Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

IΔΟΥ οι λόγοι παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου.

ΣΑΛΟ προκάλεσε η αιφνίδια παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, κυρίου Νίκου Νικολόπουλου, επειδή προειδοποιούσε για `λάθη στις συζητήσεις με την Τρόικα. Ο τέως υφυπουργός, κύριος Νικολόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υποστηρίζει ότι η συζήτηση με τους τροικανούς έγινε με λάθος τρόπο και τονίζει ότι δεν έπεσαν στο τραπέζι θέματα τα οποία παραπέμφθηκαν για αργότερα όταν όμως "θα είναι πολύ αργά". Για παράδειγμα, δεν τέθηκε το θέμα της μετενέργειας. Τονίζει, ακόμη,  ότι ¨"όταν οι προθεσμίες περάσουν, δεν θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις"! Επίσης δεν τέθηκε το θέμα των προνοιακών επιδομάτων. Όπως επισημαίνει "αν αυτά καταργηθούν δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν και έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στο παρελθόν σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις".
 Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...                                                                                                              
...παραιτήθηκε επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε ενέργειες επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με την Τρόικα ή για να αποφύγει ...σκάνδαλο που θα σκάσει οσονούπω και θέλει να τη ...γλυτώσει, όπως ισχυρίζονται πολλοί;

Σ. Κεδίκογλου: "Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα"

Δ. Αβραμόπουλος: "Άνευ σημασίας" η παραίτηση Νικολόπουλου

 Το Μαξίμου τον "αδειασε" ως αναμενόταν, αλλά εκείνος εμμένει στις θέσεις του που υπάρχουν και στην επιστολή και που απέστειλε στον πρωθυπουργό, με αριθμό πρωτοκόλλου, παρακαλώ...
Έδωσε την επιστολή παραίτησής του το βράδυ της Κυριακής μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Το πρωί ο  Αντώνης Σαμαράς του τηλεφώνησε και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Νικολόπουλος του απάντησε: "Οι αρμοδιότητες".
Τότε, ο Αντώνης Σαμαράς του απάντησε: "Έλα από εδώ να το συζητήσουμε".
Όμως, πριν προλάβει να γίνει η συνάντηση των δύο ανδρών είχε αρχίσει να κυκλοφορεί φημολογία για παραίτηση του Ν. Νικολόπουλου.
Έτσι, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. 
Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κυρίων Κεδίκογλου, Σταμάτη και Βρούτση που είναι και ο υπουργός Εργασίας αποφασίστηκε να οριστεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, νέος υφυπουργός Εργασίας.

 Διάβασε την επιστολή παραίτησής του:

"Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι
μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.


Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.


Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.


Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».


Το επαναλαμβάνω και σήμερα.


Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.


Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.


Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.


Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι"

ΑΡΕΣΕΙ:

Γιώργος Αναλυτης Αστρολογος likes this.
Amalia Ki'opios Goustari likes this.