Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το χαράτσι μένει, η Δημοκρατία φεύγει...

Τί κι αν υπάρχει δικαστική απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι, μέσω ΔΕΗ... 
Αυτοί, αποφάσισαν και στο εξής "διατάσσουν" να εξακολουθεί ο ελληνικός λαός να το πληρώνει...
Έγιναν και δηλώσεις,. πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από τους ...ίδιους.
Περιχαρείς δήλωσαν πως θα είναι είναι ...μικρότερο σε πολίτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση που τους επιβάλλουν. Μάλιστα, οι μειώσεις για ανέργους και πολύτεκνους θα ξεπερνούν το 10% με 15%, ενώ αντίστοιχες θα είναι οι αυξήσεις στις λεγόμενες ακριβές περιοχές της Αττικής και των μεγάλων πόλεων της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί.
Με τη μείωση προσπαθούν να σου "χρυσώσουν" το παράνομο... ''χάπι'', έτσι για να τους πεις κι "ευχαριστώ"...
Αυτό σημαίνει, όπως αντιλαμβάνεσαι, ΝΕΟ μέτρο που σε περιμένει ξανά στη ζωή σου...
Την ...τρύπα των 200 εκατομμυρίων ευρώ που δημιούργησαν οι ίδιοι θα την "βουλώσεις" εσύ, λαέ μου, με αυξυμένο φόρο στα εκτός σχεδίου!!!
Τον φόρο, μάλιστα, τον βάφτισαν "ενιαίο τέλος ακινήτων" και θα συνεχίζουν να το εισπράττουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
"Είναι αντισυνταγματικά τα χαράτσια. Ο φόρος των ακινήτων, μέσω ΔΕΗ, είναι φόρος απελπισίας και καταστροφής"!!!
Από το πρωί παρελαύνουν τα πολιτικά "σκυλάκια'' της τρικομματικής να διαδώσουν το... χαρμόσυνο νέο πως οι  ''ευπαθείς'' ομάδες του πληθυσμού θα πληρώνουν λιγότερο χαράτσι από ότι πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια!!!
 'Εχει καταντήσει η ελληνική πολιτική σκηνή σαπουνόπερα της τηλεόρασης...
Κανιβαλίζονται, από το πρωί, ποιός θα πει την  πιο έξυπνη ατάκα να καπελώσει τον "αντιπολιτευόμενό" του... 
Καφεδιάζονται και ...αντιπαλεύονται ...ξεκαρδίζοντας μάλιστα την ...χαλαρή κουβέντα του παρουσιαστή για να ...αποφορτιστεί το κλίμα... αντιπαράθεσης!!!
Κανείς, όμως και μέχρι στιγμής, δεν έχει τοποθετηθεί στις δηλώσεις του στελέχους της Ν. Δ., του Προκόπη Παυλόπουλου, που μιλά πλέον ευθέως για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου είσπραξης του φόρου ακινήτων, μέσω ΔΕΗ.

"Πρώτη φορά έχω δει διάταξη με τόσες πολλές αντισυνταγματικότητες, τουλάχιστον πέντε, η οποία πλήττει το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Είναι μία διάταξη που θίγει τον κοινωνικό ιστό, μία ισοπεδωτική ρύθμιση, που δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, βρέχει επί δικαίους και αδίκους…", είναι η πρώτη τοποθέτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού, ο οποίος μίλησε και με την ιδιότητά τους ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο πλαίσιο του 29ου Συνεδρίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαϊας...
Ο Π. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι η επιβολή χαρατσιού θα εκπέσει στα δικαστήρια αφού είναι καθόλα αντισυνταγματική.  ''Η ατομική ιδιοκτησία δεν μπορεί να φορολογηθεί αν δεν σου δίνει έσοδα'', πρόσθεσε για να καταλήξει πως πρόκειται στην ουσία για "μεσοπρόθεσμη δέσμευση της περιουσίας" των Ελλήνων!!!

Πώς αισθάνεσαι ζώντας την τραγωδία να σε "κυβερνούν" παρανομούντες;
Το χαράτσι μένει, η Δημοκρατία φεύγει...