Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ο "ΝΟΝΟΣ" ΣΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ

ΡΕΚΟΡ
14.000 ΑΗ ΒΑΣΙΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση Άγιων Βασίληδων στην ιστορία. 14.000 άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, ντυμένοι με την κόκκινη στολή συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Πόρτο για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς κάθε ένας που πήρε μέρος στην παρέλαση έδωσε από ένα ευρώ.

Με τα χρήματα θα αγοραστούν παιχνίδια τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Αρχικά συμμετοχή είχαν δηλώσει 17.400 άνθρωποι, πολλοί όμως δεν μετείχαν τελικά λόγω της κακοκαιρίας.

Όσοι συγκεντρώθηκαν, έκαναν παρέλαση στους δρόμους της πόλης τραγουδώντας τα κάλαντα και πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες είχε η πόλη Ντέρι στην Ιρλανδία, όπου πριν από ένα χρόνο είχαν συγκεντρωθεί 12.965 Άγιοι Βασίληδες.

Σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Νονού»


Σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Νονού»

Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο, Τζέιμς Κάαν και Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι μόνο λίγοι από τους συντελεστές του «Νονού» που απεικονίζονται σε άλμπουμ με ανέκδοτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας.

Μεταξύ τους μία φωτογραφία του Αλ Πατσίνο να παίζει χάντμπολ σε κάποια διακοπή των γυρισμάτων και μία του σκηνοθέτη της ταινίας Φράνσις Φορντ Κόπολα να δείχνει σε κάποιον από τους ηθοποιούς πώς να γλιστρήσει από το καπό του αυτοκινήτου.

Όλες τραβήχτηκαν από τον διάσημο Αμερικανό φωτογράφο Στιβ Σαπίρο, ο οποίος είχε τραβήξει και την φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ως πόστερ στον «Ταξιτζή».

Η φωτογραφία του Μάρλον Μπράντο ως Δον Βίτο Κορλεόνε να κρατάει στα χέρια του μία γάτα, είναι από τις πιο γνωστές του.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ...
Διαρρήκτης στα 62 του χρόνια...

Ένας άνδρας 62 ετών συνελήφθη από την Αστυνομία, αφού την Παρασκευή, το Σαββάτο και την Κυριακή διέρρηξε οχήματα, που ήταν σταθμευμένα σε χώρους που γινόντουσαν γάμοι και βαφτίσια.

Ο 62χρονος παραβίαζε κλειδαριές, καθώς και τζάμια οχημάτων και εν συνεχεία αφαιρούσε όποιο αντικείμενο αξίας έβρισκε.

Σε έρευνα που έκαναν, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του έγγραφα, κόφτες μετάλλων, όπως και ένα φακό που χρησιμοποιούσε στις διαρρήξεις.

ΑΤΤΙΚΟΝ
Βηματοδότη στον Κάρολο Παπούλια

Σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη υπεβλήθη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αττικό Νοσοκομείο «Σήμερα στις 12:45μ.μ. προσήλθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο (check-up) στο Π.Γ.Ν Αττικόν. Σύμφωνα με την ιατρική ανακοίνωση της B΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής που τον παρακολουθεί, «διεπιστώθη δυσλειτουργία της φλεβοκόμβου, ασυμπτωματική και για το λόγο αυτό εμφυτεύθηκε βηματοδότης. Ο Πρόεδρος είναι σε άριστη κατάσταση».

Ο κ. Παπούλιας, είχε παρουσιάσει από το Σάββατο υψηλό πυρετό και το πρωί της Δευτέρας κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί στο νοσοκομείο για σειρά εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς η αιτία που του έχει προκαλέσει τη συγκεκριμένη αδιαθεσία.

Η αρχική διάγνωση των θεράποντων ιατρών ήταν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάσχει από ίωση. Ωστόσο, επειδή παρουσίασε και μία ταχυκαρδία, του συνέστησαν για προληπτικούς λόγους να παραμείνει σήμερα στο νοσοκομείο, οπότε και ανακαλύφθηκε η δυσλειτουργία στην καρδιακή χώρα.

Την Τρίτη ο κ. Παπούλιας αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο.

*πηγή: zougla.gr

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Την αποφυλάκισή τους θα ζητήσουν οι ειδικοί φρουροί
Την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων στον ανακριτή, ο συνήγορος των ειδικών φρουρών Αλέξης Κούγιας ζήτησε την άρση της προσωρινής κράτησής τους.

Προσφυγή κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών από τον συνήγορό τους, Αλέξη Κούγια.

Στην προσφυγή ο δικηγόρος αναφέρει ότι οι δύο κατηγορούμενοι εντολείς του έχουν λευκό ποινικό μητρώο, είναι γνωστής διαμονής και δεν συντρέχουν λόγοι για την κράτησή τους.

Στο μεταξύ, ο 9ος τακτικός ανακριτής, που χειρίζεται τη δικογραφία, η οποία σχηματίσθηκε για την υπόθεση, λαμβάνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Νωρίτερα, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε ειρηνική συγκέντρωση μαθητών, ενώ ως αυτή την ώρα παραμένουν εντός του χώρου των δικαστηρίων περίπου 30 νεαροί σε ένδειξη συμπαράστασης τεσσάρων φίλων τους, που απολογούνται ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή, κατηγορούμενοι για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που αφορούν τη συμμετοχή τους σε επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας