Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

180 φυλακισμένοι απεργοί ζητούν τη βοήθειά μας...

Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ  Κ Ο Ρ Υ Δ Α Λ Λ Ο Υ
Το κλαστήριο είναι εδώ...
Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπως ισχυρίζονται οι άρρωστοι κρατούμενοι μέσω twitter, o κίνδυνος για τη ζωή τους είναι ορατός και ζητούν τη βοήθειά μας για να ακουστεί η φωνή τους πιο δυνατά μέσα από την  κόλαση που ζουν...

|επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
kostas.vloutis@gmail.com
Είναι να ανατιχιάζεις και να ντρέπεσαι, για την πολιτεία που "κλείνει" αυτιά και μάτια μπροστά στην ταπείνωση και την εξαθλίωση 180 ψυχών που ζητούν βοήθεια από εμάς τους απ΄έξω...
"ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, διαδώστε το", γράφουν στο twitter, το μόνο μέσω επικοινωνίας με τον έξω κόσμο...
Οροθετικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και άλλοι χρόνια πάσχοντες κρατούμενοι, 180 τον αριθμό, πραγματοποιούν απεργία πείνας και απευθύνουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκκληση για βοήθεια. Για τον λόγο αυτό καλούν τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, σε συγκέντρωση έξω από το θεραπευτήριο-κολαστήριο.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία απολύονται κατάδικοι που εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως δέκα χρόνια και πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία, ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς ή νεφρού ή έχουν καρκίνο ή είναι οροθετικοί. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, απολύονται και οι κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους.
Προϋπόθεση για την απόλυση όλων των κατηγοριών των κρατουμένων είναι να έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.
Η βεβαίωση των νοσημάτων πρέπει να προκύπτει από έγγραφα δημόσιου θεραπευτικού ιδρύματος, ενώ από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εξαιρούνται οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία, παιδεραστία, οργανωμένο έγκλημα και οι καταχραστές του Δημοσίου.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού "'Αγιος Σάββας" με νοσηλευτικό προσωπικό.


ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ-----ΑΠΟΘΗΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ-----ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΑΠΟΘΗΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ: "Βοηθήστε μας", φωνάζουν και ζητούν να διαδώσουμε την απόγνωσή τους...

180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ---ΒΟΗΘΗΣΤΕΟΙ ΣΚΗΝΕΣ είναι σκληρές, αλλά πραγματικές που φωνάζουν "βοήθεια"...
180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΟΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΠΕ180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ καταγγέλουν εισαγγελέα που εποπτεύει το χώρο διότι, όπως ισχυρίζονται οι κρατούμενοι μέσω του twitter, "αρνήθηκε να μας πλησιάσει δίοτι έχει ...οικογένεια"!...

"Αυτό ο ασθενής περιμένει τον θάνατο για να λυτρωθεί", είναι η λεζάντα που συνοδεύει αυτήν την φωτογραφία...

180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ,ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ,ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΙ,ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
 Σαπίζουν, στιβαγμένοι, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένοι, οροθετικοί, 180 ψυχές στο "κολαστήριο" νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
180 ΑΠΕΡΓΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΟΥΝ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ
Άμεση επέμβαση της κυβέρνησης, ζητούν οι άρρωστοι των φυλακών...

Το τελευταίο "αντίο" στον Σάκη Μπουλά...

τ ο  φ λ α σ ά κ ι  τ η ς  ν ι ό τ ης  μ α ς...
>> Χειροκροτήματα και δάκρυα για τον αγαπημένο όλων που έφυγε νωρίς...
Η οικογένεια του, ο αδελφός του, Διονύσης, η σύντροφος του, Αλεξάνδρα Ούστα, οι φίλοι του, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κούτρας, η Ισιδώρα Σιδέρη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Διονύσης Σαββόπουλος -ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν στη Θεσσαλονίκη και ο Λάκης Παπαδόπουλος στη Ρόδο- ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, συνεργάτες του από τη μουσική, αλλά και την τηλεόραση, όλοι παρόντες. 
 
Photo for this article
Συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές, όλοι συντετριμμένοι αποχαιρέτησαν, πριν λίγη ώρα, τον διασκεδαστή των εφηβικών τους χρόνων, το "φλασάκι",  τον Σάκη της καρδιάς τους. 
Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του. "Καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Η οικογένειά του, με την ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε θερμά όλο τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη στήριξη και παρακάλεσε όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ''ΕΛΠΙΔΑ''.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του αγαπημένου ηθοποιού ανέφερε: «Έφυγε την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε. Γι’ αυτό το λόγο, η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 7757934».

Toν καλό της φίλο και συνεργάτη, Σάκη Μπουλα,  αποχαιρέτησε μ΄ενα γλυκό μήνυμα και μια φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η Ελένη Ράντου!
Η ηθοποιός συγκλονισμένη από τον θάνατο του ηθοποιού έγραψε:
"Εγώ τον θάνατο δεν τον φοβάμαι! Ένας ωρίος ύπνος είναι, μουλεγες. 
Καληνύχτα, Σακούλη μου.
Κοιμήσου όμορφα"...










  


ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ και από εμάς, αγαπημένε Σάκη...