Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΕΘΝΟΣ: "Οικογενειακό πάρτι, αξίας 70 εκαταμ. ευρώ", με φόντο τα Special Olympics


Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός πως μια έγκριτη και έγκυρη, ευρείας κυκλοφορίας, εφημερίδα, το Έθνος, "πέφτει από τα σύννεφα" για το "οικογενειακό πάρτι, αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ" με "φόντο" τη διοργάνωση των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics - Athens 2011.


* Από την τελετή έναρξης των Special Olympics - Athens 2011, την οποία κοστολόγησαν στα 7,7 εκατομμύρια ευρώ...

Σύμφωνα με το δημοσιέυμα, το "σκάνδαλο"
..."μπορεί να προκαλέσει και το εισαγγελικό ενδιαφέρον"...
Σε καιρούς κρίσης σπαταλιέται το δημόσιο χρήμα...


* Ο διοργανωτής της τελετής έναρξης -λήξης των Α' Αγώνων Special Olympics, Κώστας Βλουτής, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον ολυμπιονίκη Στέλιο Μηγιάκη.

Λίγες μόλις ώρες πριν "ψηφιστεί" το φεσο-πρόθεσμο, θυλιά στο λαιμό των Ελλήνων, όλη η Ελλάδα παρακολούθησε, με επίκεντρο το γεγονός των αγώνων Special Olympics, την "οικογενειοκρατική, με χορηγία του ...Δημοσίου" τελετή έναρξης των προσπαθειών ατόμων με νοητική υστέρηση από όλα τα μέρη του πλανήτη! Το κόστος της διοργάνωσης -σύμφωνα με την εφημερίδα- "αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει και το εισαγγελικό ενδιαφέρον".

Αναφέρεται -το δημοσίευμα- στα έργα και ημέρες της προέδρου των Special Olympics, Γιάννας Δεσποτοπούλου, που δεν διστάζει να "εξαφανίσει" από την ατζέντα άτομα που δεν της γεμίζουν το μάτι...
Κάνει λόγο και για την φιλία τής οικογένειας Δεσποτοπούλου, με την οικογένεια Καραμανλή. Για την ανάληψη των αγώνων -λένε- "έβαλε πλάτη" προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. "Το 2004, μάλιστα, η Γ. Δεσποτοπούλου, βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ." (Μετά αναρωτιέσαι γιατί φτάσαμε ως Έλληνες στον πάτο. Έχεις μπάρμα στην Κορώνη; Γίνεσαι και ...Πάπας)!!!
Και συνεχίζει η εφημερίδα: "Αυτό, σε συνδιασμό με τις... αναδουλειές τού συζύγου τής κας Δεσποτοπούλου τα τελευταία χρόνια, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στην διοργάνωση των Special Olympics... ...Eδώ και 3 χρόνια, ο 30χρονος γιος της είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ το χρόνο. Όπως διαβάζουμε στο βιογρφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του, σε καμμιά περίπτωση, δεν προδικάζουν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην ...κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην ...οικογενειακή τους επιχείρηση. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα... γραφεία του συζήγου της, Β. Δεσποτόπουλου"!!!
Η δημοσιογράφος του δισέλιδου "αφιερώματος στο μεγάλο φαγοπότι", κα Μαρίνα Ζιώζιου, αναφέρει πως "μέσα στην αβεβαιότητα που φέρει το Μεσοπρόθεμο πρόγραμμα σε κάθε Έλληνα πολίτη, η Γ. Δεσποτοπούλου, φάινεται αποφασισμένη να υλοποιήσει το αρχικό σχέδιό της. Με καμμιά, μάλιστα, έκπωση και για την προσωπική της καλοπέραση: 5.000 ευρώ κόστισε στην Οργανωτική Επιτροπή το αεροπορικό εισιτήριο της 'Σιδηράς κυρίας' για το τελευταίο σόου της, τον Νοέμβριο του 2010 στην Ουάσιγκτον κι ακόμη 5.000 ευρώ στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Τις αμφιβολίες για το πού θα βρεθούν όλ΄αυτά τα χρήματα, η πρόεδρος, τούς παραπέμπει -όσοι τη ρωτούν- στο... Μέγαρο Μαξίμου και στο γραφείο του πρωθυπουργού"!!!

