Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία της Χ.Α.

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η

Σημαντική αναφορά στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση των εκλογικών αποτελεσμάτων κάνουν πολλά μέσα ενημέρωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο...


Στην ηλεκτρονική του έκδοση ο Guardian γράφει πως: «ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια καθοριστική νίκη για την Αριστερά απέναντι στα δύο παραδοσιακά κόμματα που συνασπίζονται στην κυβέρνηση, τους συντηρητικούς της Νέας Δημοκρατίας και τους Σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ. Η νέο-φασιστική Χρυσή Αυγή πήρε περίπου 10%».



Ο Independent στην διαδικτυακή του μορφή τονίζει πως: «Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν την αντίδραση πολλών εθνών της Ευρωζώνης απέναντι στα μέτρα λιτότητας που έχουν οδηγήσει στην ανεργία και τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, με κόμματα της άκρας Δεξιάς και Αριστεράς να μετρούν υψηλές εκλογικές επιδόσεις. Οι Έλληνες Νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή. Τα ακροαριστέρα και αντι-συστημικά κόμματα πήγαν καλά, με τον ΣΥΡΙΖΑ (που αρνείται την εξυπηρέτηση χρέους της χώρας) να επικρατεί στις εκλογές έναντι του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας».

Με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις ευρωεκλογές. Μήνυμα στον Σαμαρά» το δίκτυο Bloomberg σημειώνει σε εκτενές άρθρο του πως: «Το  κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο να εδραιώσει ένα προβάδισμα ικανό να αποσταθεροποιήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η τριπλή εκλογική διαδικασία (Ευρωπαϊκές, περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές) αντιμετωπίστηκε ως μια δοκιμασία για τον κυβερνητικό συνασπισμό (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ). Αν και ο κ. Σαμαράς ηγήθηκε της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, τα αποτελέσματα της κρίσης χρέους και της 6ετούς ύφεσης παραμένουν ορατά, όταν περισσότεροι από τους μισούς νέους της χώρας αναζητούν εργασία. Το εθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, του οποίου ο αρχηγός και άλλα πέντε ηγετικά στελέχη είναι προφυλακισμένοι με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατέκτησε την τρίτη θέση».

Το Reuters μιλάει για μια «διαφορετική ιστορία που γράφεται στην Ελλάδα. Η
χώρα ως επίκεντρο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, είδε τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά του προγράμματος λιτότητας, να βγαίνει πρώτος. Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τον λαϊκό θυμό για την περικοπή των κοινωνικών δαπανών που η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ. Πάντως τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εξασφάλισαν μαζί περισσότερους ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η ηλεκτρονική Telegraph αναλύει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημειώνοντας πως: «Το Εθνικό Μέτωπο από τη Γαλλία και η Χρυσή Αυγή από την  Ελλάδα, είναι ανάμεσα στα κόμματα που θριάμβευσαν στις ευρωεκλογές. Το ποσοστό του πρώτου κόμματος, της ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει πως οι Έλληνες επαναστατούν απέναντι στην κρίση της Ευρωζώνης και τη λιτότητα που έχει κλονίσει τη χώρα τους.  Σημειώνοντας το μεγάλο πολιτικό τίμημα που η Ελλάδα έχει πληρώσει με την κρίση στην Ευρωζώνη, το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής ξεπέρασε το σοσιαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ».   


Με τίτλο «Ριζοσπάστες νικητές- έτσι η Ελλάδα είναι μη κυβερνήσιμη», η εφημερίδα Die Welt γράφει ότι η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως «το ισχυρότερο κόμμα χωρίς λύσεις, αλλά με λαϊκισμό». Η Ριζοσπαστική Αριστερά αναδύεται και κερδίζει στην Ελλάδα, όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, επισημαίνοντας ωστόσο πως «εάν ήταν βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε το μπόνους των 50 εδρών του νικητή. Ο κανονισμός είναι έτσι ώστε να καθιστά εφικτό τον σχηματισμό σταθερών κυβερνήσεων.

Ως προστασία από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις. Είναι όμως τώρα οι ριζοσπάστες οι οποίοι θα σταθεροποιούνταν». Εκτενώς αναφέρεται το δημοσίευμα στο αποτέλεσμα του «νεοναζιστικού κόμματος», Χρυσή Αυγή. «Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα, όπου η άκρα αριστερά είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η άκρα δεξιά η τρίτη μεγαλύτερη. Με αυτά αποτελέσματα, δεν μπορεί να κυβερνήσει κανείς» επισημαίνεται και γίνεται λόγος για υποχώρηση της μετριοπαθούς Ελλάδας. «Τελείως κατεστραμμένο είναι το παραδοσιακό "σοσιαλδημοκρατικό" πρώην μαζικό κόμμα ΠΑΣΟΚ», καταλήγει.

