Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Φάκελος: "Ψηφιακή πορνογραφία" και η Μις Αμερική...

ΤΙ ΦΡΙΚΗ, ΘΕΕ ΜΟΥ...
Κι εσύ, τέκνον ...Βρούτε;
Ιερωμένος με υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του.
Στο κύκλωμα, γιατροί, στρατιωτικοί και άλλα ονόματα...

Οι αξιοματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μέσω ΙΝΤΕΡΠΟΛ, έγιναν αποδέκτες εγγράφου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, από το οποίο ενημερώθηκε ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνα στο Διαδίκτυο διεπιστώθη η διακίνηση, πώληση και αγορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και από Έλληνες χρήστες που δρούσαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Μύκονο, Ορεστιάδα και Ππέβεζα.

Κατάπληξη προκαλεί, εξ άλλου, στην κοινή γνώμη η ταυτότητα των δραστών.

Διώκονται 25 άτομα, μεταξύ αυτών, ένας αρχιμανδρίτης, ένας γυναικολόγος, ένας νευρολόγος, τέσσερις επιχειρηματίες, δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας αξιοματικός του στρατού, ένας φαντάρος και ένας άεργος διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν όλοι τους αγοράσει από το Διαδίοκτυο φωτογραφίες που απεικόνιζαν "πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών και επάνω", δεμένα πισθάγγωνα και φιμωμένα, σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Από τους 25 χρήστες οι 12 συνελήφθησαν εντός των ορίων του Αυτοφώρου, ενώ σε βάρος των υπόλοιπων 13 σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες.

Υστερα από έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 28 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητούς υπολογιστές και πλήθος ψηφιακών δίσκων (cd και dvd), συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας πρωτοφανούς σκληρότητας! Τα κατασχεθέντα αντικείμενα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα.

Ενα από τα στοιχεία που θα ερευνηθεί είναι εάν οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Διαδικτύου για να ανταλλάξουν και να διακινήσουν τα αρχεία.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο να έχει δημιουργηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ιστό παιδικό πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές παιδιά από την Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς. Μέχρι χθες δύο είχαν προφυλακιστεί και πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Εν τω μεταξύ χθες τέσσερις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας και ένας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον τακτικό ανακριτή κατηγορούμενοι για «πορνογραφία ανηλίκων με χρήση Διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και συνήθεια» (κακούργημα). Ανάλογες έρευνες των Αρχών έγιναν στην Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ως έναν άνθρωπο «δύσκολο στις συνεργασίες», «που μελετούσε πολύ», περιέγραψε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος τον ιερέα που κατηγορείται για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οπως δήλωσε, ο αρχιμανδρίτης, που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα και επισκεπτόταν ανά 15θήμερο τη Λακωνία, όπου ιερουργούσε περιστασιακά, δεν ήταν επιλογή του ίδιου.

Ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, που έδωσε εντολή για παύση των καθηκόντων του αρχιμανδρίτη, δήλωσε έκπληκτος για το συμβάν και είπε ότι πρόσφατα είχε εγκρίνει άδεια στον ιερέα για σπουδές σε διδακτορικό Θεολογίας.

Στο blog "pestaola" ο αρθρογράφος Titanas, αναρωτιέται:
- Το MySpace είναι δημοφιλέσυτερο από τα πορνό sites;

Σύμφωνα με τα στατιστικά από το Hitwise φαίνεται ότι η κίνηση προς τα sites με περιεχόμενο πορνό μειώνεται σημαντικά την ίδια ώρα που αυξάνεται η κίνηση σε social networking sites όπως το MySpace, το Bebo και το Facebook. Η βιομηχανία του πορνό έχει μεταφέρει αρκετό περιεχόμενο σε P2P και ίσως αυτό να είναι άλλο ένα στοιχείο για την μειωμένη κίνηση. Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι καταγράφεται μια τάση που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Άλλωστε ποιος είπε ότι το πορνό δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε social networking υπηρεσίες ή να δημιουργηθεί ένα πορνο social network site;

H Kέιτι Σταμ, Μις Αμερική...

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η παραπάνω κοπέλα, Κέιτι Σταμ στα καθιερωμένα ετήσια καλλιστεία ομορφιάς και όχι σε διαγωνισμό , στέφθηκε Μις Αμερικήbody building, καλύτερου γραμμωμένου σώματος, μυών ή, έστω, του πιο ψηλά ανεβασμένου βρακιού στην ιστορία των καλλιστείων μετά τη δεκαετία του '80.


Μπορεί το χαμόγελό της να είναι γλυκύτατο, αλλά μάλλον τα φουσκωμένα της μπράτσα φάνταζαν απειλητικά στους κριτές, που ίσως θεώρησαν ότι, στο πλαίσιο των καινοτομιών που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Αμερική, καλό θα ήταν να αλλάξουν και τα πρότυπα ομορφιάς. Έτσι, από ψηλές, αδύνατες, κομψές και καλόγουστες μας προτείνουν εναλλακτικά τις μποντιμπιλντερούδες από την Ιντιάνα - η οποία προφανώς και στον ελεύθερο χρόνο της εξημερώνει άλογα και κουβαλάει δεμάτια με σανό.