Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Κατασχέσεις από χρέη 3000 ευρώ, στη φυλακή και για μόλις 5000 και άνω...

Να εφαρμόζουν το νόμο προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να λογαριάζουν ποιον έχουν μπροστά τους, ζητά από τους εφοριακούς το υπουργείο Οικονομικών. Σε μια ύστατη προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, που  κινούνταν «στο κόκκινο» και το Μάιο, το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο που δίνει εντολή στις εφορίες να εισπράττουν «με το καλό ή το άγριο», εφαρμόζοντας 9+1 μεθόδους.
Με 10 μεθόδους ακομη και τον μικροοφειλέτη
Ο... καλός τρόπος είσπραξης είναι «η τηλεφωνική ενημέρωση των οφειλετών πριν χάσουν τη ρύθμιση" λόγω ασυνέπειας, αλλά και «η αποστολή φιλικών εξατομικευμένων  ειδοποιήσεων προς τακτοποίηση της οφειλής, χρήση e-mail, τηλεφωνική επικοινωνία κλπ» για όσους αργούν να πληρώσουν το χρέος. Οι υπόλοιποι εννέα όμως, αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας, αλλά είναι όσα προβλέπει ο νόμος και καλούνται να εφαρμόσουν οι έφοροι.

Τα μέτρα που ζητά το υπουργείο να ληφθούν είναι:
- Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και άνω

- Ποινικές διώξεις για όλους όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και άνω

- Για μικρού ύψους οφειλές επιλέγεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων αντί της κατάσχεσης ακινήτων. Προκειμένου για μισθωτές ακινήτων, προβλέπονται κατασχέσεις ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο δημόσιο. Προκειμένου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν στο δημόσιο, κατασχέσεις αμοιβων από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τα πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.

- Να γίνονται κατασχέσεις με στόχο την άμεση είσπραξη της οφειλής και όχι απλώς μόνο για διακοπή της παραγραφής της παράβασης.

- Αν ο οφειλέτης έχει πολλά ακίνητα, παραγγελία κατάσχεσης εκδίδεται σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών, του οποίου η αξία είναι μεν μεγαλύτερη της οφειλής.

- Αναζήτηση συνεπυθύνων για την είσπραξη οφειλετών

- Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων πειρουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε τρίτους (πχ γονείς προς παιδιά), εάν υποκρύπτεται δόλος

- Παρέμβαση του δημοσίου σε πλειστηριασμούς που πρόλαβαν να διενεργήσουν τρίτοι για να εισπράξει δικό του μερίδιο.

- Διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών των βεβαίων και εκκαθαρισμένων χρηματικών ανταπαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου, με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη.

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται μάλιστα «ότι η λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις. Τα κριτήρια για τη λήψη των μέτρων πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, ήτοι να σχετίζονται με το ύψος της οφειλής ή την παλαιότητα αυτής ή το είδος αυτής και ποτέ επιλεκτικά (να μη σχετίζονται με το πρόσωπο του οφειλέτη)».

ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ...
πηγή: proto thema
ΑΡΕΣΕΙ:
*  Joanna Psallida, Katerina Bosoy and 6 others like this.

2 people like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

Maria Serefopoulou ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ...

Αντιγραφή από προεκλογικό σποτ στην Αργεντινή το νεο σποτ της ΝΔ!

Από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε, στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο, έκανε αίσθηση. Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά στην τάξη του σχολείου τους. Όσο κι αν έχει ήδη σχολιαστεί θετικά ή αρνητικά, κυρίως αρνητικά διότι χρησιμοποιούνται παιδιά, πολλοί έσπευσαν να ψάξουν. Και βρήκαν ότι το προεκλογικό σποτ της ΝΔ είναι κατά κάποιο τρόπο αντιγραφή ενος προεκλογικού σποτ της Κριστίνα Κίρσνερ, νυν Προέδρου της Αργεντινής. Εκεί τα παιδάκια ρωτούνται τι είναι το ΔΝΤ. Ενώ τα δικά μας, για να γίνει πιο ελκυστικό το σποτ, πιο...πιασάρικο, ρωτούν τον δάσκαλό τους αν η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, κινδυνολογώντας για μια ακόμη φορά...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό!                      
Βουλευτής της Ν.Δ. παραδίδει μαθήματα για τη... δραχμή και το κόμμα ξεπατικώνει διαφήμιση από την...Αργεντινή, χρησιμοποιώντας παιδιά χωρίς, μέχρι τώρα, να παρέμβει το ΕΣΡ...
 
