Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΓΥΑΛΙΑ - ΚΑΡΦΙΑ" τα έκαναν οι πυροσβέστες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
Θα πραγματοποιήσουν ολονυκτία, 
μέχρι να πετύχουν το στόχο τους...
Ενταση και επεισόδια από τη συμπλοκή αστυνομικών και πυροσβεστών...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

"Γυαλιά - καρφιά" τα έκαναν οι πυροσβέστες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εισβάλλοντας στο ισόγειο. 
Εσπασαν την κεντρική γυάλινη είσοδο του υπουργείου, την ώρα που οι εκπρόσωποί τους με την αρμόδια υπουργό, Ολγα Γεροβασίλη.

Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και θα το κάνουν, ολονυκτία, περιμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών τους, στα υπουργεία Οικονομικών και Δημοσίας Τάξης.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας πως θα τους απωθήσει, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ζήτησαν από τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν και όταν πως δεν το έκαναν, εξοργίστηκαν και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν.
Νωρίτερα, οι πυροσβέστες 5ετίας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου τους είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υπόθεσή τους. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).