Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ο "γαμπρός της Μαιρούλας"... Καλούς..."απογόνους"!

Το ΧΡΟΝΙΚΟ ενός "ΓΑΜΟΥ"
Τ
ι κάνει ένα "ποντίκι"
όταν λείπει η... γάτα; Χορεύει.
Από τη στιγμή που δεν δίνουν το δημοκρατικό δικαίωμα στη "γάτα" τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει για την τύχη του ..."ποντικού", τότε αυτό μέχρι και... πρωθυπουργό θα σου βγάλει... Έτσι η "Μαιρούλα θα βρει χαρά στα ...σκέλια της αφού γάμος, με κουμπάρο τον Γιώργο-καλά-να-πάθει-Καρατζαφέρη", επετεύχθη! Το "μηστήριο ευλόγησε", ο Καρολος Παπούλιας. Η θεία Μέρκελ, όχι από το Σικάγο, αλλά από τις Βρυξέλλες απευθείας, τρίβει τα χέρια της, διότι μέσα από τον "ανηψιό" θα κυβερνά
αυτόν τον τόπο...

(πρώην) Τραπεζίτης της "Μαιρούλας ο γαμπρός"... Όχι, παίζουμε...

"ΣΑΝ ΘΕΛ' Η ΝΥΦΗ ΚΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ, ΤΥΦΛΑ ΝΑ'ΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ"
Στο "μυστήριο", Κάρολος Παπούλιας, Γιώργος Καρατζαφέρης, Αντώνης Σαμαράς. Την "πρόσκληση" αρνήθηκαν, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας.
Ευχές έστειλαν, Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης.
Αναμένονται δηλώσεις των εμπλεκομένων...


Για να πάρει τη "Μαιρούλα ο γαμπρός", ζητούσε.

1. Το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές να παραταθεί (να είναι ελαστικό).
2. Να υπογράψουν και τα δύο μεγάλα κόμματα ( οι "γονείς" δηλαδή) τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
3. Η ΝΔ να συμμετέχει με περισσότερα στελέχη και όχι μόνο με πέντε.

Τα "θέλω" του Λουκά ήρθαν σε αντίθεση με το "όχι" του έτερου "γονιού", Αντώνη Σαμαρά, που δεν υπογράφει εγγυητική επιστόλη στους ετέρους " "μας" πως θα τηρήσει τα "συμφωνηθέντα", επικαλλώντας την "Εθνική αξιοπιστία"!
Το "βάλε 100 ελιές, παραπάνω, πατέρα... Είναι όμορφος ο νιος", παραμερίστηκε για να προχωρήσει το "προξενιό για χάρη της "Μαιρούλας"!!!

Είχε προηγηθεί διερευνητική ματιά σε άλλον "μνηστήρα", τον Φίλιππο Πετσάλνικο.
Το τί ακούστηκε στο ψέλισμα και μόνο, του ονόματός του από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, (δεν) θες να ξέρεις!
Όπως επίσης, με τί κοσμητικά επίθετα "έλουσαν" τη "μανούλα του γάμου", Γιώργο Παπανδρέου. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου φορτηγατζή στην Εθνική οδό! Μέσα είσαι...
Μάλιστα, 50 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, απείλησαν τον Γιώργο πως θα παραιτηθούν και του έστειλαν επιστολή.

Στην επιστολή αναφέρουν:
"Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές".

Ιδού και το τεκμήριο της ...απειλής τους...

Η "απειλή" για παραίτηση 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ιδιοχείρως
Βγήκε έξω από το Προεδρικό και ο "κουμπάρος-Γιώργος-καλά-να-πάθει-Καρατζαφέρης", που ένοιωσε να τον "φτύνουν οι γονείς της νύφης με τον παπά, που τον είχαν σαν ψωριάρη σε μια άλλη αίθουσα χώρια" κι έριξε μια "βόμβα", να.. με τα συγχωρήσεως.
"Λυπάμαι εξαιρετικά, δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και την κάνει με ελαφρά...

Όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά και άκουσαν τα ..."γαλλικά" των "εθνοπατέρων" μας, κρατούσαν την κοιλιά τους από τα γέλια...
Αυτόν τον "μνηστήρα" τον ...απέσυραν, άρον άρον...
Μεσα στη νύχτα, οι δυο "γονείς, παρακαλούσαν την τελευταία τους ελπίδα, να πει το "ναι, για να μη μείνει η Μαιρούλα, η κυβέρνηση στο... ράφι"!!!

