Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις "υποψηφίων" την ώρα που ο Παπανδρέου έκανε ...spa!

Ήδη άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις των υποψηφίων για την πρωθυπουργία της Ελλάδας που, μέχρι αυτή τη ώρα, εξακολουθεί να έχει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου ώσπου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Και ο οποίος, σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο έκανε γυμναστική και ...spa!!! Είπες τίποτα;

Τα τηλεοπτικά δίκτυα κινηγούσαν την είδηση στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια" και η είδηση ήταν πως ο Γιώργος... γυμνάζεται...





















* Νικηφόρος Διαμαντούρος *Λουκάς Παπαδήμος * Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Τρίτη το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού, μαζί με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης...
Κατά τ΄αλλα, εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Γιώργος γυμνάζεται. Δεν απαρνείται ούτε δευτερόλεπτο το πρόγραμμά του, ακόμη και να γκρεμίζονται "φουρνοι"!

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά...
πήρχε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες αλλά καμία επαφή από τότε", φέρεται να έχει πει στο Reuters, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο οποίος "δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνεισφέρει αν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι"...

Ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο ίδιος, όμως, με δηλώσεις του στο Mega υποστηρίζει πως "δεν έχω γνώση του θέματος".
Εϊναι σίγουρο πως δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά, πιστεύοντας πως η "σιωπή είναι χρυσός"!

Το μεγάλο χαρτί στις διαπραγματέυσεις, ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος, επέστρεψε στην πατρίδα, σήμερα το απόγευμα, για να το "δει" το θέμα από κοντά και να "απαιτήσει" τις εξασφαλίσεις κάθως και το χρονικό όρο της πρωθυπουργίας του.
Η υποψηφιότητα, μέχρι στιγμής, για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής περιόδου περιμένει τον καινούργιο "Ζολώτα", με αγωνία.

Το τραγικότερο όλων, συνέβει σήμερα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη βρετάνια".
Αλαφιασμένοι οι δημοσιογράφοι έτρεχαν στο κατόπι του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, πιστεύοντας να πιάσουν "λαβράκι"...

Η πρώτη σκέψη του καθενός ήταν μήπως ο πρωθυπουργός έιχε συνάντησημε με πρόσωπο κύρους που θα μας ξελάσπωνε, τούτη τη δύσκολη ώρα και θα δεχόταν τη θέση του μεταβατικού πρωθουπουργού.
Έλα, όμως, που η αλήθεια κρυβόταν σε όργανα ...γυμναστικής και σε ...αιθέρια έλαια;
Ο πρωθυπουργός, πιστός στο πρόγραμμά του, έκανε τη γυμναστική του και επιπλέον... spa, για να ξεκουραστεί από τις εντάσεις των ημερών!

Και άφησε τους δημοσιογράφους να μονολογούν: " Εδώ ο κόσμος χάνεται και..."

"Απαιτεί" ο Λ. Παπαδήμος, "αποδυναμώνεται" ο Νικ. Διαμαντούρος, κερδίζει έδαφος ο Π. Ρουμελιώτης

Εμπλοκή έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας. O κύριος Λουκάς Παπαδήμος ζητά μεγαλύτερης διάρκειας κυβέρνησης και από την πλευρά της Ν.Δ. δεν "υποχωρούν" στις απαιτήσεις του φερόμενου ως πρωθυπουργού. Το κάδρο του πρωθυπουργού προβάρει, τώρα, ο κύριος Νικηφόρος Διαμντούρος.

Ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος αρνείται να γίνει μαριονέτα και ζητά 6μηνη, τουλάχιστον, πρωθυπουργία

Ακόμη πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου...
Η ώρα κυλά βασανιστικά, όσο η εμπλοκή δεν δίνει τον μεταβατικό πρωθυπουργό που θα σύρει το "κάρο" με τις "απαιτήσεις" της Ευρώπης.
Το όνομα του κυρίου Παναγιώτη Ρουμελιώτη είναι ήδη στην υποψηφιότητα

Σ
το επιτελείο της Συγγρού
δεν δέχονται κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο ο οποίος θα επιλέξει το δικό του οικονομικό επιτελείο και θα έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι διαπραγματευτές της ΝΔ φέρονται να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και για τη δεύτερη πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ως προς τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, χωρίς, ωστόσο, η επιλογή αυτή να αποτελεί "κόκκινη γραμμή".

