Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβάνης στους TIMES: Η λίστα έχει και offshore που οδηγούν σε υπουργούς

Δεν έχει τέλος η υπόθεση Βαξεβάνη. 
Ο δημοσιογράφος, όπως αναφέρουν οι Βρετανικοί Τimes, υπόσχεται νέες αποκαλύψεις που θα συνταράξουν.
Υπάρχουν πληροφορίες για ονόματα στη λίστα τα οποία σχετίζονται με offshore εταιρίες και οδηγούν σε βουλευτές, ακόμη και σε υπουργούς. «Οι πληροφορίες υπάρχουν και θα τις χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον", δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο δημοσιογράφος που ήρθε αντιμέτωπως με την ...φυλακή επειδή δημοσίευσε τα 2.059 εύπορων Ελλήνων με ελβετικούς λογαριασμούς...

Ο Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίζεται πως έχει αποδείξεις για πολλούς πολιτικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο!...
 TIMES
Θα εκθέσει περισσότερους πολιτικούς, υπόσχεται ο Έλληνας δημοσιογράφος που αντιμετωπίζει φυλακή...
"Έχουμε πληροφορίες για να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον ζητήματα. Υπάρχουν ονόματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που οδηγούν σε υπεράκτιες εταιρείες και σύνδεση με άλλες προσωπικότητες, με ανθρώπους που σχετίζονται με βουλευτές και υπουργούς, "είπε ο Κώστας Βαξεβάνης. 

Στο μεταξύ αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για 1η Νοεμβρίου αποφάσισε η έδρα μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του δημοσιογράφου, Νίκου Κωνσταντόπουλου.
"Τα 2 τελευταία χρόνια γίνoνται νομικισμοί και επικαλούνται νόμους για απόκρυψη της αλήθειας. Δεν υπάρχει παραβίαση κανενός προσωπικού δεδομένου. Όταν άλλα μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των οροθετικών ιερόδουλων, η εισαγγελία αποφάνθηκε ότι επιτρέπεται για λόγους υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έκανα τη δουλειά μου. Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύπτεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πάνε να την κρύψουν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις", δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης
Nα σου θυμίσω πως ο Κώστας Βαξεβάνης είχε προναγγείλει το σκάνδαλο: "Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα"...
Ο Βαξεβάνης εντοπίστηκε από την αστυνομία σε σπίτι φίλων του στη Δροσιά, συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες και πήρε αναβολή για την 1η Νοεμβρίου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ


Γεννήθηκε το 1966 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. 
Σπούδασε μαθηματικά, αλλά από λάθος υπολογισμό βρέθηκε στη δημοσιογραφία, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του.
Το 1988 ξεκίνησε από την εφημερίδα Ριζοσπάστης. Από το 1991 ως σήμερα έχει καλύψει τις πολεμικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο (Βοσνία, Περσικός, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν, Αλβανία, Κόσοβο κτλ.) ως πολεμικός απεσταλμένος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ΝΕΤ.
Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς αρχηγούς κρατών αλλά και από προσωπικότητες-πρωταγωνιστές της "άλλης πλευράς'', ανθρώπους που πολλές φορές παρέμεναν επί χρόνια καταζητούμενοι (Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Αμπντούλ Χακ, Μάρκους Βολφ, Κάρατζιτς, βομβιστές της Χεζμπολάχ και της Χαμάς).
Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Η Καθημερινή, Ποντίκι. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπομπές έρευνας στην τηλεόραση. 
Εργάζεται πλέον στην τηλεόραση της ΝΕΤ όπου διατηρεί την αποκαλυπτική εκπομπή Κουτί της Πανδώρας και την εφημερίδα Το Βήμα.
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε το 2003 το βιβλίο του "Το Ω της Χριστίνας Ωνάση".

Διάβασε: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ο Κώστας Βαξεβάνης...