Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Συνελήφθη ο "δράκος" της Times Sguare


Το θύμα νοσηλεύεται με τραύματα σε νοσοκομείο...

Ακόμη δεν έχει σταματήσει ο σάλος στην Γαλλία, με τον περιβόητο κύριο Ντομινίκ (Στρος Καν) και την προκλητική του εμφάνηση με porsche του... φίλου του, αξίας 150.000 ευρώ και ο τύπος που "κυβερνά" τον Γιώργο, ξαναχτύπησε...

Συνελήφθη, ο μπερμπαντάκος, από τις αρχές της Νέας Υόρκης στο αεροδρόμιο John F. Kennedy λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση της Air France με κατεύθυνση το Παρίσι. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σε σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πλατείας Times Square όπου διέμενε ο Στρος Καν.

Και αναρωτιέσαι και λες...
Είναι δυνατόν να έχουν "υποθηκεύσει" την τύχη σου σε "αρρωστημένα" μυαλά του τύπου που θα έπρεπε, λογικά, να προσέχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία τους;
Που, πλέον πια, έχεις την αίσθηση πως πληρώνεις γ@@@σιάτικα και τις ορέξεις όλων αυτών για εξουσία σε όλα τα επίπεδα.
Που έχουν και χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως ζώα και υποχείριά τους, κάθε τρεις και λίγο...

Και πώς θα σε πείσει τώρα ο Γιωργάκης που θέλει να σώσει τη "χώρα του" (λες και είναι μόνο δική του) πιστεύοντας έναν τύπο που η μόνη σκέψη του είναι πως να κουτουπώνει όπου κι αν βρεθεί;

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο γενικός διευθυντής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση και ανακρίνεται.

Στον 62χρονος Στρος-Καν, η 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του "δράκου" στο ξενοδοχείο Sofitel στην Τάιμς Σκουέαρ.

Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», είπε ο Μπράουν. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο και τη... βαλίτσα του.

Η κατηγορία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τον ίδιο και το ΔΝΤ, το οποίο διαχειρίζεται δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη. Η υπόθεση ακολουθεί την ανακοίνωση του Τζον Λίπσκι, δεύτερου τη τάξει στο Ταμείο, ότι θα αποχωρήσει τον Αύγουστο από αυτό, με τη λήξη της θητείας του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον Στρος Καν αναμένεται να απαγγελθούν σήμερα οι κατηγορίες της απόπειρας σεξουαλικής κακοποίησης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας σε βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας. Δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει άνετα το συντηρητικό σημερινό γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σε μια ενδεχόμενη αναμέτρησή τους.

"Μάθαμε ότι βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο της Air France. Κράτησαν την πτήση, τον κατέβασαν και τώρα βρίσκεται υπό κράτηση για ανάκριση", είπε ο Μπράουν.

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Και βέβαια, ο κυριος Σρος Καν, έχει δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητας , μέχρι ν΄αποδειχθεί η ενοχή του από τις Αρχές, αλλά και στο περελθόν έχει απασχολήσει τον τύπο με "μπερπαντιές", όπου η γυναίκα του τον συγχώρησε... Μια γυναίκα φιλόδοξη, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και με ονοματεπώνυμο Αν Σινκλαίρ, που την έβαλε στη ζωή του να μεγαλώσουν τα 4 παιδιά του από προηγούμενους γάμους...

Τώρα που το σκέφτομαι, τώρα θα σου το πω.
Εάν συνέβαινε το συγκεκριμένο γεγονός στην Ελλάδα και από δικό μας ...μπερμπάντη, θα τον συνελάμβαναν με χειροπέδες ή θα μας ...τρέλαιναν στο φούμαρο και στη διάψευση;
Μένει να δούμε την εξέληξη, με πολύ ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, γιατί ένα είναι σίγουρο: μας έχουν βάλει και τα δυο μας πόδια σ΄ενα τσαρούχι οι "γ@@@@δες της γειτονιάς" μας!

Πρόσφατα ο Στρος Καν μήνυσε γαλλική εφημερίδα που κατηγορούσε τον 62χρονο επικεφαλής του ΔΝΤ ότι έχει υιοθετήσει ένα πανάκριβο lifestyle, βασικά συστατικά του οποίου είναι τα πολυτελή αυτοκίνητα, οι πανάκριβες κατοικίες και τα σπάνια έργα Τέχνης.


Ο κ. Στρος Καν μετα της βαθύπλουτης συζύγου
Ο κ. Στρος Καν μετα της βαθύπλουτης συζύγου

Το ρεπορτάζ της France Soir ανέφερε ότι ο γάλλος οικονομολόγος και πολιτικός είχε στην κατοχή του διάφορα χειροποίητα κοστούμια φτιαγμένα από τον προσωπικό ράφτη του Μπαράκ Ομπάμα, ισχυρισμό τον οποίο ο Στρος Καν με μετά βδελυγμίς απέρριψε. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους της καταγγελίας, τα κοστούμια του συγκεκριμένου ράφτη, ενός 75χρονου Μαρσεγιέζου, κοστίζουν από 5.000 έως 25.000 ευρώ.

Τα ερωτηματικά για τον πολυτελή βίο του Στρος Καν ξαναβγήκαν με ένταση στον αφρό της δημοσιότητας πριν από περίπου εβδομάδες όταν φωτογραφικός φακός τον αποτύπωσε να επιβιβάζεται σε porsche (μοντέλο Παναμέρα) ενός φίλου του.

Στο επίμαχό δημοσίευμά της την περασμένη Πέμπτη, η France Soir ανέφερε μάλιστα ότι από την ώρα που ο Στρος Καν και η πλούσια σύζυγός του, Αν Σινκλαίρ, πάτησαν πόδι στη Νέα Υόρκη, δεν σταμάτησαν να ζουν πολυτελώς.

Το ζεύγος φέρεται να έχει αγοράσει ένα σπίτι αξίας 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσιγκτον ενώ άλλες φήμες θέλουν τον Στρος Καν να είναι κάτοχος ενός διαμερίσματος αξίας 2,2 εκ ευρώ στο Παρίσι (στο 16o διαμέρισμα) και ενός ακόμη αξίας 3.4 εκατομμυρίων στην ακριβή Πλας ντε Βοσγκ του 4ου Διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ότι οι Στρος - Καν είναι ένα πλούσιο ζευγάρι δεν υπήρξε ποτέ μυστικό. Αλλωστε η Σινκλαίρ είναι εγγονή του Πωλ Ρόζεμπεργκ, κάποτε διάσημου εμπόρου έργων Τέχνης από τον οποίο κληρονόμησε μέρος της συλλογής του. Ανάμεσα σε αυτή υπάρχει τουλάχιστον ένα αυθεντικό έργο του Πικάσο.

Για την ιστορία ο μισθός του Στρος Καν στο IMF είναι περίπου 22.00 ευρώ. Και βεβαίως δεν έχει ποτέ ποτέ υποστεί οριζόντιες περικοπές.

ethnos.gr

Δήλωση της κυρίας Αν Σενκλαίρ

Η Αν Σενκλέρ δήλωσε ότι δεν πιστεύει "ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της", σε ανακοίνωση της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο για κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά θα αποδειχτεί", γράφει η Σενκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση "για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση".