Τρίτη 31 Μαΐου 2011

50.000 Αγανακτισμένοι, ένα το Χελιδόνι κι ο Μίκης της καρδιάς...

Ένας λαός που αντιστέκεται, ένας λαός που επιμένει, είναι λαός ατσάλινος. Είναι λαός έτοιμος να πάρει και πάλι την τύχη στα χέρια του... Για 7η συνεχόμενη μέρα επιμένουν πάνω από 50.000 "αγαμακτισμένοι" κι ενωμένοι, κόντρα στα νέα σχέδια της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στα υπουργεία ξένους επόπτες για να εισπράττουν τους δυσβάσταχτους φόρους των Ελλήνων...
Την ώρα που ήταν σε εξέληξη όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων με τα "χαρμόσυνα" νέα, ενός πιο ισοπεδοτικού Μνημονίου συνέχεια του αναποτελεσματικού...προηγούμενου, εκείνοι ρυθμικά ζητούσαν ν΄απαλλαγούν από "την κυβέρνηση, το Μνημόνιο και το χρέος"...


ΜΙΚΗΣ
"Αν μαζευτούμε 2.000.000 Ελληνες και φυσήξουμε, θα φύγουν όλοι "
Λίγο πριν στα Προπύλαια, ο Μίκης Θεοδωράκης, αποθεώνεται από 7.000 συγκεντρωμένους και αγανακτισμένους πολίτες που ένοιωσαν την ανάγκη να βρουν συμπαραστάτη στον αντιμνημονιακό αγώνα που έχουν ξεκινήσει και ν' ακούσουν αυτό που η καρδιά τους έχει "φυλακίσει", για να μη τους το ...φορολογήσουν οι "εκτελεστές ονείρων"!

"Πρέπει να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση", τόνισε ο Μίκης στην αρχή της ομιλίας του, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει "να αντιδράσουμε ενωμένοι στο μνημόνιο γιατί παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συνένεση η οποία ουσιαστικά σημαίνει υποταγή στην Τρόικα".

Ο χείμαρος Μίκης δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό να τονίζει τον κίνδυνο που διατρέχει τη χώρα και τους Έλληνες με την νέα ταξη πραγμάτων και τα νέα καθεστώτα που έχουν κύριο μέλημά τους να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους, σε βάρος των ήδη φτωχών...

"Να φύγει το Μνημόνιο. Να ξέρουν οι δανειστές μας ότι ακόμα και αν υπογράψουν, θα δώσουμε αγώνα όλοι μαζί και θα ξαναποκτήσουμε την εθνική ανεξαρτησία μας, που σήμερα έχει χαθεί από το εξαρτημένο σύστημα εξουσίας". Αυτά τόνισε μεταξύ πολλών άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης στους χιλιάδες παρευρισκόμενους, ενώ ακόμα πρόσθεσε: "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Μόνο όταν μαζευτούμε δύο εκατομμύρια και απλά φυσήξουμε, τότε θα φύγουν όλοι μαζί αυτοί που μας έφεραν το μνημόνιο".
Σε μια στιγμή μάλιστα φώναξε δυνάτά, παρά τα 86 του χρόνια:"Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα". Ο Μίκης Θεοδωράκης , με κατηγορηματικό τρόπο επισήμανε πως "αυτή η κυβέρνηση κάνει πράξεις πίσω από την πλάτη του λαού" αλλά "δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο". Υποστήριξε ότι σε λίγο καιρό "δεν θα πουληθούν μόνο δρόμοι, αεροδρόμια και λιμάνια αλλά θα βγει στον πλειστηριασμό και η ίδια η Ακρόπολη"!
Με το σύνθημα "δεν ανήκουμε στην Δύση αλλά στον εαυτό μας και τον λαό μας" προσανατόλισε την πολιτική του παρέμβαση.

"Το πολιτικό σύστημα καταρρέει", είπε η ελληνική ψυχή και συνέχισε. "Αν οι Έλληνες ξεσηκωθούν τότε θα εκδιώξουν όλα τα καθάρματα που οδήγησαν την χώρα στον κόπρο του Αυγείου".

Ο Μίκης Θεοδωράκης καταφέρθηκε και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας διότι έπεσε στην παγίδα του Γιώργου Παπανδρέου και κατήγγειλε πώς "όλες οι κυβερνήσεις από το 1990 και μετά ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση".
Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις: "Έχω ένα ωραίο κομμάτι που το λένε Ακρόπολη. Ο Κινέζος προσφέρει 100, ο Σκοπιανός 102, ο Τούρκος 110. Η Ακρόπολη κατοχυρώνεται στην Τουρκία" τόνισε ενώ το πλήθος αποδοκίμαζε.

"Αυτή η συγκέντρωση να είναι το Χελιδόνι της Άνοιξης", είπε, τελειώνοντας την ομιλία του και προέτρεψε το πλήθος να τραγουδήσει μαζί του το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» από τον δίσκο του «Άξιον Εστί»... Χαριτολογώντας, μάλιστα, σχολίασε: "Πάντως, από μουσική το κίνημά μας σκίζει!".


Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ

"Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται μέτρα σωτηρίας εμείς βουλιάζουμε πιο πολύ στο βάλτο της απελπισίας"

Η συγκέντρωση, με κεντρικό ομιλητή τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Θ. Πελεγρίνη, και τους καθηγητές Γιώργο Κασιμάτη, Γιώργο Κατρούγκαλο, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσόγονο, που οργάνωσε η Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ήταν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προβληματισμού για όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό...

Με τη λήξη των ομιλιών των πανεπιστημιακών και του Μίκη, το πλήθος ένωσε με τους "Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα"...
Λίγο μετά τις 9, ένα τμήμα της ομάδας, προχώρησε στον αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του Κοινοβουλίου. Πλήθος συγκεντρωμένων φωνάσαζαν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την "επαπειλούμενη εισβολή" στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δεν μπορούν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει αξιωματικοί της αστυνομίας με τους πλέον ψύχραιμους από τους διαδηλωτές, προκειμένου να πειστούν να αποχωρήσουν, δεν απέδωσαν, καθώς οι συγκεντρωμένοι δείχνουν ανυποχώρητοι.
Οι διαδηλωτές έξω από τις εισόδους της Βουλής έχουν αυξηθεί πολύ και έτσι οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Ούτε αυτό απέδωσε. 'Ετσι, η αστυνομία κατάφερε να δημιουργήσει έναν διάδρομο από κλούβες, περιπολικά, άνδρες της ομάδας Δίας για να φθγαδευτούν όλοι οι πολιτικοί. Κατά την έξοδό τους, ο κόσμος τους γιουχάριζε, φωνάζοντας "κλέφτες κλέφτες" και μετα χέρια τους χτυπούσαν τα τζάμια των αυτοκινήτων.

Είναι δεδομένο πια: Ο Έλληνας ξύπνησε και δεν τον "κοιμίζει" άλλο ψέμα...