Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Πόσο πληρώνουμε τον πρόεδρο στην προεδρεία της Δημοκρατίας, στη χώρα με τα αμέτρητα... χαράτσια;

Είναι εφιάλτης αυτό που ζει, στην καθημερινότητά του ο Έλληνας. Με την κρίση να τον ταπεινώνει και να τον εξευτελίζει. Με τον πολιτικό "τσαμπουκα" του αυταρχισμού να του ροκανίζει την Δημοκρατία... Να τον γονατίζει... Η ιδεολογία των κομμάτων της κεντροαριστεράς, της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς, μετά τον "αραβώνα" όπου και συγκατοικούν πια στην ίδια πολιτική σκέπη, έχει περάσει στο παρελθόν και στην ιστορία... Κι όμως τον πρόεδρος της... Δημοκρατίας, τον πληρώνουμε ακριβά. Με τίτλο "Ακριβή μου Προεδρία", ο ρεπόρτερ της ηλεκτρονικής zoygla.gr, Πέτρος Κουσουλός, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "κουστουμάκι" που έχει χρεωθεί ο ελληνικός λαός.

4.107.103 ευρώ ετησίως πληρώνει ο ελληνικός λαός για να έχει στο ύψιστο αξίωμα της προεδρίας της Δημοκρατίας, τον πρόεδρό του... Της Δημοκρατίας που εκλείπει και αναζητείται...

Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, οι "αξίες" της πληρώνονται ακριβά

Ο σεβασμός στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι αυτονόητος. Όσο αυτονόητα θεωρούνται η υποταγή και ο σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον αυτό προτάσσεται έναντι όλων των άλλων και υπηρετείται έμπρακτα πολύ περισσότερο σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο, όπως η σημερινή.

Υπʼ αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ υπάλληλοι και λοιποί ακόλουθοι όφειλαν να ευθυγραμμιστούν πρώτοι με τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμιά τους έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, την 13η Σεπτεμβρίου 2011, στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, στα έξοδα του τακτικού προϋπολογισμού του 2011 περιέχονταν και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το οικονομικό έτος 2010. Δηλαδή, οι αποδοχές και τα έξοδα παράστασης του κ. Κάρολου Παπούλια, οι αμοιβές των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων, τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ιματισμού, εστίασης και άθλησης, κ.τ.λ.. Τα νούμερα είναι δυσθεώρητα. Σοκάρουν και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.

Επειδή δεν τα τρώμε «όλοι μαζί».

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα.
Επομένως, οι πάντες γνωρίζουν, ιδιαίτερα όταν δεν διαθέτουν κοντή τη μνήμη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε εις εκ των δανειστών, ή αν κάποιος το επιθυμεί, «χορηγών» του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί με τον επιχειρηματία από τη Συρία και έναν από τους πυλώνες της αυλής του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χάλακ. Ακόμη και σήμερα η οικογένεια του Καστρίου συνομιλεί ή συνταξιδεύει μετά του Άραβα επιχειρηματία (πρόσφατη περιοδεία στις αραβικές χώρες μετά του Νίκου Παπανδρέου και συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου).

Ως «χορηγός» και, κατά τα έγγραφα, δανειστής του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν αντιμετώπιζε προφανώς οικονομικά προβλήματα. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και πολιτικά ου μενετοί, ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να δίνει πρώτος το παράδειγμα.

Με λίγα λόγια, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα έπρεπε, για την ίδια την υστεροφημία του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και μόνον, να περιορίσει δραστικά τα έξοδά της. Στην Ελλάδα του 2011, 500.000 άνθρωποι ζουν χωρίς καθόλου εισοδήματα, σύμφωνα με την έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Δηλαδή, μόλις προ εικοσιτεσσάρων ωρών. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, ο Πρόεδρος της πτωχής πλην τιμίας (;) Ελλάδος να απολαμβάνει μισθοδοσίας κατά πολύ ανωτέρας του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα (200.000 $ ετησίως), το δε κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών (;) της Προεδρίας να ανέρχεται στο αναγραφόμενο ποσό.

Οι αμοιβές του Προέδρου και των υπαλλήλων

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι -για το 2010- οι αμοιβές του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέρχονται σε 277.469 ευρώ, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα παράστασης, τα οποία αγγίζουν τα 77.593 ευρώ ετησίως.

Δηλαδή, με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο -αξιοσέβαστος κατά τα άλλα- Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει από το ελληνικό κράτος γύρω στα 355.062 ευρώ ετησίως.

Περισσότερα χρήματα και από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα. Για μια θητεία, το ποσό ανέρχεται στα 1.777.530 ευρώ.

Η πρόκληση, όμως, δεν σταματάει. Ανατρέχοντας στη λίστα των επίσημων στοιχείων, βλέπουμε ότι οι αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων της Προεδρίας βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας τα 2.052.935 (!) ευρώ ετησίως. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει πόσοι υπηρετούν, εάν είναι μετακλητοί και από πού έχουν αποσπασθεί.

Αδικημένοι, ωστόσο, πρέπει να νιώθουν οι στρατιωτικοί που φρουρούν την προεδρία, καθώς το ελληνικό Δημόσιο δαπανά μόνο 664.872 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες οι οποίες φέρουν την κωδική ονομασία «Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες» και «Πρόσθετες και παρεχόμενες παροχές», για τις οποίες, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιες πληρωμές και σε ποιες παροχές αναφέρονται, δαπανώνται 425.226 και 438.683 ευρώ αντίστοιχα.

