Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Φρίκη, τίποτ΄άλλο...


Η..."κατάρα" του να είσαι άνθρωπος...

Πραγματικά, με έχουν σοκάρει τα τελευταία γεγονότα... Σηκώθηκα το πρωί και δεν είχα διάθεση να κάνω απολύτως τίποτα. Αστρολόγοι μιλούν για "μαλλιοτράβιγμα" των πλανητών, προφήτες ότι κοντοζυγώνει το τέλος του κόσμου, πολύξεροι τοποθετούνται επί των θλιβερών θεμάτων μόνο και μόνο να κάνουν την εμφάνησή τους στο γυαλί... Κι εγώ με κομένη την ανάσα να βλέπω: Αδελφό να αφαιρεί τη ζωή αδελφού δια ασήμαντον αφορμήν, δύο να αφαιρούν τη ζωή του παιδιού του μεγαλοεκδότη και επιχειρηματία των ΜΜΕ της Κύπρου, κ. Χατζηκωστή, του λατρευτού πολλών Άντη... Μεγάλος σεισμός στην Αϊτη να σκεπάζει με μανία 500.000 αθώες ψυχές... Και τέλος, απάνθρωποι (καταραμένοι) να προκαλούν φρικτό θάνατο στους φίλους μας τα ζώα...

Κοίτα και στο τέλος, πες μου... Αξίζει να ζούμε τέτοια φρίκη;


Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Αϊτή, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες που έχουν θαφτεί στα συντρίμμια, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ατόμων.

Ο πρόεδρος της Αϊτή, Ρενέ Πρεβάλ δεν μπορεί να δώσει ακριβή αριθμό νεκρών, λέγοντας: «Δεν ξέρω, τον αριθμό μέχρι τώρα. Ακουσα για 30.000 ή 50.000 νεκρούς». Αλλοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 100.000 νεκρούς.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό όσων παγιδεύτηκαν κάτω από τόνους μπετόν, ενώ μοιρολόγια και προσευχές ακούγονταν πάνω από τα συντρίμμια.

Ωστόσο, οι προσπάθειες διάσωσης έχουν παρακωλυθεί από την έλλειψη εξοπλισμού και ένα μεγάλο μέρος της εργασίας γίνεται από τα άτομα με απλά εργαλεία ή με τα χέρια τους.
Σκηνές βιβλικής καταστροφής

Εν τω μεταξύ, ακόμη δεν έχει φτάσει στο νησί η διεθνής βοήθεια, ωστόσο, οι ΗΠΑ και άλλα κράτη διαβεβαίωσαν ότι έχουν ήδη στείλει τρόφιμα, νερό και ιατρικά εφόδια για να βοηθήσουν τη φτωχότερη χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου που βρίσκεται σε απόγνωση.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό όσων παγιδεύτηκαν κάτω από τόνους μπετόν, ενώ μοιρολόγια και προσευχές ακούγονταν πάνω από τα συντρίμμια.


Διάβασε και τ΄ άλλο και πες μου: "Τί να δει ο Θεός από εμάς και να μας αγαπήσει"...

Έ
να πραγματικά σοκαριστικό video τράβηξαν κάτοικοι του Πολυρράχου Σερβίων Κοζάνης. Ασυνείδητοι τοποθέτησαν θηλιές-παγίδες σε περιοχή ακριβώς δίπλα σε καταφύγιο θηραμάτων στο δημοτικό διαμέρισμα Πολυρράχου, με αποτέλεσμα πολλά ζώα (κυρίως τσομπανόσκυλα) να βρουν φρικτό θάνατο.

Κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτούς τους «λάτρεις» της φύσης που διασκεδάζουν με αυτού του είδους το σπορ, ξεπαστρεύοντας ζώα. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την ανεύρεση και τιμωρία των υπευθύνων.


Πηγή: servianet.gr
, newsit, ta nea

Δείτε εδώ το σχετικό video:

Θηλιές-παγίδες στο Πολύρραχο Σερβίων from servianet on Vimeo.

Δεν ξέρω με τί τρόπο να σου πω "καλή συνέχεια"... Αν αναλογιστείς πως υπάρχουν κι άλλες ειδήσεις που μπορούν να μας "μαυρίσουν" την ψυχή... Μπορεί και να με έχει επηρεάσει ο χειμώνας που άργησε να έρθει, μπορεί..