Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Το φάντασμα του Τσίπρα

image                                                 Κώστας Μπαξεβάνης     
 "Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος".
Του Κώστα Μπαξεβάνη
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος.
Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».
Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.
Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ν, όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα» υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.
Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις .Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;
Να σας το πω χοντρά; Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;
Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα; Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

ΑΡΕΣΕΙ: 

* 3 people like this.

ΣΧΟΛΙΑ: 

* Fwteinh Panta Εχει δικιο καποτε λεγανε θα ερθουν οι κομμουνιστες να μας παρουν τις περιουσιες και ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ...(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΟΝΤΑΣ ΑΝΕΡΓΟΙ)..
 

ΓΡΑΜΜΑ στον Κώστα Καρρά


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ

 "Τα έδωσα όλα στο θέατρο. Απέκτησα ένα σπίτι, Δόξα τω Θεώ. Εσύ από μένα πρέπει να έχεις πιο πολλά χρήματα. Εγώ πάντα ήμουν σκορποχέρης"

Συγνώμη, φίλε, που δεν μπορώ να σε συνοδεύσω στο τελευταίο σου ταξίδι, μαζί με τόσους ανθρώπους που σ΄αγαπούν.
Μου είναι δύσκολο να το δεχτώ πως ο Κώστας, αυτό το δυναμικό πλάσμα, νικήθηκε...

Αυτός ο άνθρωπος που είναι η ζωή και το κέφι στις παρέες...

Συγνώμη, φίλε, που κλαίω...

Το τσιγάρο που κάνω και που μου λες να το κόψω γιατί δεν ... μου ταιριάζει!
Που έχω από την Κυριακή τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα των συνεργασιών μας...

Θυμάμαι, την πρώτη φορά που με πήρες τηλέφωνο.
"Άκου Κώστα", μου είπες. "Θέλω να συνεργαστούμε στο πλευρό της Μαρίκας να βοηθήσουμε άτομα με αναπηρίες. Εσύ αυτό το κομμάτι το κατέχεις καλά και σε θέλω γιατί θα μου φανείς πολύτιμος. Σε περιμένω στο Χίλτον αύριο το μεσημέρι"...
Δεν πρόλαβα να αρνηθώ από ...φόβο κι εσύ μου "εκλεισες" το... στόμα: "Δεν ακούω τίποτα. Αύριο...". 
Σε είχα στη μπούκα... Είπα, μέσα μου: "Μ΄αυτόν δεν θα τα πάω καλά"...
Πόσο έξω είχα πέσει... 

Στις πρόβες υπομονετικός, κύριος, προστατευτικός, σύμβουλος.
Στο τέλος κάθε πρόβας, "πατέρας"...
"Εφαγες; Θα φας"... "Να πας νωρίς σπίτι"...

Τρία χρόνια πέρασα μαζί σου μαγευτικά, γεμάτα ...μαθήματα!

Χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε, εντελώς, ξαφνικά σε μια δεξίωση...
Με φίλησες με αγκάλιασες και παράλληλα, έδινες... συνέντευξη με εμένα να με κρατάς κοντά σου και να λες στους δημοσιογράφους: "Αυτός ο τύπος έχει ένα πρόσωπο που λάμπει. Που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Αυτός ο τύπος είναι μόνο να τον αγαπάς. Κι εγώ τον λατρέυω. Άσε που είναι και ταλεντάρα"...
Αχ, ρε Κώστα, με τις πλάκες σου... Κοκκίνιζα με τα ...ψεματά σου κάθε φορά στις υπερβολές...

Βουλευτής πια της Ν.Δ. μου ζήτησες να βοηθήσουμε τους δικούς μου Παραολυμπιονίκες, εν όψει του Αθήνα 2004. Κι εγώ, χωρίς δεύτερη κουβέντα, στο έκανα πράξη. Σου πρότεινα να βοηθήσουμε τους "Αετούς", το αθλητικό σωματείο αναπήρων που έχει στις τάξεις του πολλούς από τους δικούς μου αθλητές με παραολυμπιακά μετάλλια.

"Το ημερολόγιο ενός τρελού", του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, το έχεις λατρέψει...
Και τον ρόλο του Αυξέντιου Ιβάνοβιτς Ποπρίστσιν τον έχεις μέσα σου ενσωματώσει γιατί λέει "πικρές αλήθειες που δεν μπορούν να ειπωθούν από ...γνωστικούς"!
"Αυτό θα ανεβάσουμε. Θα σκίσουμε και θα τους μαζέψουμε και χρήματα", μου είπες ξαφνικά και τα μάτια σου έλαμψαν από ...προκαταβολική επιτυχία...

