Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ... QUIZ...


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
πριν από λίγο

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΠΗΜΑΤΙΑ ΜΠΑΜΠΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
Ελαφρά τραυματισμένη η Αγγελική Ηλιάδη.

Εν ψυχρώ εκτέλεση λίγο πριν απο τις 00:30 μμ του Σαββάτου στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν τον επιχειρηματία, Χαράλαμπο Λαζαρίδη σύζυγο της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη και ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου "ΜΟΥΣΕΣ".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τραγουδίστρια έχει χτυπηθεί στο πόδι απο καλάσνικοφ και έχει μεταφερερθεί στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία στον τόπο του συμβάντος έχουν βρεθεί 20 κάλυκες απο πυροβόλο όπλο.

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το περιστατικό, μιλούν για δύο άτομα που είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία κρυμμένοι πίσω απο θάμνους.

Η δολοφονία έλαβε χώρα έξω από ξενοδοχείο της περιοχής της Βούλας στην οδό Αλκυονίδων. Οι δράστες πυροβόλησαν όταν το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και το μικρό παιδί του ζευγαριού.

H τραγουδίστρια με τον Λασκαρίδη έχει ένα μωρό, ενώ με την πρώην συζυγό του Πόπη Μαλιωτάκη είχε αποκτήσει ακόμη ένα παιδί...

Το θύμα είχε ανοικτά πολλά μέτωπα, καθώς είχε πλούσια δράση στη νυχτερινή Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλακεί σε εμπόριο ναρκωτικών με Αλβανούς. Μάλιστα, άνθρωποι της νύχτας υποστηρίζουν ότι χρωστούσε αρκετά χρήματα, ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε εκβιασμούς. Γνωστή ήταν και η κόντρα του με τους γονείς της Ηλιάδη, οι οποίοι τον είχαν κατηγορήσει ότι είχε απαγάγει την κόρη τους και ότι την κρατούσε με τη βία.

Μέσα σε αυτόν το σκοτεινό υπόκοσμο, όπου οι λογαριασμοί ξεκαθαρίζονται με ριπές ενός καλάσνικοφ, προκαλεί σαρκαστικά μειδιάματα η «εξομολόγηση» του Μπάμπη Λυκούδη, δικηγόρου του Λαζαρίδη, πριν από ένα περίπου χρόνο. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή εγκληματική ενέργεια, αφού από τύχη και μόνο δε θρηνήσαμε θύματα. Οι νόμοι της ζούγκλας δεν πρέπει να επικρατήσουν στην Αθήνα».


ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΓΙΑ

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε το απόγευμα το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 33, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο δικηγόρος που βρίσκεται στα Τρίκαλα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έγινε. Δεν καταστρέφουν μόνο το γραφείο μου αλλά και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίζω να είμαι ο ίδιος δικηγόρος, να υπερασπίζομαι δίκαιους και φτωχούς ανθρώπους, γιατί η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των φτωχών και των αδυνάτων. Εγώ θα πεθάνω στα δικαστήρια. Ελπίζω από φυσικό θάνατο».

*pic: Reuters
MSNBC
"KOYIZ" Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα επεισόδια ακραίας βίας που εκτυλίχθηκαν από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και για εφτά συνεχόμενες ημέρες, με αφορμή το θάνατο ενός 15χρονου από σφαίρα ειδικού φρουρού, πρωτοστάτησαν στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων διεθνών Μέσων.

Το αμερικανικό δίκτυο MSNBC, μία εβδομάδα σχεδόν μετά το τραγικό γεγονός, πρωτοτυπεί και «εξετάζει» τους αναγνώστες του, για το αν ξέρουν τι πυροδότησε την εξέγερση των νέων.

«Πολυήμερες διαδηλώσεις συγκλόνισαν την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, με τους διαδηλωτές να σπάνε βιτρίνες και να καίνε αυτοκίνητα, καθώς «πολεμούσαν» με την Αστυνομία. Τι πυροδότησε τη βία, τη χειρότερη σε έθνος της Μεσογείου από τη δεκαετία του ’70;», ρωτά το MSNBC.

Οι πιθανές απαντήσεις είναι οι εξής: «1. Η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τα επιδόματα ανεργίας εν μέσω της συνεχόμενης κρίσης. 2. Οργή για τη συμπεριφορά των τουριστών, που συχνά μεθούν και ουρούν στους δρόμους. 3. Στέρεψαν τα αποθέματα ελαιολάδου, σημαντικό συστατικό στην ελληνική κουζίνα. 4. Ο θάνατος 15χρονου από την Αστυνομία.»

*πηγή: zougla.gr

***************************************************************************************************************************************

Ο ΚΑΙΡΟΣ Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τοπικές βροχές στα βόρεια, στη Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 16 στη Νότια Ελλάδα και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς. Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.