Για «δύο εθνικές καταστροφές» κάνει λόγο η «Γκενεράλ- Αντσάιγκερ» (General-Anzeiger), αναφερόμενη στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία. Σύμφωνα με την Deutsche Welle η Ελλάδα παρουσιάζεται ως το «προβληματικό παιδί» που με τα εκλογικά αποτελέσματα θέτει σε κίνδυνο την πορεία προς την εξυγίανση. Παράλληλα η εφημερίδα θέτει τον προβληματισμό για το πώς και για πόσο θα κρατήσει την θέση του ο κ. Βενιζέλος.

Στην εφημερίδα Bild, υπό τον τίτλο «Επιτυχία και Αποτυχία», αναφέρει στην δεύτερη κατηγορία τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 Αναλυτικά άρθρα αφιερώνει όμως και ο ιταλικός Τύπος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.
«Μια χώρα σε κρίση εμπιστεύεται την αριστερά» τιτλοφορεί το άρθρο της η εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο Ντανιέλε Μαστροτζάκομο, «η Ελλάδα, εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία, χωρίς πλέον αυταπάτες και σχέδια, γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχει μια εναλλακτική». Η εφημερίδα τονίζει παράλληλα ότι «το ΠΑΣΟΚ, με την νέα Ελιά, πετυχαίνει ένα σχεδόν απροσδόκητο αποτέλεσμα, το 8,1%» και, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «εξασφαλίζει μια οριακή πλειοψηφία που επιτρέπει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας».
«Στην Ελλάδα του, ο Τσίπρας ανεβαίνει στην κορυφή, αλλά σημαίνει συναγερμός για τους νεοναζί» αναφέρει η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa. «Για πρώτη φορά, η αριστερά κερδίζει με ουσιαστική διαφορά, με ποσοστό που θα της έδινε, θεωρητικά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αθήνας. Δεν καταφέρνει, όμως, να αναγκάσει σε παραίτηση την κυβέρνηση» αναφέρει η εφημερίδα, ιδιοκτησίας της Fiat. «Παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής συμμορίας κατά πολλών βουλευτών της, το φιλοναζιστικό κόμμα "Χρυσή Αυγή" κατάφερε να ξεπεράσει το 9%» προσθέτει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη στη χώρα, πέρα από κάθε δυνατή αμφιβολία» γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero. Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος τονίζει ότι «η δέσμευση του κόμματός του είναι να πετύχει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία». «Στην Ευρώπη θα συνεχίσουμε να θέτουμε με μεγάλη έμφαση το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή, στο ακέραιο, των γερμανικών αποζημιώσεων» προσθέτει ο κ. Γλέζος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Η "ηρωίδα" μετανάστρια που έγινε ευρωβουλευτής!

Η ιστορία της συγκλόνισε το Πανελλήνιο!...
Ήταν βράδυ, 22 Δεκεμβρίου, όταν πηγαίνοντας σπίτι της δέχθηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες με βιτριόλι. Την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί. Έχασε την όρασή της από το ένα μάτι και υπέστησαν ζημιές ζωτικά της όργανα, ο οισοφάγος της και ένα μεγαλύτερο μέρος των φωνητικών της χορδών.  Από εκείνη τη μέρα άρχισε ένας Γολγοθάς στα νοσοκομεία με απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες.

