Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με ...μηνύματα...

"Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι" 
το μήνυμα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Οι καλαθοσφαιριστές σε αμαξίδιο πρωταγωνιστές της "ισότητας"!!!

Μια πρωτοβουλία συμβολική, αλλά με ουσιαστικό περιεχόμενο, ανέλαβε η Ελληνογερμανική Αγωγή, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού...

Αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας και όχι μαθήματα καθώς ορίσθηκε η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικοί αγώνες, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. 
Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για να τιμήσει την καθιέρωση της 6ης Οκτωβρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πήγε στην «Ελληνογερμανική Αγωγή» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη όπου η ομάδα μπάσκετ της Βουλής, με πρωτεργάτες τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον ίδιο κάθισαν σε ειδικά καρότσια, δίνοντας έναν φιλικό αγώνα με την Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Παρόντες στη διοργάνωση ήταν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΚ).
Οι καλαθοσφαιριστές σε αμαξίδιο ήταν Κων/νος Δήμου, Νίκος Πανούσης, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Αλέξανδρος Φερέτος, Γιώργος Τσαουσίδης, Ανέστης Δημητρακόπουλος, Εριόντ Ράσα, ο προπονητής τους Βάιος Γιώρας. Διαιτητής του αγώνα ο διεθνής κ. Γιώργος Μπίκας.
Με την ομάδα μπάσκετ των «Βουλευτών και φίλων» αγωνίστηκαν ακόμα ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ο σύμβουλος σχολικού αθλητισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ, βετεράνος μπασκετμπολίστας, Σάκης Τζαλαλής, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ, Παντελής Περιβολάρης, ο πρωταθλητής Ελλάδας, βετεράνος μπασκετμπολίστας Σπύρος Παντελιάδης και τα μέλη της ομάδας Λεωνίδας Γεωργιάδης, Μένιος Μπακίρογλου, Χρήστος Θεοδωρίδης, Χάρης Μουστάκας. 
Παρέστησαν χωρίς να αγωνιστούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και το μέλος της ομάδας Μάκης Σφήκας.
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε: «Θεσμοθετήσαμε την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου το οποίο έχει δράσεις για τον αθλητισμό, για την σωστή διατροφή, που έχει μαθήματα στους γονείς για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που έχει ακόμα ενημέρωση για τον ρατσισμό και για το σεβασμό στη διαφορετικό. Με όλα αυτά στοχεύουμε στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και όχι μόνο για την δημιουργία ενός κατόχου γνώσεων και πληροφοριών. 
Δεν δόθηκε σημασία στον αθλητισμό και στην άθληση. 
Εμείς δίνουμε σημασία συμβολική με τη σημερινή ημέρα και παράλληλα εξακτινώνουμε τη δράση σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα κάθε ημέρα με τους γυμναστές που αποσπάσαμε στις περιφερειακές διευθύνσεις οι οποίοι οργανώνουν σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ το πρόγραμμα «kids’ athletics», κάτι που μας έχει κάνει πανευρωπαϊκά γνωστούς. Θέλουμε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, που είναι η άθληση, να πάει σε όλα τα σχολεία. Αυτό είναι ένας μεγάλος στόχος, που θα τον πετύχουμε γιατί τον πιστεύουμε. Θέλω επί των ημερών να λειτουργήσει όλο αυτό και κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να το σταματήσει γιατί θα συνθλιβεί από τη δύναμη του κόσμου που πιστεύει στην άθληση. Δυστυχώς είμαστε η χώρα με τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχουμε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; 
Γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε όλη το μήνυμα της άθλησης».
Στην αρχή του αγώνα ο υπουργός χαιρέτισε τους μαθητές και τόνισε: «Στόχος της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι όλοι οι μαθητές να ακούσουν κάτι για την άθληση, όλοι να κάνουν κάτι, όλοι να αθληθούν. Ο αθλητισμός είναι υγεία και αυτοπεποίθηση και αυτό το μήνυμα θέλουμε να δώσουμε φέτος στα 12.500 σχολεία της χώρας. Ας κάνουμε τη ρόδα να γυρίσει και ας δώσουμε το μήνυμα για μία καλή αρχή.»
Σε γραπτή Δήλωση Υπουργού στο Βιβλίο Εκδηλώσεων του σχολείου: Η πρώτη στα χρονικά του ελληνικού σχολείου, δημόσιου και ιδιωτικού, ημέρα της άθλησης, «ημέρα του σχολικού αθλητισμού» περνά στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Η Ελληνογερμανική Αγωγή είχε την εξαιρετική ιδέα να διοργανώσει μπασκετικό γεγονός με θέμα «Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ίσοι» και στο πλαίσιό του να αγωνιστούμε εμείς, η Ομάδα της Βουλής με την εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια. Όλα ήταν εξαιρετικά και το μήνυμα πέρασε καλά και αποτελεσματικά. Ευχαριστώ από την καρδιά μου.»
ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ.gr