Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ: "Μπάτλερ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης"...

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η
Χρυσοχοΐδης εναντίον εφημερίδας "Δημοκρατία":
"Το έργο του υπουργείου ενοχλεί ακροδεξιά φυλλάδα της διαπλοκής και εκβιαστές
* Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "δημοκρατία" με τον κεντρικό τίτλο: "ΜΠΑΤΛΕΡ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης. Καλύπτει προκλητικά Μπόμπολα ο υπ. Υποδομών για το ναυάγιο του μετρο Θεσσαλονίκης"
Δριμεία επίθεση με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία" που στρέφεται εναντίον του, εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το βήμα της Βουλής.
Το πρωτοσέλιδο με τίτλο "μπάτλερ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης- καλύπτει προκλητικά Μπόμπολα για το ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης", βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού Υποδομών, ο οποίος κατήγγειλε την ύπαρξη εκβιαστών στους οποίους δεν υπέκυψε.
"Το έργο του υπουργείου Υποδομών ενοχλεί φυλλάδες της διαπλοκής. Συστηματικά έχω γίνει στόχος ακροδεξιού βρώμικου εντύπου το οποίο δεν ξέρω -αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό- τι ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί. Επαναλαμβάνω, άνομα και βρώμικα συμφέροντα και επαναλαμβάνω να τους χαίρονται αυτοί που τους πληρώνουν", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, καταγγέλλοντας την ύπαρξη εκβιαστών για την εξασφάλιση υπεργολαβιών, στους οποίους δεν υπέκυψε και σε λίγο θα τους καταγγείλει και δημόσια:
"Σε ότι με αφορά στην παρουσία μου στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δύο είναι αυτοί που έχουν κάνει λάθος διεύθυνση. Οι πρώτοι είναι ενδεχομένως οι κακομαθημένοι της διαπλοκής. Που μάθανε, κόντρα στην εφαρμογή των νόμων, παραβιάζοντας και τσαλαπατώντας τον υγιή ανταγωνισμό, να έκαναν δουλίτσες κάποτε. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αλλά υπάρχει και η άλλη κατηγορία. Η κατηγορία των εκβιαστών. Στους οποίους εγώ δεν υποχώρησα και ούτε πρόκειται να υποχωρήσω.
Και ούτε πρόκειται να δεχθώ εκβιασμούς. Από διάφορους, οι οποίοι κυκλοφορούν στα διάφορα γραφεία εφημερίδων δίνοντας δήθεν καταγγελίες, προσπαθώντας να εκβιάσουν για να πάρουν υπεργολαβίες και να πάρουνε μίζες. Αυτό συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι πραγματικά μετά από τέτοια δημοσιεύματα, αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο. Και προκαλώ οποιονδήποτε. Και δεν θα αφήσω καμία πέτρα που να μην σηκώσω.
Προκαλώ οποιονδήποτε αν έχει την παραμικρή καταγγελία, την παραμικρή, όχι απόδειξη, αλλά ένδειξη, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στους εισαγγελείς, στη Βουλή, ερωτήσεις οπουδήποτε θέλουν. Αλλά εδώ. Όχι με βρώμικα έντυπα και βρώμικες επιθέσεις. Δεν θα υποχωρήσω στους εκβιαστές και θα τους καταγγείλω σε λίγο και δημόσια αν χρειαστεί. Έδειξα πραγματικά και προσπάθησα να επιδείξω αξιοπρέπεια και ευγένεια απέναντι σε κάποιους, αλλά δεν θα συνεχίσω αυτό αν συνεχίσουν οι βρώμικοι εκβιαστές να ασκούν τέτοιου είδους συμπεριφορές".

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σχολίασε ότι "η καθημερινή σπίλωση του πολιτικού κόσμου είναι εργολαβία εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική ζωή σε υποζύγιο τους" και πρόσθεσε: "Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αταλάντευτοι στο έργο για τη σωτηρία της πατρίδας. Ασυμβίβαστοι ανυποχώρητοι".
Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, δήλωσε: "Συμφωνώ για τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του πολιτικού κόσμου μέσω ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων. Οφείλουμε όμως και εμείς τέτοια περιστατικά εκβίασης, λασπολογίας, φημών να τα φέρουμε κατευθείαν ενώπιον της δικαιοσύνης".
Ο κύριος Κακλαμάνης αναφέρθηκε μάλιστα και στην επικείμενη σημερινή ψηφοφορία για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όσων βρέθηκαν σε σημαντικές δημόσιες θέσεις και είπε: "Πρέπει να φροντίζουμε και εμείς να μη δίνουμε δικαιολογία, το κοινοβούλιο, ώστε να δεχόμαστε άδικες επιθέσεις μέσω της γενίκευσης".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