Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Άλλη μία τραγωδία...

Δυστυχώς, το ζήσαμε κι αυτό...
Μεγάλη εβδομάδα ξεκινά και ο "Γολγοθάς" των ανθρώπων συνεχίζεται. Για μερικούς, χωρίς Ανάσταση...
Στα πρότυπα αλλοδαπών σε Πανεπιστήμια και σχολεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης κινήθηκε ο 19χρονος αυτόχειρας, Δημήτρης Πατμανίδης, ο οποίος πυροβόλησε με δύο όπλα και τραυμάτισε 18χρονο σπουδαστή και δύο διερχόμενους εργάτες και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στον ΟΑΕΔ, στην Πέτρου Ράλλη στου Ρέντη. Ο 19χρονος είχε προαναγγείλει την πράξη του στο Ιντερνετ.

Σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο αυτόχειρας δημοσίευσε τις προθέσεις του την Πέμπτη (9/4). Σε κείμενο υπό τον τίτλο "Θα πεθάνετε όλοι" εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αιματηρή ενέργεια και δημοσιεύει σειρά φωτογραφιών, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να στοχεύει με τα όπλα του, καθώς και φωτογραφίες με τα όπλα, τις σφαίρες και το μαχαίρι που βρέθηκαν στο σάκο που είχε μαζί του.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, με απόλυτη σαφήνεια τις προθέσεις του λέγοντας ότι όποιος βρεθεί μπροστά του "το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω".

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του ακούγεται το τραγούδι "Free your hate" (Απελευθέρωσε το μίσος σου).
Ακολουθεί το κείμενο του δράστη:

"Δεν έχω πλεον λόγο να συνεχίσω να ζώ. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γ.......... ζωές σας. Πριν πεθάνω θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ότι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Οποιοσδήπωτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια. Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντήσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται. Για τους περισσότερους απο εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος...".


Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 18χρονου σπουδαστή, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά του 19χρονου στη διάρκεια της πρωτοφανούς επίθεσης για τα ελληνικά δεδομένα στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Ο σπουδαστής συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Η αναπνοή του δεν υποστηρίζεται μηχανικά και έχει ολιγόλεπτη επικοινωνία με τους γιατρούς και με τους γονείς του.

Μάλιστα, ο πατέρας του Σωτήρης Κοκκίνης δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι ο γιος του αισθάνεται τρομοκρατημένος και πως του είπε ότι δεν είχε επαφές με τον δράστη, απλώς βρέθηκε μπροστά του και ο οποίος τον κάλεσε με ένα «ψιτ» λίγο πριν τον πυροβολήσει.

Η αστυνομία έχει επικεντρωθεί στα όπλα του 18χρονου αλλά και στην ιστοσελίδα όπου άφησε το «μανιφέστο» του.