Παράλληλα ο κ. Σταύρος Δήμας διαψεύδει ότι έχει δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Πάντως, φαίνεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει για άλλο πρόσωπο και από τη ΝΔ εκφράζουν αισιοδοξία ότι μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει βρεθεί λύση.

Η ηγεσία της ΝΔ το έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι "ειδικού σκοπού και περιορισμένης διάρκειας" για αυτό και τίθεται ως προτεραιότητα να μην συμμετέχουν, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, πολιτικά πρόσωπα.
Γι αυτό το λόγο ζητά τις αλλαγές προσώπων στα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαοσύνης και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει αντίδραση, καθώς θεωρείται ότι οι όροι που τίθενται από τον κ. Παπαδήμο είναι στο πλαίσιο ανεπίσημης συζήτησης.

Τώρα, η πλάστιγγα γέρνει στον κύριο Νικηφόρο Διαμαντούρο, που ήταν και επιλογή του Γ. Παπανδρέου.

ΠΟΙΟΣ ειναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942 και υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο.

Διατηρεί επίσης γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έλαβε το μεταπτυχιακό (1969) και διδακτορικό (1972) του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Διαδέχτηκε (ως δεύτερος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής) τον πρώτο από την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (1995-2003), το Φινλανδό Γιάκομπ Σέντερμαν.

Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 1 Απριλίου 2003 , επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Ιανουάριο του 2005 και ξανά στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια.

Κατά την περίοδο 1995 - 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 - 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος. Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τις τελευταίες ώρες και μετά τις απαιτήσεις του κ. Παπαδήμου, αλλά και με την "δυσφορία" που νοιώθει η ΝΔ στη σκέψη πρωθυπουργίας Διαμαντούρου, στο πλάνο, σιγά σιγά μπαίνει και ένα άλλο πρόσωπο. Το όνομα του κυρίου Παναγιώτη Ρουμελιώτη είναι και αυτό, στο "τραπέζι'' της συζήτησης...

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γαλλία. Είναι διδάκτορας (docteur d'etat) του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ, διδάκτορας (docteur de 3e cycle) του Πανεπιστημίου του Παρισιού Ι και πτυχιούχος της Σορβόνης. Διατέλεσε διαδοχικά ερευνητής και καθηγητής στο Κέντρο Σύγχρονων Οικονομικών Μεθόδων στο Παρίσι, στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στην Αθήνα και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. (Από τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά παραιτήθηκε το 1989 για να εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.) Έχει συγγράψει βιβλία, δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν τα οικονομετρικά μοντέλα του διεθνούς εμπορίου, τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την ελληνική οικονομία και την παγκοσμιοποίηση.
Έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, οργάνωσε, ως σύμβουλος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα, την Υπηρεσία Ελέγχου των Εισαγωγών και Εξαγωγών και διηύθυνε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Νομισματικών και Πιστωτικών Θεμάτων του Υπουργείου Συντονισμού. Ταυτόχρονα πραγματοποίησε, για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, διάφορες αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις τους σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων και μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1981-1989 και συγκεκριμένα: υφυπουργός Συντονισμού, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της ΕΕ τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια. Από τον Ιούνιο του 2001 ασχολείται, ως διεθνής σύμβουλος, με ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά θέματα.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Είναι Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας και τιμήθηκε με το παράσημο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, της Πολωνικής Δημοκρατίας, καθώς και με το Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας Εμπορικών Επιστημών και του Glob Art Innovation της Αυστρίας.

Ώσπου να κάτσει η "μπίλια", όλα τα σενάρια έιναι ανοικτά στην Ελλάδα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα...

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ, Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία της χώρας, που ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός θα "παραχωρήσει" τη θέση του σε άλλον... πρωθυπουργό. Από το πρωί ξεσκονίζουν το Σύνταγμα, τη στιγμή που ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί ακόμη. Μέχρι το βράδυ θα έχει δοθεί το όνομα του νέου προσώπου στην ηγεσία της "συγκατοίησης" που θα μαζεύει, εφ΄εξής, τα "κοινόχρηστα" των αφεντικών.
Μένει κι ένα ερώτημα: Ο κύριος Παπανδρέου για πόσο καιρό ακόμη θα είναι
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Ποιός θα διαδεχθεί το Γιώργο στην Προεδρία του Κινήματος; Πολλοί οι μνηστήρες...

Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης είναι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον τελευταίο καιρό βγήκαν μπροστά, ζήτησαν το λόγο από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον κάλεσαν ακόμη και να παραιτηθεί και δε θα έλεγαν όχι για το... "δαχτυλίδι".

Είναι σίγουρο πως, οι πιο κοντινοί του άνθρωποι, θα επιδιώξουν να μη προβεί σε τέτοιου είδους, κίνηση.
"Οι Παπανδρέου δεν τα παρατάνε ποτέ", λένε...

Και είναι σαφές, επίσης, πως θα υπάρξει συνέδριο το οποίο κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ του ζητούν ήδη, ώστε από τη βάση του κόμματος να "ξεπηδήσει" ο νέος πρόεδρος που θα τους οδηγήσει μέχρι τις εκλογές...

Άλλωστε, τον Νοέμβριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και η θητεία του στην προεδρία του Κινήματος λήγει.
Το γεγονός αυτό ανοίγει τα "σκόρδα", κυρίως των "αντιπαπανδρεϊκών" να ξεφορτωθούν το βαρύ φορτίο που κουβαλούν, δύο χρόνια τώρα, με τα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπέδωσαν του Έλληνες...

Πολλοί, από αυτούς, δεν μπορούν να εμφανιστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες, διότι ξέρουν πως τους περιμένει ...αβγοπόλεμος.
Η λέξη "κλέφτες" τους κινηγά παντού...

Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είναι θέμα που τους απασχολεί.
'Ηδη, η ξύλινη γλώσσα πήρε τη θέση της σε στόμα και τα στιλιζαρισμένα λόγια ξεκίνησαν.
Αρκεί να τους κόψεις που, από το πρωί, παρελαύνουν οι πιο τολμηροί, και προφέρουν "κείμενα προεκλογικού αγώνα"...
Έχει γέλιο το δράμα...

Κανείς, όμως, απ΄αυτούς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του κυρίου Παπανδρέου που, το πιθανότερο είναι, να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος, αλλά και την ψήφο "εμπιστοσύνης" από τον... λαό!

Ο καιρός ΓΑΠ εγγύς!

New York Times: "Οι αρνήσεις που παγίδεψαν την Ελλάδα"

Οι μάσκες, για το μέγα ζήτημα της κρίσης στους κόλπους της Ελλάδας, άρχισαν να πέφτουν. Σε χθεσινό άρθρο τής εφημερίδας "New York Times", αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλο του ΔΝΤ που -κατά την εφημερίδα- φέρει την σοβαρή ευθύνη για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Υπήρχε προσχέδιο του Ταμείου, από τα μέσα του 2009, που προέβλεπε χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά απεκρύβη ύστερα από πιέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή...


ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Σ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Η αναδίπλωση του ΔΝΤ ήταν μόνο ένα μικρό στοιχείο σε ένα ευρύ πλέγμα άρνησης που βοήθησε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και απειλεί να διαλύσει το ευρώ"

Τον Ιούνιο του 2009 οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μέσω ενός προσχεδίου έκθεσής τους,
προειδοποιούσαν: "Η Ελλάδα μπαίνει σε μια εκτός ελέγχου περιδίνιση και το χρέος της μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία".
Ομως οι Ελληνες αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή, αντιδρώντας, παραπονέθηκαν στο ΔΝΤ και έτσι τα συμπεράσματά του "κουκουλώθηκαν" με ευθύνη και των αξιωματούχων του Ταμείου. Η τελική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα υποβάθμιζε τους κινδύνους για χρεοκοπία και τις συνέπειές της για την ευρωζώνη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πλήρως ενήμερος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το περιεχόμενο του προσχεδίου και των πραγματικών συνθηκών της ελληνικής οικονομίας. Πέντε μήνες μετά την αρχική πρόγνωση του ΔΝΤ, ο κύριος Παπανδρέου απεκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πει ψέμματα για το μέγεθος του ελλείμματος, το οποίο εκτινασσόταν στο μη βιώσιμο 12% του ΑΕΠ, έναντι 6%, που είχε δημοσιεύσει η κυβέρνηση.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές απέφευγαν να αναφέρουν τα συμπεράσματα του σχεδίου της έκθεσης του ΔΝΤ, ότι δηλαδή η Ελλάδα κινδυνεύει και θα πρέπει οπωσδήποτε να μειώσει το χρέος της. "Η αναδίπλωση του ΔΝΤ ήταν μόνο ένα μικρό στοιχείο σε ένα ευρύ πλέγμα άρνησης που βοήθησε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και απειλεί να διαλύσει το ευρώ", αναφέρει, χαρακτηριστικά, η εφημερίδα.

"Πολιτικοί, τραπεζίτες και αξιωματούχοι υποτίμησαν τους κινδύνους. Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί από τους υπευθύνους πρόσφεραν λύσεις που απλά άφησαν το πρόβλημα να κακοφορμίσει» σημειώνεται, με έμφαση, στο άρθρο.

"Ο βασικός υπέρμαχος της άρνησης ήταν ο τότε επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζακ-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος επέμενε πως δεν επιτρέπεται σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα να πτωχεύσει. Σύμφωνα όμως με πολλούς ειδικούς, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δραστηριοποιούνταν πιο γρήγορα για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, αλλά και του ισπανικού και του ιταλικού, η κρίση που πλήττει σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί και να είχε ήδη ξεπεραστεί", υπογραμμίζεται στους "Times".

"Εξαιτίας αυτής της άρνησης και της καθυστέρησης, η Ελλάδα χρειάζεται να «κουρέψει το 85% του χρέους της -το 50% δεν είναι αρκετό", υποστήριξε με δήλωσή του ο Γουίλεμ Μπούτερ, επικεφαλής οικονομολόγων της Citigroup...

Με σχόλιό του, ο Ρίτσαρντ Πόρτες, οικονομολόγος του London Business School, επισήμανε: "Ήταν εμφανές από την άνοιξη του 2010, ότι το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο".

Ο Ολλανδός οικονομολόγος Μπομπ Τράα, σημερινός «τοποτηρητής» του ΔΝΤ στην Αθήνα, που συνέταξε το επίμαχο προσχέδιο της έκθεσης του Ταμείου, επανήλθε λίγο αργότερα με νέα έκθεσή του, στην οποία κατέληγε πως "αν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση θα είχε πτωχεύσει προ πολλού".

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε, αλλά τα συμπεράσματα της ανάλυσης αυτή τη φορά δεν τροποποιήθηκαν. "Μόνο πρόσφατα", γράφει η εφημερίδα, "άρχισε να δίνεται προσοχή στις πρώτες εκείνες εκθέσεις και αναλύσεις του ΔΝΤ".

"Οι Έλληνες αξιωματούχοι παραδέχονταν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι η χώρα έχει ξεμείνει από λεφτά, οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση ήταν ταμπού", αποκαλύπτει η εφημερίδα.

