Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η βουλευτική ασυλία "έσωσε" τον Γεράσιμο Γιακουμάτο από την σύλληψη!...

Συνέλαβαν, με χειροπέδες, τη γυναίκα και τον αδελφό του για χρέη στο Δημόσιο...
Την ίδια μέρα, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή αποκάλεσε έναν αγρότη "καραγκιόζη"!...

του Κώστα Βλουτή
kostas.vloutis@gmail.com

Μέγα σκάνδαλο έρχεται να ταράξει και πάλι την πολιτική ζωή του τόπου...
Συνέλαβαν την σύζυγο Ελένη Θεοδώρου, αλλά και τον αδελφό του βουλευτή της Ν.Δ. Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρη,  με την κατηγορία σωρεία παραβάσεων φοροδιαφυγής, μέχρι του ποσού των 24.000 ευρώ!
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στον Οίκο Ευγηρίας "Άγιο Χαράλαμπο" που διατηρεί η οικογένεια ΓΙακουμάτου στο Νέο Ψυχικό, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να συληφθούν  ο αδερφός του βουλευτή, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος, η σύζυγός του, καθώς επίσης και η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας. 
Ο βουλευτής δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

τόχος δεν ήταν η γυναίκα και ο αδερφός μου, αλλά εγώ. Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες", είπε ο βουλευτής εξοργισμένος για τις συλλήψεις...
έρασαν χειροπέδες στη σύζυγό μου, η οποία" όπως λέει, "είναι πρόεδρος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και ως πρόεδρος, δε φέρει ευθύνη. Μόνο ο διευθύνων σύμβουλος, που είναι ο αδελφός μου, έχει εκ του νόμου ευθύνη".
"Δεν έχω καμία σχέση εγώ ούτε με τις συλλήψεις ούτε με τον οίκο ευγηρίας" έλεγε στα απανωτά τηλεφωνήματα που είχε από τους ψηφοφόρους του.

Να θυμίσουμε πως ο κύριος Γιακουμάτος, την ίδια μέρα των συλλήψεων, είχε βγει σε πρωινή εκπομπή και επιτέθηκε φραστικά σε αγρότη που ήταν  σε απ΄ευθείας μέταδοση πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής.
"Είναι θέμα επιβίωσης. Μη γίνουμε τίποτα κλεφτρόνια, ούτε απατεώνες σαν αυτούς εκεί κάτω, τους 300!", είπε ο αγρότης κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με την Πόπη Τσαπανίδου. 'Ομως. δεν άρεσε καθόλου στον Γεράσιμο Γιακουμάτο και "ψέλλισε": "'Αντε ρε καραγκιόζη"...Μπορεί η παρουσιάστρια να μην άκουσε τον βουλευτή της Ν.Δ., αλλά ο αγρότης, που τον άκουσε από το ακουστικό μια χαρά, του ανταπέδωσε την "φιλοφρόνηση" με τον ίδιο χαρακτηρισμό: "Άντε ρε καραγκιόζη. εσύ"...