Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

Πάει και το σπίτι της αξέχαστης Μελίνας...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ...*Επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
Είναι, στην κυριολεξία, να απορεί κανείς με την θρασύτητα των πράξεων μερικών ανθρώπων... Ενάμιση χρόνο αφότου πέθανε ο σύντροφος της ζωής της, Ζιλ Ντασέν, το σπίτι που φιλοξένησε τόσες προσωπικότητες πουλήθηκε σε επιχειρηματία έναντι 4,1 εκατομμυρίων ευρώ! Της δικής μας Μελίνας!...

Στο σαλόνι του σπιτιού της δόθηκε η περίφημη συνέντευξή της για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπροστά στο φακό των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου. Σε εκείνους τους σοφάδες κάθισαν και συζήτησαν άνθρωποι της πολιτικής, του πνεύματος και της τέχνης, άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο στη σύγχρονη πολιτική και πνευματική ζωή του τόπου.
Ανάμεσα σε εκείνους τους τοίχους ο Ανδρέας Παπανδρέου έλαβε αποφάσεις και έπαιξε κρίσιμες «ζαριές» για την πολιτική του κυριαρχία. Το σπίτι της Μελίνας και του Ζυλ Ντασέν δεν έπρεπε να πουληθεί. Το υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να δράσει άμεσα ώστε να αποτρέψει τέτοιους είδους ενέργεια και να το "σώσει" έστω και την τελευταία στιγμή. Δεν το έπραξε. Η ιστορία θα το κρίνει...
Την είδηση που προκαλεί σοκ την αλιεύσαμε από την ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr όπου μίλησε και ο φίλος της Μελίνας κος Κώστας Σκανδαλίδης:Ο καινούργιος ιδιοκτήτης της κατοικίας της "τελευταίας Ελληνίδας Θέας" (όπως την έχουν αποκαλέσει κατά καιρούς) είναι ο επιχειρηματίας κος Θόδωρος Βασιλάκης, πρόεδρο της Aegean. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κληρονόμους, 500.000 ευρώ θα προσφερθούν στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη».
Ενδιαφέρον για την αγορά του σπιτιού είχαν εκδηλώσει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Έλλη Στάη, καθώς και μία εκ των θυγατέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και οι δύο έστειλαν εκπροσώπους για να δουν την κατοικία της Μελίνας.
Κληρονόμοι, σύμφωνα με τη διαθήκη του Ζυλ Ντασέν, είναι οι δύο θυγατέρες, Ραχήλ και Τζούλι, και την πράξη της αγοραπωλησίας ανέλαβε ο δικηγόρος Χρήστος Ζουράρις, ο οποίος είναι, φευ, και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». Είναι το άτομο που παρέδωσε και το προβλεπόμενο ποσό στο Ίδρυμα, που προορίζεται για το πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές.