Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η επιστολή Νικολόπουλου ξεσκεπάζει τον μετεκλογικό Σαμαρά...


Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η απόρρητη επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτή  εκφράζει πλήρη άγνοια έναντι της "ακολουθούμενης τακτικής" της κυβέρνησης.
ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ και αυτό φαίνεται, ξεκάθαρα, από την επιστολή Νικολόπουλου... Έρχονται χειρότερες μέρες για τους Έλληνες...
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...
 "Εύχομαι σε σένα, Νίκο (Παναγιωτόπουλος), αλλά και στον Γιάννη τον Βρούτση, κάθε επιτυχία μέσα από την καρδιά μου, ειδικά ενόψει της επικαιροποίησης του μνημονίου, που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου. Συμπίπτει αυτή η ημερομηνία με τα γενέθλια της Δημοκρατίας μας και ως ένας εκ των 300 πληρεξουσίων της Βουλής, σου ζητώ να μας κάνετε περήφανους... ...Μετά την από 6.7.2012 συνάντησή μου (μετά του Υπουργού, Γιάννη Βρούτση) με την Τρόικα, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης μας, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές τους. Αλλά και πως τα όσα προεκλογικά θέταμε ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξες με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική και τακτική"

Ανήμερα της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Νίκος Νικολόπουλος επέδωσε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά. Η επιστολή φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου, αριθμό πρωτοκόλλου και στο περιεχόμενό της φαίνεται ευδιάκριτα ότι ο πρώην υφυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο του στο υπουργείο, αλλά και από το προνομιακότερο πεδίο αρμοδιοτήτων που έχει ο προϊστάμενός του υπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα: "Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεχνικά κ.τ.λ.), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω «εκκωφαντικά» σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε που επέλεξα αυτή την τακτική είναι αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθειά σου". 

"Αισθάνομαι ότι τα πράγματα παίρνουν εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε και στηρίξαμε ενώπιον του λαού, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παραστώ, αφενός αύριο και μεθαύριο στις συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα, αφετέρου εκ νέου στην συνάντηση με την Τρόικα, ενώ φυσικά μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω και να ψηφίσω νομοσχέδια που θα μεταβάλλουν επί τα χείρω τη ζωή των Ελλήνων, ειδικά στα πεδία των μισθών, των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, των προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων", επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος στην επιστολή του...
Και καταλήγει: "είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε". 

 Ο κύριος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας με δημοσιογράφους, βεβαίωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αν και αντιλαμβάνεται ότι η παραίτησή του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και προσθέτει ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα της αντιπολίτευσης.

"Καταλαβαίνω ότι δημιουργώ πρόβλημα αλλά αν έμενα θα δημιουργούσα ακόμη μεγαλύτερα", τόνισε ο πρώην υφυπουργός και συνέχισε: "Το γνωρίζω πως εάν καταψηφίσω τους νόμους της κυβέρνησης θα διαγραφώ». Παράλληλα έθεσε και ένα ζήτημα το οποίο ενδέχεται να προκύψει άμεσα με την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου. «Δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε για τη μετενέργεια μετά από τρεις μήνες ενώ κάθε μέρα λήγουν συλλογικές συμβάσεις. Τι θα έλεγα εγώ στη ΓΣΕΕ τώρα ειδικά που ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος;".


  * Από την  τελετή παράδωσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ.Νικολόπουλος αφού ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, στον κ.Παναγιωτόπουλο είπε πολλά με... νόημα!