Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η γλώσσα του σώματος, ένα βραβείο και ένα... βόλι!...

*ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ...

(ΟΧΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ... ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΙ ΑΚΤΕΣ!...)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
O JK O SKROYTZAKOS ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ

Από το φίλο JK O SKROYTZAKOS δεχθήκαμε μία πρόσκληση για ένα βραβείο που εμείς το θεωρούμε "εκτίμησης και φιλίας", από έναν ευγενικό σπουδαστή, με ήθος και προσωπικότητα.

Η πρόσκληση έγραφε "ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ!".

Τον ευχαριστούμε θερμά για την προτίμησή του και για τα, από καρδιάς, λόγια του.

Εμείς, με τη σειρά μας και αφού παρακολουθήσαμε ποιοι φίλοι μας έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο, το απονέμουμε ως οφείλουμε να το πράξουμε με όλη μας την αγάπη στους:
* Αrtanis * iLiAs * Meropi * LOCKHEART * βασίλης ...

Κι εμείς θέλουμε να το προσφέρουμε σε όλους, σύμφωνα και με την επιθυμία του φίλου που μας τίμησε. Γι αυτό και όποιος μα επισκεφθεί το βραβείο είναι δικό του...

Ευχαριστούμε ξανά...

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΠΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...

«Πες μου τι πίνεις και πώς το πίνεις και θα σου πω ποιος είσαι». Αυτό υποστηρίζει ένας Βρετανός ψυχολόγος, ο οποίος παρατήρησε επί μήνες τη γλώσσα του σώματος 500 ανθρώπων την ώρα που έπιναν και χώρισε τους πότες σε οκτώ κατηγορίες, ανάλογα με την προσωπικότητά τους.

O δρ Γκλεν Ουίλσον του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου κατέληξε σε ένα είδος ταξινόμησης. Από τον τρόπο που κρατάμε το ποτήρι ή πίνουμε μια γουλιά, υποστηρίζει ο επιστήμονας, μπορεί κανείς να καταλάβει τι τύπος ανθρώπου είμαστε, ποιος είναι ο χαρακτήρας μας και με ποιον τρόπο ενδείκνυται να μας προσεγγίσει. «Το πώς κρατάμε το ποτό αποκαλύπτει για μας πολύ περισσότερα απ΄ ό,τι φανταζόμαστε», λέει ο δρ Ουίλσον στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ». Για παράδειγμα, συνεχίζει, «όταν η Χίλαρι Κλίντον έκανε πέρυσι εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο, μερικοί Αμερικανοί σχολιαστές επισήμαναν πως χρησιμοποιούσε το αριστερό χέρι στις προπόσεις, αν και δεν είναι αριστερόχειρας, και κάποιοι υποστήριξαν πως αυτό έδειχνε ότι δεν ήταν ειλικρινής».

Ο Ουίλσον ξεχώρισε οκτώ τύπους. Στην κατηγορία του «φλερτ» ανήκουν γυναίκες που κρατάνε το ποτήρι τους με την άκρη των δακτύλων, το ανεβάζουν στο ύψος του ντεκολτέ τους και την ώρα που πίνουν παρακολουθούν αν έχουν προκαλέσει την προσοχή των παρευρισκομένων- είναι ο τρόπος που πίνει μια γόησσα. Η αρσενική παραλλαγή είναι ο «πλεϊμπόι», ο οποίος πίνει συνήθως από ψηλό ποτήρι ή από μπουκάλι που χρησιμοποιεί ως φαλλικό σύμβολο. Είναι κτητικός και τσουγκρίζει πρώτα το ποτήρι με τη γυναίκα που τον ενδιαφέρει, σκοπεύοντας να περάσει με την πρώτη ευκαιρία και στη σωματική επαφή.

Οι «κουτσομπόληδες» πότες, αρσενικοί ή θηλυκοί, μιλάνε πολύ εμπιστευτικά με το πρόσωπο με το οποίο πίνουν ώστε να παρακινούν την περιέργεια των άλλων. Τυλίγουν το ποτήρι στο χέρι, σαν για να το κρύψουν, και όταν πίνουν σκύβουν μπροστά, με συνωμοτικό τρόπο. Ο «κεφάτος» τύπος πότη μπορεί επίσης να είναι άνδρας ή γυναίκα, πίνει μικρές γουλιές, συνήθως από το μπουκάλι, και κάνει πολύ θόρυβο.

