Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Άτομα με αναπηρία διαμαρτύρονται έξω από το Υπ. Οικονομικών
















 
Από τις 11 το πρωί είχε ξεκινήσει μια διαφορετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ
..."εδώ έχουμε πολύ πιο δύσκολους αγώνες να δώσουμε και με πολύ χειρότερους αντιπάλους"...

Μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή των πενιχρών τους επιδομάτων και την εξαθλίωση που επικρατεί στα λίγα ιδρύματα φροντίδας ατόμων με βαριές αναπηρίες.

Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά όχι μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε αλλά και με την αναπηρία τους διατηρώντας την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους, αναγκάζονται για πρώτη φορά να βγουν στους δρόμους.




«Είσαι ανάπηρος στον Καιάδα» και «Φαντάσου: Και ανάπηρος και φτωχός» είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά πανό που έχουν αναρτήσει έξω από το χώρο του Υπουργείου Οικονομικών.
Μαζί τους και ο "χρυσός" Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης. ο οποίος συγκλόνισε με όσα είπε μπροστά στην κάμερα: "Δυστυχώς, με το που πατήσαμε το πόδι μας στην Ελλάδα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, βλέπουμε ότι εδώ έχουμε πολύ πιο δύσκολους αγώνες να δώσουμε και με πολύ χειρότερους αντιπάλους. Και θα ήθελα να πω στους αντιπάλους μας, σε αυτούς που μας έχουν βάλει στο μάτι, πριν σκεφτούν να κόψουν από μας, να σκεφτούν τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας και τις ανάγκες που έχουμε. Μην μας φθάνουν στο σημείο να χρειάζεται να αναλύουμε τις ανάγκες που έχουμε και τα έξοδα που κάνουμε".

Είναι ντροπή και κατάντια για ένα κράτος να ταλαιπωρεί, με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο τους ανήμπορους ανθρώπους που θα έπρεπε να τους φροντίζει για να έχουν αξιοπρέπεια στη ζωή...
realnews
επιμέλεια: Κώστας Βλουτής