Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σα βγεις στον πηγαιμό για...φαρμακείο!...


Άργησα να τα πούμε...
Δύο βδομάδες με ταλαιπωρούσε κάτι που ούτε ο γιατρός δεν μπορούσε να το εξηγήσει. Και κατέληξε. "Έχεις φάει ένα στρεσάρισμα που είναι όλο δικό σου. Κούλαρε λίγο. Η δουλειά μπορεί να περιμένει". Ναι, αμέ... Τί να του πεις τώρα που θέλει κι αυτός το καλό σου... Μη φανταστείς πως κάθησα στ΄αβγά μου... Απλά, ελλατώσα μερικά πράγματα και προσπάθησα να κοιμηθώ λίγο παραπάνω. Λέμε τώρα... Και ήρθε και η περιπέτεια ύστερα με την απεργία των φαρμακοποιών και έδεσε η...κομπόστα!
Επτά φορές επισκέφτηκα έναν... λατρεμένο "πατριώτη" φαρμακοποιό που για να εξηπηρετήσει το κοινό ερχόταν και την επόμενη μέρα στο φαρμακείο του. Έτσι, από συνείδηση.
Είπα, λοιπόν, να κάνω θέμα... με τον πόνο μου...
Μπορείς να μου αφήνεις τα σχόλιά σου στις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ (κλικ, εδώ) όπου γράφω και στου φίλου Χρήστου Θεοχάρη...

Σα βγεις στον πηγαιμό για ...φαρμακείο, να εύχεσαι να έχουν "ανακωχή", για λίγες μέρες, οι φαρμακοποιοί με την κυβέρνηση που θέλει να τους ανοίξει το επάγγελμα ενώ αυτοί δεν θέλουν..
...σε χρησιμποιούν, ήρωά μου, για τα συμφέροντά τους...
Κι αν πετύχεις την "ανακωχή", έστω για λίγες μέρες, να εύχεσαι πάλι να έχουν στα ράφια τα φάρμακα που ζητάς...
Να έχεις και χρήματα γιατί επί πιστώσει δεν δίνουν λόγω του υπέρογκου χρέους που έχουν συγκεκριμένα ταμεία στους φαρμακοποιούς για συνταγές που έχουν εκτελέσει για ασφαλισμένους τους.

Χίλιες προσευχές να κάνεις μην ανακαλύψει ο Στράτος ο φαρμακοποιός λάθος στη συνταγογράφηση του Γιώργου του παθολόγου, γιατί σε βλέπω να παίρνεις πόδια κι αντοχές για την διόρθωσή της...
Να εύχεσαι να είναι την επόμενη μέρα στο γιατρείο του χωρίς άδεια λόγω "ασθενείας", γιατί σε βλέπω να πιάνεις στασίδι, έξω από την πόρτα του, μετά από ένα μήνα και βάλε...
Τον Γιώργο να τον επισκέπτεσαι από τις 2 το μεσημέρι (δεν είναι πρωινός, τί να κάνεις) και με την "υπομονή" στα χείλη ως τραγούδι γιατί όπου νάναι "ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός" κι αν δεν γίνει γαλανός εσύ @έστηκες "μια λεμονιά θ΄ανθίσει στη γειτονιά" κι αυτό είναι ...κέρδος!
Κι αν δεν ανθίσει, μη το βάλεις κάτω, γιατί την άλλη μέρα σε βλέπω να πηγαίνεις subito στον ελεγκτή γιατί συνταγές με φάρμακα αξίας πάνω από 150 ευρώ θέλει τον έλεγχο και την υπογραφή του.

Κι όταν, ...ήρωά μου ασθενή, τα καταφέρεις γιατί έχεις περάσει και πόλεμο και τί να σου πουν όλα αυτά, εσύ αυτά τα μασάς και τα φτύνεις για πλάκα, ... να εύχεσαι να μη πέσεις θύμα της επαναληπτικής απεργίας των φαρμακοποιών που, στο μεταξύ, έχουν κλημακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για να τρίξουν τα δόντια στην κυβέρνηση...
Να έχεις πρόχειρο ένα δάκρυ στη τσέπη να το βάλεις στο μάτι όταν έρθεις μούρη με αφίσσα των απεργών φαρμακοποιών που σου γράφουν, πάνω κάτω, ότι για σένα κλείνουν. Για να μη χάσεται την "στοργική" επαφή και την εξηπηρέτηση χρόνων και ότι για σένα, βρε κουτό, το κάνουν... για να μη παίρνεις τυρί, ρύζι, γάλα, φάρμακο από το σούπερ μάρκετ ...παραμάσχαλα!!!

Σα βγεις στον πηγαιμό για ...φαρμακείο να εύχεσαι να είναι ανοιχτό αυτό που έχεις αναπτύξει σχέση τις τελευταίες μέρες που ψάχνεις την "Ιθάκη", την ηρεμία σου και την υγεία σου, επίσης...

Να περιμένεις πάλι με ..υπομονή (αυτή ντε, που αν δεν γίνει γαλανός ο ουρανός, ανθίζει λεμονιά στη γειτονιά ή κάτι τέτοιο...) γιατί η ουρά στην πόρτα του φαρμακείου ξεκινά απ΄τα σκαλιά ...του Λοβέρδου ή κάτι τέτοιο, επίσης...
Να μπεις μέσα, να σε λυπηθεί ο εφημερεύον και να σου τα δώσει όλα τα φάρμακα που θες, γιατί σε αντίθετη περίπτωσει σε βλέπω να λιποθυμάς στας χέρια του και δεν λέει (ήρωά μου ασθενή) καθώς έχουν απεργία ΚΑΙ οι γιατροί...

Και να πέφτει και μια βροχή έξω του κερατά του άκαρδου, να σε τρελαίνει που με τα νεύρα σου δεν ταιριάζει... Να σε πιρουνιάζει και το κρύο γιατί τώρα γουστάρει ο..."ανώμαλος" καιρός να δείξει τον ...κακό του τον καιρό!

Εσύ μη μασάς.
Κάτσε "κάτω από τη μπάρα" που λέει και ένας (πασί)γνωστός μου και δώστους να καταλαβουν με τί έχουν να κάνουν.
Που σε χρησιμποιούν, ήρωά μου, για τα συμφέροντά τους...

Γι αυτό σου λέω...

Σα βγεις τον πηγαιμό για ...φαρμακείο... γύρνα πίσω...
Έβαλαν ξανά λουκέτο μέχρι την άλλη εβδομάδα και στο ΙΚΑ ακύρωσαν 300.000 ραντεβού των γιατρών με ασθενείς...
Κι είσαι μέσα στο περίμενε σ΄αυτή τη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα κι όπου και να πας, όπου κι να σταθείς, το μόνο που πετυχαίνει είναι να σε πληγώνει!