Ψυχρές και παγώνια
Ο αντίθετος τύπος είναι ο «ντροπαλός και εσωστρεφής» πότης, που κρατάει το ποτήρι σαν να πρέπει να το προστατεύσει και αφήνει πάντα μέσα μια γουλιά για ώρα... αμηχανίας. Η «ψυχρή βασίλισσα» είναι ως επί το πλείστον ένας γυναικείος τύπος, συνήθως κλειστός και αμυντικός, και χρησιμοποιεί το ποτήρι σαν υπεροπτική ασπίδα. Είναι επίσης τα «παγώνια», άνθρωποι που πίνουν ενώ ταυτόχρονα απλώνονται όσο μπορούν περισσότερο για να καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο- σπρώχνουν το ποτήρι μακριά τους και ξαπλώνουν στην πλάτη της καρέκλας τους. Είναι τέλος ο «ξερόλας», ο οποίος προτιμάει τα μεγάλα ποτήρια για να μη χάνει χρόνο για να τα ξαναγεμίζει και να μπορεί να συνεχίζει να λέει στους φίλους του όλα αυτά που ξέρει, χωρίς διακοπές.
Περάστε στην... επίθεση

Πώς να πλησιάσετε κάποιον/α στο μπαρ, ανάλογα με τον τύπο στον οποίο ανήκει
Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ
Συνήθως γυναίκα, φλερτάρει με τα μάτια τη στιγμή που πίνει μια γουλιά, «παίζει» με το δάχτυλο στο χείλος του ποτηριού, το βυθίζει στο ποτό και το γλείφει. Η προσέγγιση εδώ είναι εύκολη, αφού αυτό ακριβώς είναι που ο εν λόγω τύπος επιδιώκει.

Η «ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ»
Και πάλι συνήθως γυναίκα, κρατάει το ποτήρι του κρασιού από τη φούσκα και το χρησιμοποιεί για να χειρονομεί. Ο τύπος αυτός έχει ήδη μια σφιχτοδεμένη κοινωνική ομάδα και η προσέγγισή του συνήθως δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Ο ΚΕΦΑΤΟΣ
Άνδρας ή γυναίκα, είναι τύπος κοινωνικός και του αρέσει να γελάει. Πίνει συνήθως μικρές γουλιές από ποτά σε μπουκάλι. Ο καλύτερος τρόπος για να τον προσεγγίσεις, είναι να αρχίσεις αμέσως μια ελαφριά, καλοδιάθετη συζήτηση και να τον κάνεις να γελάσει.

Ο ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ
Κρατάει το ποτήρι προστατευτικά και δεν το αφήνει, σαν να φοβάται ότι κάποιος θα του το πάρει. Πρέ πει να προσεγγίζεται με ευγενικό, ευαίσθητο τρόπο, ίσως με λίγα ήπια κομπλιμέντα για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ θετικός σε ανοίγματα.

Η ΨΥΧΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Ο τύπος αυτός είναι κυρίως γυναικείος και συνήθως είναι χάσιμο χρόνου να τον πλησιάζεις. Η απόρριψη από μια τέτοια γυναίκα μπορεί να είναι ευνουχιστική.

Ο ΠΛΕΪΜΠΟΪ
Άνδρας, δραστήριος και με αυτοπεποίθηση. Έχει την τάση να είναι κτητικός και να αγγίζει τη γυναικεία συντροφιά του.

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ
Φροντίζει πολύ την εικόνα του/της. Αν πίνει με φίλους, είναι απίθανο να καλωσορίσει προσεγγίσεις εκτός της ομάδας του/της, εκτός αν του τονώνουν το εγώ του/της.

Ο ΞΕΡΟΛΑΣ
Συνήθως άνδρας, μπορεί να υιοθετήσει επιθετική στάση. Πρέπει να προσεγγίζεται με μεγάλη προσοχή ή καθόλου.