 Κι ενώ στη Ρηγίλλης ψάχνονται με τη νέα ''ιστορία" που της προκύπτει από τον βουλευτή της, Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το
newpost.gr και το tsantiri.gr o βουλευτής της Ν.Δ. "παραδίδει σεμινάρια για τη... δραχμή"!
Το sms, που φτάνει στο κινητό σου,  είναι σαφες: "Δωρεάν σεμινάριο από Nuntius ΑΧΕΠΕΥ με θέμα «η περίπτωση μετάβασης στη δραχμή» Επιλέξτε ένα τμήμα στις ημερομηνίες 6. 11. 12. και 13 Ιουνίου και ώρες από 19.00 ως 21.00. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 210 33505**"!!!

Και ας έρθουμε στα διαφημιστικά σποτ, έτσι όπως αναδεικνύει το θέμα η newsit.gr ... 

Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ ξεκινά με τον δάσκαλο να απαριθμεί τις χώρες της ευρωζώνης: "... Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία... Αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ...".


"Και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι;", ρωτά μια μικρή μαθήτρια το δάσκαλο της.


Ακολουθούν λίγα δευτερόλεπτα σιωπής και ο δάσκαλος δεν απαντά. Η χώρα της δεν είναι πλέον μέλος της ευρωζώνης.


"Γιατί; Γιατί κύριε;" ρωάτει επίμονα το κοριτσάκι.


Η διαφήμιση ολοκληρώνεται με την φράση: "Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε".

Πάμε τώρα στην Αργεντινή. 
 Εδώ δεν υπάρχει δάσκαλος, αλλά στα παιδάκια ενός νηπιαγωγείου τίθεται το ερώτημα: "Τι είναι το ΔΝΤ";
"Νομίζω ότι το ΔΝΤ μοιάζει με ένα κοπάδι άλογα", λεει μια πιτσιρίκα.
"Το ΔΝΤ είναι ένας δορυφόρος ο οποίος έπεσε στο φεγγάρι", λέει ένας πιτσιρίκος.
"Το ΔΝΤ είναι μια χώρα όπου είναι τα πάνω - κάτω", λέει ένας άλλος.
Ενα άλλο κοριτσάκι δείχνει μια ζωγραφιά. "Αυτό είναι το ΔΝΤ και έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του", λεει.
"Το ΔΝΤ είναι ένα μέρος που έχει πολλά ζώα", λεει με νάζι ένας μικρούλης.
Και τότε ακούγεται ο εκφωνητής. "Θα κάνουμε τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας να μην έχουν ιδέα τι είναι ΔΝΤ. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι άλλα δάνεια, αλλά επενδύσεις. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε. "
Και τότε μπαίνει στο πλάνο η Κριστίνα Κίρσνερ...
Είναι γεγονός πως ελλείψει ιδεών καταφεύγουν σε συνταγές που σε άλλες χώρες μπορεί να πιάνουν, στην Ελλάδα είναι δύσκολο ακόμη και να συγκριθεί η χώρα με τον "Γολγοθά" της Αργεντινής!!!
Στην Αργεντινή τιμωρήθηκαν οι πολιτικοί που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού, ενώ στην Ελλάδα τους καμαρώνουμε στην τηλεόραση και ..."αβουλοι" τους παρακολουθούμε να ζητούν και πάλι την ψήφο μας!

ΑΡΕΣΕΙ:

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ likes this.

Dimitris Pontikas, Irene Zizu, Elizabeth Xristidou and 7 others like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

Dimitris Pontikas πολυ αθλιο.....



 Katerina Mathioudaki like στο σχόλιο. Μαύρο στη διαφήμιση