Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ, Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία της χώρας, που ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός θα "παραχωρήσει" τη θέση του σε άλλον... πρωθυπουργό. Από το πρωί ξεσκονίζουν το Σύνταγμα, τη στιγμή που ο κύριος Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί ακόμη. Μέχρι το βράδυ θα έχει δοθεί το όνομα του νέου προσώπου στην ηγεσία της "συγκατοίησης" που θα μαζεύει, εφ΄εξής, τα "κοινόχρηστα" των αφεντικών.
Μένει κι ένα ερώτημα: Ο κύριος Παπανδρέου για πόσο καιρό ακόμη θα είναι
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Ποιός θα διαδεχθεί το Γιώργο στην Προεδρία του Κινήματος; Πολλοί οι μνηστήρες...

Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης είναι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον τελευταίο καιρό βγήκαν μπροστά, ζήτησαν το λόγο από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον κάλεσαν ακόμη και να παραιτηθεί και δε θα έλεγαν όχι για το... "δαχτυλίδι".

Είναι σίγουρο πως, οι πιο κοντινοί του άνθρωποι, θα επιδιώξουν να μη προβεί σε τέτοιου είδους, κίνηση.
"Οι Παπανδρέου δεν τα παρατάνε ποτέ", λένε...

Και είναι σαφές, επίσης, πως θα υπάρξει συνέδριο το οποίο κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ του ζητούν ήδη, ώστε από τη βάση του κόμματος να "ξεπηδήσει" ο νέος πρόεδρος που θα τους οδηγήσει μέχρι τις εκλογές...

Άλλωστε, τον Νοέμβριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και η θητεία του στην προεδρία του Κινήματος λήγει.
Το γεγονός αυτό ανοίγει τα "σκόρδα", κυρίως των "αντιπαπανδρεϊκών" να ξεφορτωθούν το βαρύ φορτίο που κουβαλούν, δύο χρόνια τώρα, με τα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπέδωσαν του Έλληνες...

Πολλοί, από αυτούς, δεν μπορούν να εμφανιστούν στις εκλογικές τους περιφέρειες, διότι ξέρουν πως τους περιμένει ...αβγοπόλεμος.
Η λέξη "κλέφτες" τους κινηγά παντού...

Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είναι θέμα που τους απασχολεί.
'Ηδη, η ξύλινη γλώσσα πήρε τη θέση της σε στόμα και τα στιλιζαρισμένα λόγια ξεκίνησαν.
Αρκεί να τους κόψεις που, από το πρωί, παρελαύνουν οι πιο τολμηροί, και προφέρουν "κείμενα προεκλογικού αγώνα"...
Έχει γέλιο το δράμα...

Κανείς, όμως, απ΄αυτούς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του κυρίου Παπανδρέου που, το πιθανότερο είναι, να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος, αλλά και την ψήφο "εμπιστοσύνης" από τον... λαό!

Ο καιρός ΓΑΠ εγγύς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: