Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

ΝΥΧΤΑ πολέμου στην Πάτρα. Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή...

Η νύχτα κρύβει μεγάλους κινδύνους αφού οι κάτοικοι είναι ανάστατοι δέυτερη μέρα μετά τα τραγικά επεισόδια και τον θάνατο ενός 29χρονου παληκαριού που έχασ ετη ζωή του σε τσακωμό με Αφγανούς. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν ξανά για να διαμαρτυρηθούν για τους μετανάστες. Αργά το μεσημέρι όμως έφυγαν και οι τελευταίοι αλλοδαποί από την Πειραϊκή-Πατραϊκή. Αυτή την ώρα σε κλοιό προστασίας βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Φοβούνται επίθεση από αντιεξουσιαστές...
 ΠΑΤΡΑ
Αυτό είναι το παλικάρι που δολοφόνησαν μετανάστες στην Πάτρα και που χάθηκε τόσο άδικα στα 29 του χρόνια. Ο Θανάσης Λαζανάς ήταν το μοναχοπάιδι μια φιλήσυχης οικογένειας στην περιοχή που οι  κάτοικοι όπως όλα δείχνουν, βάλθηκαν να "καθαρίσουν" από τους μετανάστες...

"Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στην Πάτρα. Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες", είπε στην  newsit, γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση συγγενής του 30χρονου Θανάση Λαζανά.

Πίσω απο τη δολοφονία του 30χρονου Ελληνα που συγκλόνισε την Πάτρα και οδήγησε πολλούς κατοίκους στο δρόμο να διαδηλώνουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να έχουμε έκτροπα και επεισοδια με τραυματισμούς, κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του 30χρονου Θανάση Λαζανά είναι απαρηγόρητοι καθώς έχασαν τον μονάκριβό τους, το στήριγμα τους, το λογο που είχαν για να ζουν. 
Η οικογένεια του 30χρονου, οι κάτοικοι του συνοικισμού Ιτεών στην παραλία Πατρών, όλη η Πάτρα, όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το καλόκαρδο παλικάρι που χάθηκε τόσο ξαφνικά και με τόσο βίαιο τρόπο. 

Συγγενής του αδικοχαμένου παληκαριού μιλάει στη newsit και λέει με πόνο για τον ξάδελφό του:

"Ο ξάδελφος μου ήταν μοναχοπαίδι και για εμάς τους συγγενείς του είναι απίστευτη η τραγωδία και όπως πάντα πιο πολύ στεναχωριέται αυτός που μένει πίσω και αυτος αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, οι γονείς του δεν έχουν άλλο παιδί. Θα πρέπει να πεθάνουν με αυτή την κατάσταση, ξέροντας πια οτι είναι μόνοι στον κόσμο και ουσιαστικά χωρίς να έχουν λογο να ζουν.

Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε, οσο μπορεί ο καθένας από τη μεριά του. Δεν είμασε ούτε κόμμα, ούτε έχουμε πολιτικά οφέλη και είμαστε κατά της βίας και δεν έχουμε κανένα χρώμα σε αυτή τη κίνηση που κάνουμε. Δεν ενδιαφερόμαστε τι ψηφίζει ο καθένας από εμάς, ολοι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Και αυτός ο σκοπός είναι να νοιώσουμε ασφαλείς. Δε κοιτάμε τίποτα πέρα από το να νοιώσουμε ασφαλείς και εμείς και τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας που κυκλοφορούν έξω και υπάρχει ο κίνδυνος να τις βιάσουν και οι ηλικιωμένοι γονείς μας. Εγώ αυτή τη στιγμή φοβάμαι για τους γονείς μου που κυκλοφορούν έξω βράδυ και πρέπει κάτι να κάνω γι΄αυτό.

Από εκεί και πέρα ευχομαι ο κάθε υπεύθυνος της πόλης, ο κάθενας που έχει μερίδιο ευθύνης να κάνει κάτι γιατί εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πιεσουμε και να τους κάνουμε να καταλάβουν οτι δε θα υποχωρήσουμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Εχουμε κλειστεί μέσα στα σπίτια μας. Ετσι θα περάσουμε την υπολοιπη ζωή μας; Εγώ έβγαζα τα παιδιά μου στο δρόμο για να παίξουν μπροστά στο σπίτι μου. Τώρα που θα βγάλω το παιδί μου να παίξει, μεσα στο δωμάτιο του; Δε θα έχει μια μπάλα να την κλωτσήσει; Δεν πάει άλλο". 

τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: