Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Αναχώρηση ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής για το Λονδίνο...




Αναχώρησαν χθες για να ριχτούν στη μάχη του ματαλλίου. Το Λονδίνο, από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 9 του Σεπτέμβρη θα ξεδιπλώσει πάλι μπροστά στα μάτια μας την πιο όμορφη αθλητική ιστορία του κόσμου...
Με τον Χρήστο Ταμπαξή σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής να μπαίνει στο στάδιο και να μας γεμίζει ρίγη συγκίνησης, κυρίως σε μένα που έχω ζήσει τους αγώνες του από μικρό παιδί... 
Αλλά και με τ΄άλλα παιδιά που θα προσπαθήσουν να μας κάνουν υπερήφανους, τώρα που το χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλωτε...
 Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο...
Ο Χρήστος Ταμπαξής θα μπει πρώτος στο στάδιο, σημαιοφόρος, της Εθνικής μας αποστολής... Καλή επιτυχία στους 61 δικούς μας αθλητές!

Με ειδική πτήση της "Olympic Air" αναχώρησε για το Λονδίνο η ελληνική μας ομάδα, που  θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο χώρο της αναχώρησης στοπ "Ελ. Βενιζέλος", η γενική γραμματέας Αθλητισμού, κυρία Κυριακή Γιαννακίδου, έκανε λόγο για μια "μεγάλη αθλητική στιγμή, αλλά και για έναν μοναδικό αγώνα, όπως είναι αυτός που δίνουν οι αθλητές με προβλήματα αναπηρίας":
"Είναι σημαντικό που όλοι οι αθλητές μέσω της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό βγαίνουν από το σπίτι και δίνουν το παράδειγμα σε όλους μας, παράδειγμα ψυχής, το οποίο τόσο πολύ χρειαζόμαστε αυτές τις ώρες σαν ελληνικός λαός. Είναι σημαντική η αποστολή που επιτελεί η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και θα ήθελα να συγχαρώ γι' αυτό τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Γιώργο Φουντουλάκη. Είμαι σίγουρη ότι θα μας κάνετε υπερήφανους γι' ακόμη μια φορά και πως θα επιστρέψετε νικητές από το Λονδίνο"
.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Γιώργος Φουντουλάκης, τόνισε πως "απογειωνόμαστε έχοντας συντροφιά τους κύκλους της "Olympic Air", οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι θα είναι γούρικοι στο δύσκολο έργο που θα έχουμε στο Λονδίνο. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους και να δημιουργηθεί εντός της ελληνικής αποστολής ένα μοναδικό δέσιμο σαν οικογένεια".
Από την πλευρά της, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ της «"Olympic Air", κυρία Ρένα Σωτηριάδου, είπε ότι "εύχομαι η ομάδα να επιστρέψει με υπέρβαρο και μπόλικο χρυσό στις αποσκευές της".