Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

'Εκαναν έξωση σε χαμηλοσυνταξιούχο και αυτοκτόνησε...

Αυτοκτόνησε όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να του επιδώσει την έξωση. Και ερωτώ. Η πράξη αυτή του απελπισμένου αυτόχειρα δεν είναι πολιτική; Τί έχει να πει ο Βαγγέλης Βενιζέλος που τα έβαλε με θεατή της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου "enikos.gr" επειδή τόλμησε να τον ρωτήσει αν η πράξη αυτόχειρα είναι πολιτική πράξη... Ο κατάλογος των απελπισμένων αυτής της χώρας που περνούν στο απονενοημένο διάβημα έχει ξεπεράσει, προ πολλού τα όρια της "επιδημίας". Η κρίση, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, έχει φέρει σε απόγνωση όλους τους Έλληνες. 
"Όχι Δημήτρη, μην το κάνεις αυτό"
Μπροστά στα έντρομα μάτια όλων βρέθηκε στο κενό, έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στο δρόμο βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.

Περίπου 400.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, πράγμα που σημαίνει ότι η απασχόληση μειώθηκε κατά 8,7%, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Κομισιόν η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και πλέον ανέρχονται σε 20.000.
Περισσότεροι από τους μισούς, 11.000.  εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ από αυτούς οι 8.000 είναι Ελληνες.

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.
Η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Ένας απο αυτούς τους Έλληνες που ζουν το τραγικό αποτέλεσμα των μνημονιακών πλιτικών πρακτικών, έδωσε τέλος στη  ζωή του, πηδώντας από τον τρίτο όροφο στο κενό, παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων... Οι σκηνές που εκτηλίχθηκαν, στην περιοχή του Γαλατσίου όπου συνέβει το γεγονός, ήταν τραγικές...
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα. 
Το περιστατικό στην οδό Μπουμπουλίνας στο Γαλάτσι συνέβη το πρωί όταν ένας δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα για να του επιδώσει της έξωση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ο ιδιοκτήτης του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.
Όταν το πρωί ο δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να απειλεί πως θα πέσει.
Ο δικαστικός επιμελητής βλέποντας πως ο ηλικιωμένος έχει χάσει την ψυχραιμία του προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Γείτονες και περαστικοί που άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ωστόσο εκείνος φαίνεται είχε πάρει τις αποφάσεις του.
Αυτοκτόνησε όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να του επιδώσει την έξωσηΟ  65χρονος χαμηλοσυνταξιούχος -σύμφωνα με όσα λένε οι γείτονές του- αποφάσισε να γράψει την τελευταία σελίδα στο βιβλίο της ζωής του σήμερα, όταν ένας δικαστικός επιμελητής τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του.

Ο άτυχος άντρας χρωστούσε κάποια ενοίκια στους ιδιοκτήτες. Αυτοί αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά, όμως ο 65χρονος δεν άντεξε στην προοπτική να μείνει άστεγος.

Βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και διαμαρτυρόταν για την αδικία.

"Όχι Δημήτρη, μην το κάνεις αυτό", του φώναζε ένας γείτονας που άκουγε τον 65χρονο ότι θα πέσει, μην μπορώντας να αντέξει.

Λίγα λεπτά πριν λάβει την μοιραία απόφαση να πέσει στο κενό από τον τρίτο όροφο, ο Δ.Χ. ζήτησε από τους αστυνομικούς που είχαν φτάσει έξω από την πολυκατοικία όπου έμενε επί περίπου 15 χρόνια να φύγουν και να πάρουν μαζί τους τον δικαστικό επιμελητή.

Όταν οι αστυνομικοί αποχωρούσαν, ο 65χρονος έκανε το άλμα στο κενό. Ο άτυχος άντρας εξέπνευσε προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς από ένα ασθενοφόρο που είχε φτάσει έξω από το σπίτι του...

Οι γείτονές του που όπως φαίνεται γνώριζαν την τραγική οικονομική κατάσταση του 65χρονου έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον Δημήτρη...
 
Μπροστά στα έντρομα μάτια όλων βρέθηκε στο κενό, έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στο δρόμο βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.