Εκπήσσομαι, για μια ακόμη φορά, διότι όταν -στα πέτρινα χρόνια του αναπηρικού κινήματατος και του ειδικού αθλητισμού- είχα κάνει λόγο για "επαγγελματίες" που ήθελαν να καρπωθούν το φιλέτο που λέγεται "εθελοντισμός και φιλανθρωπία", άπαντες ...κώφευαν...
Σήμερα, λίγοι ίσως γνωρίζουν ή θυμούνται τούς αγώνες μου στους Έλληνες ανάπηρους... Επίσης, πόσοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι για 10 χρόνια -στην προ Δεσποτοπούλου εποχή, αλλά και στα πρώτα χρόνια της "βασιλείας" της- δοργάνωνα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις φιέστες των αγώνων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
Κι είχα κοντά μου ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ για να προσελκύσω το πανελλήνιο ενδιαφέρον...
Ενδεικτικά σου αναφέρω: Τζένη Βάνου, Γιάννη Βογιατζή, Αντύπα, Ρίτα Σακελαρίου, Γιώργο Σαλαμπάση, Μπέσυ Αργυράκη, Αγνή, Άννα Βίσση, Μαντώ, Γιώργο Μαζωνάκη, Γιώργο Αλκαίο, Στέλιο Ρόκκο, Σοφία Σακοράφα, 'Αννα Βερούλη, Στέλιο Μυγιάκη, Άντζυ Σαμίου, Λία Βίσση, Μαρίνα, Δονύση Σχοινά, Χριστίνα Μανούση, Μαρίνα Τσιντικίδου, Νάντια Φοντάνα...

Στα στάδια όπου παρακολουθούσαν τις επιδόσεις των αθλητών... τρεις κι κούκος, μάτωναν τα χέρια μου να τα χειρικροτώ... Κοντά μου ΜΟΝΟ οι φίλοι μου, με δακρυσμένα μάτια...
Νύχτωνε και με την κιθάρα μου καρατούσα συντροφιά στα παιδιά... Για ώρες...

Γι αυτούς τους ήρωες της καρδιά μου, έγραψα και τον ύμνο της θέλησης των ανάπηρων αθλητών "ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ", με τον Σταύρο Μπότσιο...

"Εσύ που κάποτε δεν είχες το θάρρος και τη δύναμη να ζήσεις
ήρθε ο καιρός να κατακτήσεις τα Όσκαρ της δικής σου της ζωής.
Απόψε έλα να μου δείξεις τη δύναμη που κρύβεις τη μεγάλη,
να σε ζηλέψουν οι μεγάλοι κι οι δυνατοί αυτής της γης...

Χαμογέλασέ μου, χαμογέλασέ μου...
θέλω να σε λέω "αργηγέ" μου,
πρότυπο να σέχω στη ζωή.
Χαμογέλασέ μου, χαμογέλασέ μου,
η "νύχτα" με φοβίζει "αργηγέ" μου...
έλα να προχωρήσουμε μαζί!

Εσύ που κάποτε κοιτούσες τον έξω κόσμο από ένα τζάμι,
κυλησ΄ο καιρός σαν το ποτάμι στον έξω κόσμο για να μπεις.
Κι εγώ που τόσο σε θαυμάζω, απ΄την ψυχή μου σε χειροκροτάω...
Για το ρεκόρ σου τραγουδάω, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Με τον συγχωρεμένο τον Σταύρο το κάναμε Ύμνο, με δικά μας ...έξοδα!
Πιστός στον εθελοντισμό και στην φιλανθρωπία, ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα να πάρω ούτε τα οδοιπορικά μου...
Να φανταστείς πως έπαιρνα το συγκρότημά μου με το τελευταίο τρένο από την Κηφισιά -όπου σε στάδιο είχα οργανώσει άλλη μια προσπάθειά τους- για να βρεθώ Πειραιά και γέμιζε το βαγόνι με "κλαμπατσίμπαλα" και μουσικούς... Ο κόσμος μάς κοιτούσε καλά καλά, αλλά και με ένα χαμόγελο στα χείλη... Ήταν στα χρόνια της αθωότητητας που "γεράκια" από πάνω μύριζαν "ψαχνό"...

Φίλος, προπονητής των παιδιών, μού έλεγε συνέχεια: "Πρόσεχε, το θέμα που εσύ το βλέπεις με την καρδιά σου, άλλοι το βλέπουν με την τσέπη τους'!!!
Μού το έλεγε συχνά πυκνά, ώσπου άρχισαν οι "ψίθυροι" να παίρνουν διαστάσεις σοβαρών "ενδείξεων"...
Σου αρκεί πως μια έγκυρη εφημερίδα, μετά από χρόνια (κάλιο αργά παρά ποτέ) δίνει τις διαστάσεις μια "οικογενειακής" κατάστασης, σε αυτό που εγώ έδωσα την αγάπη μου, αφιλοκερδώς!!!

Επιστρατεύτηκα, 30 ολόκληρα χρόνια, στον αγώνα των αναπήρων στην Ελλάδα...

Από το 1981 κοιτούσα και τους αθλητές με κινησιακά προβλήματα...
'Οταν, το 1995, μου ζήτησαν οι αθλητές που έπαιρνα μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες να τους βοηθήσω πιο πολύ να αναδειχθεί η προσπάθειά τους, οι δημοσιογράφοι μπέρδευαν τους Paralympics με τους Special Olympics.
Είδα κι έπαθα να ξεκολλήσω τις δύο αυτές διαφορετικές έννοιες... Η μία οργάνωση ήταν για αθλητές με κινησιακές δυσκολίες που έκαναν και κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητισμό που, πολλές φορές, προσεγγίζουν τα όρια των αρτιμελών σπρίντερ και η άλλη με αθλητές με νοητική υστέρηση!!!
* Ο Κώστας Βλουτής τραγουδά στους Α' Αγώνες Special Olympics International - EOK και για τους 1080 αθλητές που παίρνουν μέρος...
Δεν είναι ανάγκη να σου αναπτύξω τη δυσοσμία...
'Εχεις μυαλό κι είσαι σκεπτόμενο άτομο...
Ένα μόνο θα σου πω... Μετά από χρόνια που ακουγόταν ο Ύμνος μου γι αυτά σε όλα τα στάδια, ξαφνικά "κατέβασαν το ...εργάκι" για να το ...αναθέσουν σε άλλον... πιανίστα!...
Από ενα σημείο κι έπειτα η ...πρόεδρος δεν "εμφανιζόταν" στα τηλέφωνα. Λες και δεν υπήρξαν ποτέ τα 10 χρόνια μου...

Ο φίλος προπονητης ήθελε να καταγγείλει τότε "σημεία και τέρατα" αλλά φοβήθηκε το μετά της ιστορίας...

Το κομμάτι αυτό με τα παιδιά είναι μέσα στην καρδιά μου...
Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το δεχτώ πως κάποιοι άνετα μπορούν να μετατρέψουν την φιλανθρωπία και την εθελοντική αγάπη προς τον ανύμπορο σε "κερδοφόρα επιχείρηση"!
Σύμφωνα πάντα με τη δημοσίευση της εφημερίδας που δεν έχει κανένα λόγο να αφιερώνει δισέλιδα για να μπει στη διαδικασία ενός ψέματος!

Και με λειπεί το γεγονός πως επισφραγίζει, ακόμη και με την παρουσία του στην τελετή έναρξης των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Athens 2011, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κος Κάρολος Παπούλιας, τέτοιου είδους "φαγοπότια"!
Τη στιγμή που ο αδικιμένος λαός, λίγο πιο πέρα από το Καλλιμάρμαρο, δίνει τον δικό του αγώνα στο να μη περάσει αυτή η αδικία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και με ...νόμο...
Σε μια χώρα που έχει φτωχύνει λένε, ενώ σκορπά χρήμα για να κάνει ντεφιλέ κι απάνω τούρλα!

Σημείωση: Θα μπορούσα να σου γράψω σκληρά λόγια, αλλά όπως κι εσύ θα σκεφτείς "δεν χρειάζεται"! Ο ψεύτης κι ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ίσως και σ΄αυτή την περίπτωση, αν και έχουν περάσει χρόνια, να αποδοθεί η "Θεία Δίκη"!!!