Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

10.000 Αγανακτισμένοι δηλώνουν "παρών" για 40η μέρα τη στιγμή που ο Γιούγκερ μιλά για "μειωμένη κυριαρχία" της χώρας

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε κυνικά πως "η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά". Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για "ξένες παρεμβάσεις" στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους...

ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ λόγω κρίσης
"Βάζω τέλος στη ζωή μου για να πάρετε την αποζημίωση. Σας αγαπώ. Συγνώμη"...

Και κατέληξε λέγοντας: "Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων".

Και σε ρωτώ ρε φίλε. Είπες εσύ στον Γιούγκερ να δεχτείς ξένους στο σπίτι σου και να μας μειώσουν την εθνική κυριαρχία, να μας ευτελίσουν;
Είμαι σίγουρος πως ΟΧΙ.
Είναι απίστευτο κόλπο, σοκαριστικό, τελείως τρελό...
Παίζουν το "κλουβί με τις τρελές" με απόλυτη επιτυχία και με τις ευλογίες του "πατριώτη" Γιώργου Παπανδρέου...

Η κυνικότητα του Γιούγκερ είναι τέτοια που νοιώθω πως θα εξοργίσει πιο πολύ τους Αποφασισμένους για Άμεση Δημοκρατία, όχι μόνο για την εξαθλίωσή του, αλλά και για την πατρίδα που ξεπουλιέται με "κόλπο στημένο"...

Μετά το μακελειό που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και που προηγούμενό του δεν υπάρχει σε καιρό ειρήνης ο κόσμος, αντί να γυρίσει φοβισμένος στο σπίτι του, κατέλαβε ξανά την πλατεία.

Και είναι πάνω από 10.000 που φωνάζουν: "Είμαι κι εγώ συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ, προστατέψτε με"...

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την απόφαση απαγόρευσης απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα.

Μικροένταση δημιουργήθηκε για λίγη ώρα στο κάτω μέρος της πλατείας, μεταξύ ομάδας "Αγανακτισμένων" κι ενός 55χρονου που δήλωνε "ερευνητής δημοσίου θεάματος".
Οι "Αγανακτισμένοι" θεώρησαν ότι επρόκειτο για αστυνομικό, οπότε η "Ομάδα Ψυχραιμίας" θέλησε να τον παραδώσει στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού & Νίκης. Οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν τί συνέβαινε, με αποτέλεσμα να κάνουν χρήση χημικών για να απομακρύνουν την ομάδα που τους πλησίαζε.

Την περασμένη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε μια από τις μαζικότερες συνελεύσεις που έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε το πείραμα της άμεσης δημοκρατίας, στα τέλη Μαΐου. Μέσα σε πραγματικά πανηγυρικό κλίμα, ο κόσμος κατέφθανε κατά εκατοντάδες, θέλοντας να δείξει, όπως πολλοί έλεγαν, ότι "είναι ακόμη ζωντανοί", μεταφορικά και... κυριολεκτικά.

Αλλωστε, η διάθεση φάνηκε κι από την πρώτη φράση που ειπώθηκε από τους διοργανωτές της "Αμεσης Δημοκρατίας": «Δεν μας τρομάζετε, μας ξεσηκώνετε»...

Στην κινητοποίηση της Κυριακής, οι "Αγανακτισμένοι" μαζεύτηκαν να συζητήσουν όλοι μαζί για τα δικαιώματά τους και την υπεράσπισή τους.
"Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αποτελεί ένα στάδιο από την, έτσι και αλλιώς εφαρμοσμένη εδώ και χρόνια, πολιτική της ιδιωτικοποίησής του δημόσιου πλούτου και την πλήρη υπαγωγή των κοινωνικών σχέσεων και αναγκών στους όρους αγοράς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι πολιτικές δεν πρόκειται να επιτευχθούν με κοινωνική ειρήνη από καμία κυβέρνηση. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν θα είναι από εμάς. Τίποτα δεν τελείωσε και δεν υπάρχει καμιά "ηρωική ήττα". Εμείς μπορούμε να γίνουμε τα πάντα", ανέφεραν.

Και γελούν με τις παρελάσεις βουλευτών σε ρόλο "Μάρθα Βούρτση" που δηλώνουν στα κανάλια πως "κινδυνεύει η ζωή τους" χωρίς κανείς να φέρνει στο νου του τις αυτοκτονίες που έχουν αυξηθεί κατά 40% στον καιρό της κρίσης!

Επιχειρηματίας έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας επιστολή στην σύζυγό και στα παιδιά του: "Βάζω τέλος στη ζωή μου για να πάρετε την αποζημίωση. Σας αγαπώ. Συγνώμη"...