Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο 3ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΑΣ

3ο Καλύτερο blog 2008

Indictos

'Ενα παληκάρι από την ερωτική Θεσσαλονίκη και με το ψευδώνυμο Ιndictos , κατέλαβε την 3η θέση στο διαγωνισμό μας για το "καλύτερο blog της χρονιάς".
Κάνει, επίσημα, την πρώτη εμφάνησή του στην blogόσφαιρα το Νοέμβριο του 2005 με το κατεβασμένο πλέον Indiworld.blogspot.com, καλωσορίζοντας το αναγνωστικό κοινό. 'Ενα χρόνο μετά ξαναεπιχειρεί, να έρθει σε επαφή με τους φίλους του, με νέο blog:
- Το Φεστιβάλ (κινηματογράφου) τελείωσε, ας στήσουμε ένα καινούργιο blog και ας ελπίσουμε να έχει καλύτερη τύχη από το προηγούμενο,
γράφει στο πρώτο του άρθρο.
Η διεύθυνσή του πια είναι: Indiblog.wordpress.com.
Και, από τότε μέχρι σήμερα, έχει αποκτήσει φίλους που τον αγαπούν και τον διαβάζουν καθημερινά...
Ασχολείται με τη μουσική -είναι DJ σε... 5 μαγαζιά της πόλης όπου μένει- αλλά και με βιβλία.
Προβληματίζεται με τα κακώς κείμενα και τις ανησυχίες του τις μοιράζεται:
-Κάθεσαι έξω από το μαγαζί ή στην πόρτα του ισόγειου σπιτιού σου και βλέπεις ότι η σχάρα από το φρεάτιο είναι σχεδόν φραγμένη", λέει για να καταλήξει:
- Δεν υπάρχει κράτος, λέμε...
Είναι παντρεμένος και έχει δύο υπέροχες κορούλες που τις λατρεύει, 4,5 χρόνων σήμερα...
Αυτόν τον καιρό νοιώθει υπερκόπωση και με το τελευταίο άρθρο του (eject blog) αποχαιρετά (;) τους αναγνώστες του για... δεύτερη φορά.
Η πρώτη φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2007, με ένα άρθρο που ξάφνιασε τους 37 σχολιαστές του εκείνη την εποχή. Τίτλος του άρθρου: "Pause", που το συνόδευαν και δύο τρεις αράδες: "...για όσο πάει. Καλά να περνάτε".
Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, να μη το εννοεί αληθινά.
Διότι το κοινό του τον πάει... "ΣΕ λέω αφού". (προσφιλής του έκφραση)
Εμείς του ευχόμαστε να είναι καλά και του λέμε συγχαρητήρια για τη νίκη του!



ΦΕΡΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΠΕΡΗ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη
, αλλά σταθερή κατάσταση

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή, κατάσταση, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική του «Ερυθρού» ο 22χρονος αστυφύλακας.

Ο Διαμαντής Μαντζούνης φέρει δύο διαμπερή τραύματα: ένα στην κοιλιά, από την αριστερή νεφρική χώρα, μέχρι τον θώρακα και ένα λίγο πιο πάνω από το αριστερό γόνατο. Το πρώτο, κρίνεται πολύ σοβαρό, καθώς το βλήμα διαπέρασε σειρά ζωτικών οργάνων.

Οι θεράποντες γιατροί θεωρούν καθοριστικά για την υγεία του τα πρώτα τρία 24ωρα, ενώ εκτιμάται ότι θα έχουν πληρέστερη εικόνα έως την προσεχή Δευτέρα. Ελπίζουν, όμως, ότι όλα θα πάνε καλά, καθώς πρόκειται για τραυματία νεαρής ηλικίας, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα.

Ο αστυνομικός εκτιμάται ότι δέχτηκε πρώτα το χτύπημα στο αριστερό πόδι, το οποίο τον υποχρέωσε να γονατίσει. Σε δευτερόλεπτα, δέχτηκε το δεύτερο χτύπημα από την ίδια πλευρά, αλλά δυστυχώς πιο ψηλά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Στις 3.30 το πρωί τα ξημερώματα της Δευτέρας διακομίστηκε με περιπολικό στο νοσοκομείο «Ερυθρός». Η κατάστασή του εξαρχής διαγνώστηκε εξαιρετικά σοβαρή και εμφάνιζε αιμοδυναμική αστάθεια.

Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλές ρήξεις ζωτικών οργάνων στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα. Ομάδα χειρουργών τα αποκατέστησαν, ενώ αντιμετωπίστηκε παράλληλα και το δεύτερο διαμπερές τραύμα, στο κάτω τριτημόριο του αριστερού μηρού.

Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε ύστερα από 5.30 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο τραυματίας υποβλήθηκε σε επανειλημμένες μεταγγίσεις. Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι μετά την επέμβαση ο τραυματίας σταθεροποιήθηκε.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας των τραυμάτων του, τον μετέφεραν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για άρτια μετεγχειρητική αντιμετώπιση. Το νοσοκομείο «Ερυθρός» επισκέφθηκε χθες και προχθές ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για δραματικό περιστατικό.

Το χαρακτήρισε ως ένα πλήγμα κατά της δημοκρατίας, της κοινωνίας και των θεσμών, λέγοντας ότι οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διασφαλίζοντας και προστατεύοντας τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, τους οποίους έχει κατακτήσει με πολλές θυσίες ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε με τους γονείς και συναδέλφους του αστυνομικού, τους οποίους και διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη της πολιτείας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

* Ύστερα από παράκληση της οικογένειάς του, δεν δημοσιεύμε την φωτογραφία του αστυνομικού.

Βελτιώνεται η ηγεία του...

Πέμπτη, 8 Ιανουάρίου 2009

ώρα: 7:45 μμ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του 20χρονου Διαμαντή Μαντζούνη είναι οι θεράποντες γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού».

Τα χαμόγελα έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου πληθαίνουν καθώς όσο οι ώρες περνούν, τόσο αυξάνονται και οι ελπίδες να κερδίσει τη μάχη ο Διαμαντής. Σ’ αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι ο αιματοκρίτης του νεαρού αστυνομικού έχει σταθεροποιηθεί και δεν έχει υπάρξει καμία επιπλοκή.

Χθες, υποβλήθηκε σε σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδείνωση της κατάστασής του και εάν όλα πάνε καλά, ίσως αργότερα μέσα στην ημέρα οι γιατροί αποφασίσουν να αποσωληνώσουν τον 20χρονο.

Στο πλευρό του Διαμαντή, βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς του, Νικολέτα και Αλέξανδρος, όπως και οι δύο του αδελφές, η Αριστέα και η Ελένη, που ζουν το δικό τους Γολγοθά. Ψυχολόγοι του νοσοκομείου τους παρέχουν ειδική υποστήριξη.

Αργά χθες το απόγευμα, ο κουνιάδος του, Παναγιώτης Κόλλιας, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, παρακαλώντας τους να συμμεριστούν τον πόνο της οικογένειας, καθώς δέχονται αλλεπάλληλες κλήσεις, «όχι από ενδιαφέρον», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλλά για την τηλεθέαση».

Ξαφνική επιδύνωση...

Εκτάκτως

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

Ξημερώματα

Επιπλοκές παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο αστυνομικός αργά τη νύχτα εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έπεσε ο αιματοκρίτης του, γεγονός που έκανε τους θεράποντες ιατρούς να υποψιάζονται ότι έχει κάποιο πρόβλημα στο έντερο, πιθανόν από εσωτερική αιμορραγία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπό άλλες συνθήκες το πρόβλημα δεν θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, όμως η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού θεωρείται εξαιρετικά ευμετάβλητη και οι γιατροί προσπαθούν να αποκλείσουν κάποια σοβαρή επιδείνωση.

Κατά τις 1:30 τη νύχτα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έσπευσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέμεινε επί 45 λεπτά.

Η επέμβαση διάρκεσε μέχρι τις 2:30. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο τραυματίας παρουσίασε «κένωση αίματος» με αποτέλεσμα να πέσει ο αιματοκρίτης του.