Μικρότερα ποσά φαίνεται να δαπανώνται για μετακινήσεις (14.843 ευρώ), για προμήθειες υγειονομικού υλικού και ειδών καθαριότητας (24.360 ευρώ) και για προμήθειες κεφαλαιακού εξοπλισμού (26.622 ευρώ).

Όσον αφορά στις προμήθειες για είδη συντήρησης εγκαταστάσεων, διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εστίασης και άθλησης, τα χρήματα που φεύγουν από την τσέπη των φορολογούμενων, προκειμένου να καλυφθούν οι παραπάνω «ανάγκες», αγγίζουν τα 104.500 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ:
* παπαιωαννου κωστας ‎. . Ακου φιλε Kostas Aυτον τον αξιοτιμο κυριο - κατα δηλωση του - ανταρτη στα 11 χρονια του . . . ενας θεος ξερει ποσα και γιατι τον πληρωνουμε ! μπορει να μας πει κανεις απο τους αχρηστους τι απολαμβανουν . . . νεκροι και ζωντανοι ΑΛΗΘΕΙΝΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ - ΗΡΩΕΣ που δωσανε ζωη . . . χερια , ποδια , ματια , οικογενεια , στην ΠΑΤΡΙΔΑ ! Ναι στην πατριδα που σημερα ολοι αυτοι οι γενιτσαροι ξεπουλανε ? . . . . .32 minutes ago · · 2

ΑΡΕΣΕΙ:

Βένη Παπαδημητρίου likes this.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ το χαράτσι της ΔΕΗ με συλλήψεις

Όλοι οι Έλληνες γίναμε μάρτυρες κυβερνητικής "κίνησης" αυταρχισμού να περάσει στην κοινή γνώμη πως το χαράτσι ηλεκτροσόκ είναι νόμιμο. Συνέλαβε διαδηλωτές έξω από το κτίριο της ΔΕΗ Χολαργού και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Σε απευθείας μετάδοση παρακολουθήσαμε τις 15 συλλήψεις και την προσαγωγή των "εγκηματιών" κατά της Αρχής και το ...νόμου! Οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές, ατάραχοι και ως άλλοι "Χρήστος Σωτηρακόπουλος" μετέδιδαν τον "αγώνα". Κανείς από αυτούς δεν μπήκε στη διαδικασία να πει πως η λέξη "χαράτσι", που προφέρουν
τα χείλη τους, είναι παράνομη...


ΕΝΩ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η. - Παραπέμπονται στο Αυτόφωρο
ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ έστειλαν να πληρώσουν το χαράτσι σε σεισμόπληκτους που μένουν σε κοντέϊνερ 17 ολόκληρ χρόνια!!!
Σχεδιάζουν και αυξήσεις στο ρεύμα, κατά 19%, από την αρχή της νέας χρονιάς!


Από το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο κτίριο της Μεσογείων και παρατάχθηκαν γύρω από την είσοδο. Στη συνέχεια επιχείρησαν να απωθήσουν τους συνδικαλιστές, σμπρώχνοντάς τους.

"Ντροπή σας. Για σας παλεύουμε", φώναζαν ορισμένοι από αυτούς. Ο κύριος Φωτόπουλος φώναζε "να έρθουν και πολίτες ενωμένοι σε κοινό αγώνα... Ο αγώνας αυτός", είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, "αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν φτωχό, σε κανέναν μικροσυνταξιούχο".
Και συνέχισε: "Να παν να το κόψουν οι βουλευτές και οι υπουργοί που ψήφισαν αυτό το νόμο, εμείς δεν θα το κάνουμε. Αυτό τον νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη".

15 προσαγωγές έγιναν με την κάμερα να ζουμάρει στα πρόσωπα των συλληφθέντων, επειδή αντιστάθηκαν κατά της Αρχής να εκκενώσουν το κτίριο, οι καταληψίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επιχείρησε να προσάγει κι έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος όμως τη "γλύτωσε", επιδεικνύοντας τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.


Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την παρέμβαση στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων όπου σημειώνει:

"Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


* Την 21.11.2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας, από την 20.11.2011, της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό.

* Στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν
τη διακοπή της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας.

* Μέχρι σήμερα (23.11.2011) δεν καταγγέλθηκε ούτε από το Διευθυντή η διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, ούτε από κάποιο εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.


* Σήμερα και μέχρι τη 10η ώρα, που προσήλθε ο Διευθυντής, η πόρτα του κτιρίου ήταν κλειστή, λόγω του ότι ουδείς μέχρι τότε προσήλθε για να την ανοίξει. Ούτε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική
δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

* Επίσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι ακριβείς αιτίες διακοπής του ρεύματος στο κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής

Επισημαίνεται ότι, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη παρακώλυση των συγκοινωνιών στη Λεωφόρο Μεσογείων"

Λίγο πριν τις 10 το πρωί μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", που συμπαραστέκονται στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, επιχείρησαν να αποκλείσουν συμβολικά τη Μεσογείων και απωθήθηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Στον παράδρομο της Μεσογείων έξω από το κτίριο, παραμένουν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης, μέλη του ΣΥΝ, του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Από το "κουτί της Πανδώρας" αναδημοσιεύω:

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΔΕΗ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ"


Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Günther Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8 ) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).» Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.» και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»

Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».

ΣΧΟΛΙΑ:

Anna Papanastasiou ΑΙΣΧΟΣ!! ΠΟΣΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!

ΑΡΕΣΕΙ:

Morag Della likes this.

Ellh Tzeiranidou Pontia Leme, Fotini Vlouti and 2 others like this.