ΚΟΥΝΕΒΑ
> > Είναι καιρός ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου να ασκήσει τη δική του πολιτική στην Ευρωβουλή. Ας σπρώξουμε τον τροχό να κινηθεί προς το δικό μας όφελος!
Η επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα και επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ
Από τότε, η Κ. Κούνεβα, δίνει έναν τιτάνιο αγώνα να σταθεί στα πόδια της. 
"Αυτό το σύνθημα που έλεγαν όταν εγώ ήμουν στο Νοσοκομείο για μήνες και δεν μπορούσα να το ακούσω ή το έγραφαν σε τοίχους, όπως διαπίστωσα μετά, το «Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη» το ένιωσα και στην πραγματικότητα. Μου συμπαραστάθηκαν σε όλα τα επίπεδα", λέει η Κωνσταντίνα μετά από χρόνια. "Επίσης, στο Παρίσι, από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκα τους γιατρούς, δημιουργήθηκε μια ομάδα ανθρώπων που μου στάθηκαν και συνεχίζουν να με υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα. Μεγάλη είναι και η αλληλεγγύη των νέων παιδιών που εργάζονται ή σπουδάζουν στο Παρίσι, όπου υποβλήθηκα  σε επεμβάσεις οι οποίες συνέβαλαν στη βελτίωση της υγείας μου. Η επίσημη Πολιτεία αρκετά μετά την επίθεση, άρχισε να δραστηριοποιείται. Ιδιαίτερα, οι γυναίκες πολιτικοί. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι η έρευνα για τους δράστες, παραμένει στο σκοτάδι. Παρά τις υποσχέσεις δεν έγινε τίποτε σε αυτόν τον τομέα".
Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την περιπέτειά της και έχει συγκλονίσει όλους τους έλληνες για το θάρρος που αντιμετώπισε την τρομερή αυτή περιπέτεια, η δυναμική μετανάστρια που βρήκε στην πατρίδα μας το "μίσος" μερικών παρανοϊκών...
Είναι η Κωνσταντίνα Κούνεβα που συμπαραστέκεται στις απολυμένες καθαρίστριες. Τις συμπαραστέκεται με όλη της την καρδιά.
"Το παράδειγμά τους" λέει, "είναι σημαντικό για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Υπάρχει μια παροιμία: Αν κάποιος θέλει να φτάσει γρήγορα τρέχει μόνος του, αν κάποιος θέλει να φτάσει μακριά τρέχει μαζί με άλλους. Εύχομαι καλή δύναμη και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν".

"Η πολιτική πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο -όχι μόνο το χρήμα και το κέρδος", λέει και θέλει να το παλέψει στην Ευρωβουλή. "Στην Ε.Ε. εκπροσωπούνται, κατά κύριο λόγο, οι άνθρωποι του πλούτου, οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είναι καιρός ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου να ασκήσει τη δική του πολιτική στην Ευρωβουλή. Ας σπρώξουμε τον τροχό να κινηθεί προς το δικό μας όφελος!", καταλήγει η κα Κούνεβα που βρίσκεται 4η κατά σειρά ψήφων, για μια από τις 6 θέσεις της Ευρωβουλής, με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η καταμέτρηση ψήφων, συνεχίζεται...
Η πολιτική πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο -όχι μόνο το χρήμα και το κέρδος. - See more at: http://left.gr/news/i-proti-synenteyxi-tis-konstantinas-koyneva-os-ypopsifias-eyrovoyleyti#sthash.CayfM4B1.dpuf
Η πολιτική πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο -όχι μόνο το χρήμα και το κέρδος. - See more at: http://left.gr/news/i-proti-synenteyxi-tis-konstantinas-koyneva-os-ypopsifias-eyrovoyleyti#sthash.CayfM4B1.dpuf
Από τότε η Κ. Κούνεβα δίνει έναν τιτάνιο αγώνα να σταθεί στα πόδια της.  - See more at: http://left.gr/news/sygklonistiki-exomologisi-tis-k-koyneva-vinteo#sthash.UOnBuVTm.dpuf
Η επίθεση στην Κούνεβα, αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα και επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ. - See more at: http://www.bizznews.gr/konstantina-kouneva-istoria-tis-metanastrias-pou-dechthike-epithesi-vitrioli-ke-bike-stin-evrovouli?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=gtheods#sthash.2whbhrd8.dpuf
Ήταν βράδυ 22 Δεκεμβρίου, όταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα πηγαίνοντας σπίτι της δέχθηκε επίθεση από δυο άγνωστους άντρες με βιτριόλι. Την περιέλουσαν με βιτριόλι και την ανάγκασαν να το καταπιεί. Έχασε την όρασή της από το ένα μάτι και υπέστησαν ζημιές ζωτικά της όργανα, Από εκείνη τη μέρα άρχισε ένας γολγοθάς στα νοσοκομεία με απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες. - See more at: http://www.bizznews.gr/konstantina-kouneva-istoria-tis-metanastrias-pou-dechthike-epithesi-vitrioli-ke-bike-stin-evrovouli?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=gtheods#sthash.2whbhrd8.dpuf