Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

"Εθνοπατέρες", "εθνοσωτήρες" και "εθνοσαπίλα" του κερατά, με αναδρομικά και αποζημίωση!

Και πρωτοκλασάτα ονόματα των δύο μεγάλων κομμάτων που κυριάρχησαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, κατέχοντας υπουργικούς θώκους, φιγουράρουν στο μακρύ κατάλογο των συνταξιούχων και τέως βουλευτών που εξακολουθούν να επιμένουν, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, να ζητούν όχι μόνον την καταβολή αναδρομικών αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν εξαιτίας του ότι οι μισθοί τους παρέμειναν «καθηλωμένοι» και δεν αναπροσαρμόστηκαν.

Α. Τσοχατζόπουλος και Τ. Μαντέλης μεταξύ των πρώην που διεκδικούν αναδρομικά

Α. Τσοχατζόπουλος και Τ. Μαντέλης μεταξύ των πρώην που διεκδικούν αναδρομικά

117 πρώην βουλευτές ζητούν 250.000 αναδρομικά και 10.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με ανοιχτούς λογαριασμούς στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και τα περιουσιακά του στοιχεία, ο Τ. Μαντέλης, κατηγορούμενος για τα «μαύρα» ταμεία της Ζίμενς, ο Π. Μαντούβαλος, που περιμένει τη δίκη του για υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ο Αρ. Παυλίδης, η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση Μανούση με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών τον οδήγησε με απόφαση του Αντ. Σαμαρά εκτός κόμματος, αλλά και οι Γ. Δρυς, Γ. Ανωμερίτης, Ελισάβετ Παπαζώη, Π. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Π. Τατούλης, Αντ. Φούσας, Ν. Κατσαρός περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 110 που έχουν προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη.

Το παράδειγμά τους δεν ακολούθησαν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Μιχ. Λιάπης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής, που παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους, όπως και η χήρα του βουλευτή του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κοσιώνη.

Θυμίζουμε ότι όταν τον περασμένο Μάιο αποκαλύφθηκε ότι εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκατοντάδες προσφυγές συνταξιούχων βουλευτών με ανάλογο αίτημα (σήμερα έχουν μπλοκάρει) είχε προκληθεί σάλος και η καταδίκη για τις προκλητικές διεκδικήσεις ήταν διακομματική, με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πάρουν ευρώ. Παρά τη γενική κατακραυγή, οι 110 επιμένουν ακόμη και σήμερα, δικαιώνοντας τη ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Τις ομαδικές αγωγές έχουν καταθέσει 60 άλλοτε εκπρόσωποι του έθνους που προέρχονται από τη Ν.Δ. και 48 από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές συνολικό ποσό των οικονομικών απαιτήσεών τους, αφού το πακέτο χρημάτων που διεκδικεί ο καθένας προσδιορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια της βουλευτικής του ζωής.

Κοινός παρονομαστής όλων των αιτήσεων είναι η αναδρομική διεκδίκηση χρηματικών ποσών από διαφορές αποδοχών που, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλονται, λόγω της αύξησης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 που εξομοίωσε τις αποδοχές των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων με εκείνες του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Με όπλο την απόφαση αυτή, οι δικαστές «αιμοδοτήθηκαν» με αναδρομικές διαφορές αποδοχών για την πενταετία 2000-2005. Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι συνταξιούχοι βουλευτές, οι οποίοι, επικαλούμενοι την ισοτιμία των τριών λειτουργιών, προσέφυγαν στη διοικητική δικαιοσύνη ζητώντας και αυτοί την αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, κατά το πρότυπο των δικαστών. Στις αγωγές τους κάνουν λόγο για αυτοδίκαιη εξομοίωση και ζητούν επιπλέον 10.000 ευρώ ο καθένας για ηθική βλάβη.

Ο κύριος όγκος των αγωγών εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ορισμένες από αυτές αναβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012. Μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Πρωτοδικείο μία απορριπτική απόφαση και δύο αποφάσεις που δέχθηκαν μερικώς τις αγωγές, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έφεση από το Δημόσιο.

Αγωγές έχουν καταθέσει από το ΠΑΣΟΚ οι:

Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεώργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωάν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωάν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα-Νόρα Κατσέλη-Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 Ν.Δ. και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλέξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής-Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Απόστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλέξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Από τη Ν.Δ. οι:

Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεόδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωάν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταύρ. Δαϊλάκης, Γεώργ. Δεικτάκης, Θεόφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταύρ. Κελέτσης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (τ. ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρία Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντών. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου-Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Από το ΔΗΚΚΙ αγωγή έχει καταθέσει μόνον ο τέως ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και ο τ. βουλευτής Γ. Παπαγεωργίου για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. Αξίζει να επισημανθούν και οι περιπτώσεις των Ι. Βαϊνά, Μυρσίνης Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκη και Σωτ. Στολίδη, που έχουν υποβάλει διπλές αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους.

enet.gr

ΑΡΕΣΕΙ:

*Γιώργος Αναλυτης Αστρολογος, Despina Tsafetopoulou, İsmail Koç and 7 others like this.

* Dimitris Pontikas and Andreas Andonopoulos like this.

* Dimitris Pontikas and 2 others like this.

* νικος χαικαλης likes this.

* Sia Lad shared a link.

vloutis.blogspot.com

*
2 people like this.

*Lamprini Thrilitsa, Dimitris Pontikas and 2 others like this.

* George Mihalopoulos and Dimitris Pontikas like this.

* Despina Tsafetopoulou Καθ@@@@@

ΣΧΟΛΙΑ:

*Dimitris Pontikas pios aytos???? HMARTON...THN GUNAIKA TOU GIA ERANO THN THELO... NA THS DEIKSO TON SOTHRA...

*Sia Lad ελεος!!!!! καλο απογευμα να εχουμε.......

* ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ anadromikes klotsies mpoynies gro8ies kai apokefalish mporoyn na toys kanoyn kai toys 117 ..............kai na akoloy8hsoyn stoys ypoloipoys ginete?????????????????????

* Panagiotis Karapialis ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

* Theo Gr O Kipouros Ειαναι σκληρα εργαζομενοι και πρεπει να παρουν και επιδομα ανθυγιεινης και επικίνδυνης εργασιας.