"Ο Γ. Παπανδρέου, εξέταζε από την περασμένη άνοιξη όλες τις επιλογές, ακόμη και αυτήν της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο επικεφαλής του IIF (Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών), Τσαρλς Νταλάρα, που διαπραγματεύεται το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, όταν σε συνάντηση που είχε με Παπανδρέου - Βενιζέλο στην Αθήνα τούς είπε ότι θα χρειαστεί άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", σημειώνουν κατηγορηματικά, οι "Times", που επικαλούνται συνομιλία τραπεζίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

"Εδειχναν σοκαρισμένοι και έκπληκτοι", δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Νταλάρα.

*επιμέλεια: Κώστας Βλουτής *πηγή: enet.gr

"ΣΚΑΣΤΕ" κύριε Φιλίπ Ρέσλερ. Η υπομονή των Ελλήνων έχει εξαντληθεί.

Η ταπείνωση του Έλληνα πολίτη συνεχίζεται...
Με τη Δημοκρατία στη χώρα ν΄αποτελεί "ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι" και με τους δικούς μας να παζαρεύουν την αξιοπρέπεια μας ανάλογα με τις προσταγές της Ευρώπης. Και με τα αισχρά τελεσίγραφα των ...ετέρων "μας" να απειλούν ευθέως την
"ελευθερία" και τη βούληση νου και ψυχής κάθε ανθρώπινης ύπαρξης!


ΑΝΤΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
"Η υπομονή μας με τους Έλληνες έχει και τα όριά της"

Το νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη έρχεται από τον ανθέλληνα, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, κύριο Φιλίπ Ρέσλερ.
"Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή θα κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και θα φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει",
ξεστόμισε τη "ρουκέτα" του και δεν υπάρχει "ψυχή ζώσα" να τον αντικρούσει...
"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η υπομονή έχει τα όριά της",
καταλήγει ο γνωστός για τις σκληρές του δηλώσεις, αντικαγκελάριος...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΙΠ ΡΕΣΛΕΡ

Είναι ο τύπος που, ως υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, μας επισκέφθηκε με έτοιμο σχέδιο χρεοκοπίας αλλά και με το περίφημο πια σχέδιο Μάρσαλ.

Συνοδευόμενος από 45 επιχειρηματίες ήρθε στην ... Αθήνα -ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας κ. Φιλίπ Ρέσλερ- μετά από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Το αγόρι αυτό, στους πρώτους εννέα µήνες της ζωής του, έζησε σε ένα ορφανοτροφείο της Σαγκάης.

Ο χιουµορίστας Ρέσλερ λέει ότι ήρθε στη Γερµανία σαν "πακέτο - έκπληξη".
Ηταν το 1974, έναν χρόνο µετά την πτώση της πρωτεύουσας του Νότιου Βιετνάµ, όταν ένα ζευγάρι Γερµανών µε δυο παιδιά υιοθέτησε το ανώνυµο βρέφος χωρίς να το έχει δει καν.
Η νέα οικογένεια έδωσε στο νέο µέλος της το όνοµα Φίλιπ, ο οποίος είχε αφήσει τη Σαγκάη σαν "πακέτο - έκπληξη" για να ζήσει πρώτα στο Αµβούργο κι έπειτα στο Αννόβερο.
Ο Φίλιπ Ρέσλερ σπούδασε Ιατρική στη σχολή των ενόπλων δυνάµεων, από τις οποίες αποστρατεύτηκε µε τον βαθµό του λοχαγού.

Το 1992 έγινε µέλος των Ελεύθερων ∆ηµοκρατών στην Κάτω Σαξονία, απ’ όπου ξεκίνησε η µετεωρική του άνοδος. Αυτό που µένει να αποδειχθεί είναι εάν θα γίνει για δεύτερη φορά στη ζωή του "πακέτο - έκπληξη".

Ας βρεθεί κάποιος να του "κλείσει" το στόμα. Και το "σκάσιμο" μπορεί να αποδειχθεί ...χρυσός!