Τα μεσημέρια, στο πολιτικό σου γραφείο, οι κουβέντες μας ατέλειωτες μέχρι αργά το βράδυ.
Θα θυμάμαι πάντα την ιστορία σου με την Έλλη Λαμπέτη.
Τη φιλία σου με τον Νίκο Κούρκουλο. 
Την αγάπη σου για την Τζένη Καρέζη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Για πράγματα που θα μείνουν μέσα μου...

"Τα έδωσα όλα στο θέατρο. Απέκτησα ένα σπίτι, Δόξα τω Θεώ. Εσύ από μένα πρέπει να έχεις πιο πολλά χρήματα. Εγώ πάντα ήμουν σκορποχέρης"...
Και γύριζες μετά την κουβέντα στο Χορν και τη Λαμπέτη... 

Την τελευταία φορά που σε είδα ενώ τηλεφωνιόμασταν καθημερινά, ήταν μετά από ένα ατύχημα που είχες και που παραλίγο να σου στερήσει τη ζωή... Είχες χτυπήσει στο κεφάλι...
Μιλούσαμε ώρες στο τηλέφωνο γι αυτό και μέσα από τα τηλεφωνήματα ανάρρωσες τον Κώστα που ήξερα...

Και τώρα; Τώρα τί σ΄έπΙασε και φεύγεις;

Αχ, ρε Κώστα, πόσο φτωχύναμε από αξίες;
Πόσο μικραίνει η Ελλάδα και που δε λέει να συμπλεύσει με μετριότητες...
Λέω να μην πικραθούμε άλλο.
Λέω να σε κλείσω στο μέσα της καρδιάς μου και να σ΄έχω πια σοφία παντοτινή που απόκτησα με τα χρόνια...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, φίλε...
Να συνεχίσεις να κάνεις το κέφι σου, στη γειτονιά των αγγέλων που θα βρεθείς. 
Γιατί εκεί σου αξίζει...

ΥΓ: Χρησιμοποιώ μόνο τη φωτογραφία που σου άρεσε πολύ...
(Κλικ και ...ΕΔΩ)

ΑΡΕΣΕΙ:

Sia Lada, Kythira Kythiraa A Full and 7 others like this.

* Maria Kondili A, Lamprini Thrilitsa and 51 others like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

* Evaggelia Logothetis A Full θλιψη...ειχα την χαρα να τον γνωρισω...πολυ γλυκος και κεφατος!!!!.ελαφρυ το χωμα....
 
* Sofia Kyriakidou ‎:-(((
 
* Sofoklis Margaritis Πολυ κρίμα...καλο ταξίδι...
 
Panagiotis Bribos Από το πρωϊ δάκρυα και για τον Άνθρωπο Μαρίκα Μητσοτάκη και για τον Μεγάλο Κώστα Καρρά. Αιωνία η μνήμη τους!
 
* αδελφοί Τζαβάρα Τζαβάρας ΑΓΑΠΗΝΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ
 
Thanassis Varamogiannis Αιωνία του η μνήμη.
Να είμαστε καλά να το θυμόμαστε.
 
* Christine Fotopoulou ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ!!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...........
 
* Nikos Anadiotis krima ..kalo tou taxidi
 
George Melekis κριμαααααααααα
 
* Stergiou Roula B kalo saksidi!!!!!!!!!!!!!!!
 
* Nick Rammos Καλό ταξίδι Κώστα.
 
*  Vaso Athanasiou ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΩΣΤΑ.ΕΛΕΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ!!
 
* Νικήτας Μόρφου Ανδρούλλα Aιωνία του η Μνήμη!!
 
* Maria Kondili A KALO TOU TAKSIDI..
 
* Elena Pothos Senior ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ !!!
 
* Nick Rammos Φίλε μου Κώστα, τον φίλο σου δεν τον γνώριζα, μα συμπάσχω στον πόνο που νιώθεις. Ούτε εσένα γνωρίζω (ακόμη) προσωπικά, μα δεν παύω να σε θεωρώ φίλο μου, έστω και μέσα απο τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, η το απρόσωπο διαδίκτυο. Οι φίλοι σου -να το ξέρεις- είναι και δικοί μου φίλοι..
Κλάψε τον φίλο, μα και να τον θυμάσαι πάντα, με αγάπη:)
Καλό του ταξίδι
Νίκος
 
* Christine Fotopoulou ‎:¨¨((( .....