Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το παρασκήνιο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον Γιώργο Αυτιά

Σήμερα το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς παρουσίασε τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή, εάν έρθει στην εξουσία... Σε μία, εφ΄όλης της ύλης, συνέντευξη ακούστηκαν πολλά και ενδιφέροντα. 
Από το Magda's blog,  της αγαπημένης μου φίλης Μάγδας Τσέγκου, σου μεταφέρω το κλίμα πίσω από τις κάμερες και όλο το παρασκήνιο, έτσι όπως το αφηγείται η συμπαρουσιάστρια του Γ. Αυτιά και της εκπομπης "Καλημέρα ΣΚΑΪ"...
 
ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
Μπαίνουμε στο στούντιο και ο Γιώργος Αυτιάς ,"δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ". Ρώτησε τα πάντα στον πρόεδρο και εκείνος άδραξε την ευκαιρία  και ξεκαθάρισε κάθε "χλωμό τοπίο" που πιθανότατα να είχε δημιουργηθεί σε πολλά θέματα στο μυαλό και στην σκέψη των πολιτών .

Το ραντεβού είχε κλειστεί μια ημέρα πριν.
Παρασκευή  στις 4:00  για μια ώρα , σε μια συζήτηση  που θα μιλήσουν για πολιτική,  κοινωνία, οικονομία , Μέρκελ , ευρώ, καθημερινότητα .

Όλα στο τραπέζι .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνει στα γραφεία του  κόμματος στη Κουμουνδούρου . 

Φτάσαμε μισή ώρα νωρίτερα , τα δυο συνεργεία με τους τεχνικούς και με τον σκηνοθέτη είχαν ήδη  στήσει τις καμερες στο μικρό αλλά  ευέλικτο  στούντιο. Να σας πω την αλήθεια δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε άλλο κόμμα .
Η φιλοξενία  τους ήταν υποδειγματική . Ο  διευθυντής του, ο Νίκος Μακρής αλλα και  οι συνεργάτιδες του στο γραφείο του  μας υποδέχτηκαν με  χαρά. Η Ελένη  Σταυρακάκη μας κέρασε γλυκό σπιτικό  που είχε φτιάξει μια συνάδελφος της . Η απλότητα και η σεμνότητα που είχαν  τα κορίτσια με εντυπωσίασε , καθώς και η απουσία του συνηθισμένου  σε τέτοιες περιπτώσεις "άγχους , και πίεσης". 



Νιώσαμε σαν να μπαίνουμε  σε ένα γραφείο  εταιρίας  και σίγουρα όχι σε γραφείο πολιτικού αρχηγού που θα έπρεπε να έχει χλιδή , τεχνολογία δηθενιλίκια και  ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας .
Καμία σχέση . Να πω ότι δεν το περίμενα θα σας πω ψέματα αλλα τόσο πολύ απλά και ήρεμα ,  όχι δεν το περίμενα .
Οι ρυθμοί τους είναι στο φουλ αλλά νομίζω ότι τελικά ο Τσιπράς και οι συνεργάτες του έχουν κάνει το εξής καταπληκτικό που θα το ζήλευε κάθε αρχηγός κόμματος !!!!

Έχει ακολουθήσει  στην πολιτική  και στο  γραφείο του με τους συνεργάτες αυτό που λέει και η διαφήμιση ,"δεν θέλει κόπο , θέλει τρόπο ".
Αυτό κάνουν και τα παιδιά  εκεί.  Η Ελένη Σταυρακάκη είναι το καλύτερο παράδειγμα . Με χαμόγελο,  με ηρεμία,  με σοβαρότητα,  τα καταφέρνει όλα και μάλιστα με επιτυχία  πάνω από δυο δεκαετίες εκεί .
Ο πρόεδρος καταφθάνει  και επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που σκεφτόμουνα , αν είναι έτσι οι συνεργάτες εκείνος πως είναι ;


 Δεν είναι ότι τον έβλεπα ή τον γνώριζα πρώτη φορα τώρα , τον ξέρω χρόνια αλλά οι συναντήσεις μας ήταν μέσα στο στούντιο ή απο  απευθείας συνδέσεις μέσω  Link.
 Μπαίνει χαμογελαστός  και μάλιστα με κέφια  συνοδευόμενος από έναν νεαρό πολύ ευγενικό κύριο που υποθέτω πως είναι η φρουρά του .
Μπαίνουμε στο στούντιο και ο Γιώργος Αυτιάς ,"δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ". Ρώτησε τα πάντα στον πρόεδρο και εκείνος άδραξε την ευκαιρία  και ξεκαθάρισε κάθε "χλωμό τοπίο" που πιθανότατα να είχε δημιουργηθεί σε πολλά θέματα στο μυαλό και στην σκέψη των πολιτών . Στο πρώτο μισάωρο  ξαφνικά πρέπει να διακόψουμε, καθώς  η Ελένη Σταυρακακη   με ενημερώνει πως ζητά στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός ο κύριος Πικραμένος τον κύριο Τσίπρα να τον ενημερώσει για το τηλεφώνημα της Μερκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Κάρολο Παπούλια. Ο Γιώργος  στο επόμενο μέρος μετά την επιστροφή του έχει το  θέμα στα χέρια του και περιμένει αποκλειστικές απαντήσεις  όπως και τις παίρνει στα πρώτα 5 λεπτά .
Σημασία είχε επίσης πως πολλά  ερωτήματα ήταν και των τηλεθεατών που δεχτήκαμε μέσω e-mail εδω και μέρες  και σε αυτά έδωσε απαντήσεις αλλα και στα πιο σκληρά και δύσκολα του Γιώργου . Πραγματικά η συνέντευξη αυτή είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον  για όσους είμασταν εκεί και βέβαια  θα είχε και για τους τηλεθεατές μας . 


Μια ολόκληρη ώρα  μίλησαν για  όλους  και για όλα .
 Ελπίζω και εύχομαι όποια  και αν είναι η εξέλιξη  του Αλέξη Τσίπρα , είτε βγει πρωθυπουργός, είτε  έρθει δεύτερο κόμμα, είτε τρίτο , να  μπορέσει να καταφέρει να κάνει πράξη όλα αυτά τα λόγια.
Ο ίδιος σίγουρα το θέλει και θα προσπαθήσει το θέμα είναι αν θα μπορεί με την Ευρώπη πάνω απο το κεφάλι του να τον πολεμάει με όλες της τις  δυνάμεις .