Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ στους 16 του ΜΟΥΝΤΙΑΛ!...

"Φόρτσα" Ελλάδα
Ελληνικές ψυχάρες στους "16" μετά το 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού
Ο Σαμαράς με πέναλτι στο 90΄ έκανε το 2-1 και έστειλε την Εθνική στους «16» - Ο Μπονί ισοφάρισε στο 74΄ το γκολ Σάμαρη από το 42΄ - Τρια δοκάρια για την ομάδα μας με Χολέμπας στο 34΄, Καραγκούνη στο 68΄ και Τοροσίδη στο 80΄ - Ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο στο 53΄ - Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών Κονέ και Καρνέζη

Ξεκίνησε στις 11 το βράδυ ο τελικός των τελικών - μέχρι στιγμής - για την Εθνική Ελλάδα στο Μουντιάλ. 
H πρώτη καλή στιγμή για τα ελληνικά χρώματα ήρθε στο 14΄ με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπίγγιδη αλλά τον διεθνή επιθετικό πρόλαβε ο Μπάρι.
Δύο λεπτά νωρίτερα ο Σάντος χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του μετά τον τραυματισμό του Κονέ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σάμαρη.
Τα προβλήματα, όμως, για την εθνική δεν σταμάτησαν εδώ αφού υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με θύμα αυτή τη φορά τον Καρνέζη, ο οποίος στο 24΄ έδωσε τη θέση του στον Παναγιώτη Γλύκο.
Παρόλα αυτά οι διεθνείς προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και προειδοποίησαν στο
34΄ με τον Χολέμπας ο οποίος σε υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να ακολουθήσει το γκολ του Σάμαρη στο 42΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Τιοτέ για τους Ιβοριανούς στο 49΄ στο οποίο απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 54΄ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Μπάρι.
Και η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν πάλι για την εθνική μας με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος με μια βολίδα από περίπου 40 μέτρα έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το δοκάρι του Μπάρι στο 68΄.


Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, ο Μπονί στο 74΄ ισοφάρισε το γκολ του Σάμαρη με σουτ από τη μικρή περιοχή.
Μετά την ισοφάριση ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε στην τελευταία του κίνηση ριχνοντας στο παιχνίδι τον Φάνη Γκέκα αντί του Γιώργου Καραγκούνη αλλά η κακοτυχία συνέχισε να κυνηγά την εθνική η οποία στο 80΄ είχε και τρίτο δοκάρι αυτή τη φορά με σέντρα-σουτ του Τοροσίδη.
Για την εθνική και η επόμενη μεγάλη στιγμή στο 87΄ με τον Δημήτρη Σαλπίγγιδη να φτάνει από δεξιά στη μικρή περιοχή, να κάνει τη σέντρα παράλληλα με την γραμμή του τέρματος  αλλά να μην βρίσκεται ένας παίχτης να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Και η δικαίωση ήρθε στις καθυστερήσεις καθώς στο 90΄ ο Γιώργος Σαμαράς
κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ με το οποίο στέλνει την Εθνική στους "16".

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Ορέστης Καρνέζης, Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Γιάννης Μανιάτης, Παναγιώτης Κονέ, Γιώργος Σαμαράς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπουμπακάρ Μπάρι, Σερζ Οριέ, Κόλο Τουρέ, Σουλεϊμάν Μπάμπα, Αρτούρ Μποκά, Ισμαέλ Τιοτέ, Σάλομον Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο, Σερέι Ντιέ, Ντιντιέ Ντρογκμπά.
protothema

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την ιδιόχειρη αφιέρωση που του έκανε ο Παττακός!!!

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός εγγράφου που εμφανίζει ιδιόχειρη αφιέρωση του Συλιανού Παττακού προς τον Άδωνι Γεωργιάδη... Πρώτα δημοσιεύθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ" και από κει και πέρα πήραν "φωτιά" τα social media, όπως ήταν αναμενόμενο...
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
"Δεν κατάλαβα ποια είναι η κατηγορία; 
Ότι μου χάρισε το βιβλίο του;"

Τα δημοσιεύματα, εδω και δύο μέρες, αναφέρουν:
>>Ντοκουμέντο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αφήνει έκθετο  τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Εμπρός", εμφανίζει ιδιόχειρη αφιέρωση του Στυλιανού Παττακού προς τον  Άδωνη Γεωργιάδη.
Η Χρυσή Αυγή σημειώνει σε ανακοίνωσή της:
"O μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ήταν αρχηγός της Νεολαίας Ε.Π.Ε.Ν. του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Παρέλαβε δε την αρχηγία της Νεολαίας αμέσως μετά την παραίτηση του Νικολάου Μιχαλολιάκου. Γνωστές οι σχέσεις λοιπόν του Βορίδη με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Μετά από την σημερινή αποκάλυψη του ΕΜΠΡΟΣ γίνονται γνωστές και οι σχέσεις του διαδόχου του Μάκη Βορίδη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με τον Στυλιανό Παττακό. Δεν είναι άλλος από τον πιο επιτυχημένο πρώην υπουργό και μαχητή της παράταξης, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη."

Ο Χρήστος Παππάς, μέσα από τον Κορυδαλλό, υποστηρίζει: 

"Μετά από την αποκάλυψη της εθνικής εφημερίδος «ΕΜΠΡΟΣ» (φύλλο Νο 52) σχετικά με την αφιέρωση του Στρατηγού Παττακού προς τον κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη και έχοντας την βεβαιότητα πως οι αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις αφορούσες την αστική – μασονοδεξιά όσο θα πλησιάζουμε προς την δίκη θα ενταθούν, θα πολλαπλασιαστούν, και θα συνταράξουν συθέμελα την μνημονιακή παράταξη και την πολιτική ζωή της χώρας, έχω να κάνω τις κάτωθι επισημάνσεις και
σχόλια. Θα αποτολμήσω κατ’ αρχήν την εισαγωγή των Μαθηματικών στην ανάπτυξη του πολιτικού μου σχολίου. Δεν λησμονώ εξάλλου και τις απόψεις του ιδίου του Αδώνιδος περί της αξίας των Μαθηματικών κατά την διάρκεια των βιβλιοτηλεπαρουσιάσεων και την αποδοχή του για τα Μαθηματικά ως της κορωνίδος των επιστημών".
Ο κύριος Γεωργιάδης, σχολίασε το γεγονός, μέσω twitter, ύστερα από το "στενό μαρκάρισμα" των χρηστών: "Δεν κατάλαβα ποια είναι η κατηγορία; Ότι μου χάρισε το βιβλίο του;" Με τον τρόπο αυτό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχτηκε -ανοιχτά πλέον- πως στην βιβλιοθήκη του σπιτιού του φιλοξενεί το βιβλίου του Παττακού με ιδιόχειρη αφιέρωση από τον ίδιον τον ...συγγραφέα...
Και οι συγκυβερνώντες, μπροστά στην παροδοχή, ποιούν την νήσσαν!...