Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΤΙ ...ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ;

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχουν προσφύγει τα Σκόπια εναντίον της Ελλάδας, κατηγορώντας την ότι με το βέτο που έβαλε στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παραβίασε την ενδιάμεση Συμφωνία που ρυθμίζει, από το 1995, τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η κίνηση αυτή οδηγεί, εκ των πραγμάτων, με ευθύνη της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι, την διαδικασία διαπραγμάτευσης για το όνομα σε πλήρη αναστολή, αν όχι πάγωμα.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμά πως πρόκειται για "άλλο ένα τακτικισμό του κ. Γκρούεφσκι στην προσπάθειά του να μην προσέλθει στη διαπραγμάτευση" και δηλώνει πως η Ελλάδα "θα προσέλθει στη Χάγη με τη δύναμη των επιχειρημάτων της".

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ

Στην αποπληρωμή του χρέους των δημοσίων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

Οι προμηθευτές δήλωσαν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όμως, βρίσκεται σε οριακή λειτουργία λόγω των σοβαρών ελλείψεων, ακόμη και βασικών υλικών που παρουσιάζουν πολλά και μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.

Οι προμηθευτές ορθοπεδικών υλικών προχωρούν στην σταδιακή απόσυρση υλικών και παρακαταθηκών που έχουν διαθέσει στα νοσοκομεία και δεν έχουν εξοφληθεί.

Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στα νοσοκομεία 3 δισ. ευρώ.
"Βουλίαζει" στα χρέη το Ταμείο του Δημοσίου, δημιουργώντας σοβαρά εμπόδια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αφαλισμένων του.


ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Από τις 3 Νοεμβρίου, οι κρατούμενοι όλης της χώρας, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας επ΄αόριστον διεκδικώντας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια και την προάσπιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Καλούν , λοιπόν, όσους διατηρούν blogs, να δημοσιεύσουν το κείμενό τους ταυτόχρονα και συντονισμένα.

Το κείμενο αυτό θα σταλεί στις 21 Νοεμβρίου σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008
20:00


Από την Επιτροπή των Κρατουμένων, ανακοινώθηκε η λήξη της απεργείας πείνας, που είχαν ξεκινήσει πριν από 18 ημέρες, οι κρατούμενοι στις φυλακές όλης της χώρας.
Την Παρασκευή, λοιπόν, διακόπτουν την απεργία θεωρώντας τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για το σωφρονιστικό σύστημα "ως ένα πρώτο βήμα" για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αποφυλακίζονται, συνολικά, 3.720 κρατούμενοι με μικρές ποινές.
Μέχρι τον Απρίλιο, αποφυλακίζονται 5.500 κρατούμενοι.
Εξαρούνται οι έμποροι ναρκωτικών, οι διακινητές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όλοι οι δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

Έχεις τρεις ειδήσεις που, τις τελευταίες ημέρες, απασχολούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Διάλεξε μία και τοποθετήσου...