Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Πάρτι χλιδής Ελληνοαμερικανού κροίσου στο Καστελόριζο - Κλίντον, Ολάντ, Σαμαράς οι καλεσμένοι του...

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η
Ο Σαμαράς στο Καστελόριζο, 
σε πάρτι μεγιστάνων
Στο Καστελόριζο στα γενέθλια του ομογενή μεγιστάνα Αντριου Λιβέρης βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Τι του είπαν οι "Κροίσοι".


Στον αντίποδα των Ευρωπαίων κοσμικών και του jet set που παρήλασε από το πάρτι της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό, μια άλλη γιορτή γενεθλίων το Σάββατο στο Καστελόριζο έγινε χώρος συνάντησης των ισχυρών του πλανήτη. Ολοι έσπευσαν να πουν το happy birthday στον ομογενή Αντριου Λιβέρη, σύμβουλο του Ομπάμα, δισεκατομμυριούχο και πρόεδρο της The Dow Chemical Company.
O πανίσχυρος άντρας γιόρτασε τα 60 του χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καστελόριζο, με καλεσμένους μεταξύ άλλων τον Μπιλ Κλίντον, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Αντώνη Σαμαρά και επιφανείς αμερικανούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής από 25 χώρες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Η Ροδιακή".Ο Αντριου Λιβέρης που είναι ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αυστραλία και διαπρέπει στις ΗΠΑ, έρχεται τακτικά στο Καστελόριζο και στη Ρόδο και έχει ένα γνήσιο, ατόφιο πάθος για την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τα ηγετικά στελέχη της πρωτοβουλίας Hellenic Initiative για την στήριξη της χώρας εν μέσω κρίσης.


 
Ο Λιβέρης, γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας  και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν, λαμβάνοντας πτυχίου χημικού μηχανικού. Εκτός από πρόεδρος της The Dow Chemical είναι μέλος στο ΔΣ της ΙΒΜ, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Χημικών, αντιπρόεδρος του Business Council και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Business Roundtable. Ο Λιβέρης είναι, επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος του US-India CEO Forum, του Peterson Institute for International Economics, της American Australian Association, καθώς και επίτροπος (trustee) του Πανεπιστημίου Tufts.
 
Ο Λιβέρις κατοικεί στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν, ενώ με τη σύζυγός του, Paula, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
iefimerida