"Η μανούλα με τον γαμπρό" σε ένα ενσταντανέ...

Κι έτσι, νάμαστε λίγο πριν το "μυστήριο του γάμου", έξω από το Προεδρικό να τον παρακολουθούμε, στριμωγμένοι δεξιά κι αριστερά σαν να παρακολουθούμε τον "γάμο του πρίγκιπα Ουΐλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ, εν... χλιδαίς και οργάνοις"!!!
Από νωρίς σκούπισαν οδοκαθαριστές τους δρόμους, το κόκκινο χαλί ήταν στη θέση του και... ξεκινήσε ο "γάμος, σε στενό οικογενειακό κύκλο"...

Πρώτος έφθασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, γύρω στις 10 παρά τέταρτο, ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τελευταίος την πύλη του Προεδρικού πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο "πατερούλης", Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε: "Είναι η τρίτη φορά που ήρθα γι αυτό το θέμα. Ελπίζω να είναι η τελευταία", και ο "κουμπάρος" Γιώργος", προσερχόμενος στα ενδότερα του Προεδρικού: "Σήμερα είναι μία καλή μέρα".

Στο χώρο του "μυστηρίου", οι εμπλεκόμενοι μιλούσαν αμήχανα μπροστά στις κάμερες για τα iPad τους και "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε" του τύπου:
"Αν τα φλας ήταν πυροβόλα θα είχε πέσει ένα τάγμα"
Βλέποντας στη συνέχεια το κινητό του Γ. Παπανδρέου, ο Γιώργος-καλά-να-πάθει-Καρατζαφέρης, ρώτησε:
"Τι είναι αυτό, samsung;"
Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε:
"Όχι είναι το παλιό της aple. Είναι κινητό, είναι και χρηστικό πολύ"..
Και η απάντηση του Γιώργου του ΛΑΟΣ, με ύφος:
"Τώρα μπορείς να πάρεις και κανένα μήνυμα "!

πειτα, η πόρτα έκλεισε και ο "γάμος" ξεκίνησε "κεκλεισμένων των θυρών"...

Ο Λουκάς Παπαδήμος τη στιγμή που προσέρχεται στο "παλάτι"... Η συμφωνία έχει ¨κλείσει"...

Δύο ώρες μετά, γύρω στις 12, καλούν και το "γαμπρό" Λουκά Παπαδήμο, στο "παλάτι" για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Έξω μένει, για μια φορά ακόμη, ο Ελληνικός λαός που συνεχίζει να πληρώνει τις "μικροπολιτικές" τακτικές του σάπιου πολιτικού συστήματος, που δεν λέει να"αποτιναχθεί" από τις ταλαίπωρες πλάτες του..
Ως πότε, όμως; Καλείται ο χρόνος να δείξει...

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ θέλει η...Μαιρούλα για "γαμπρό"! Κουμπάρος, ο Καρατζαφέρης!

Πίσω Γιάννη τα καράβια. Όχι ο Γιάννης που δεν ήθελε τη ...Μαιρούλα. Αλλά αυτός που σίγουρα, αν προκύψει "γάμος" αύριο, θα είναι "κουμπάρος" ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Αυτός ο "γάμος" θα είναι, επίσης και ο "θρίαμβος" για την Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, αν πετύχουν οι δύο αρχηγοί Παπανδρέου-Σαμαράς, μέχρι το πρωί, το "κλείδωμα" του κυρίου Λουκά Παπαδήμου στη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, ξανά μανά. Ωστόσο συζητούν και για άλλα ονόματα που αποδεικνύεται ότι από "πρωθυπουργούς" ήμαστε πλούσιοι!

Η ΝΥΧΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΙ Η ΑΥΓΗ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Κάτι μου έλεγε να μην πάω στο Προεδικό Μέγαρο. Πήγε, όμως, ο Καρατζαφέρης κι έφυγε. Καλά να πάθει!"
Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά με Λουκά Παπαδήμο
" Έλα Λουκά, εδώ Γιώργος με Αντώνη... Έχει ξεμείνει άδεια η θεσούλα του ...πρωθυπουργού, γιατί "τσινάνε" με Πετσάλνικο και σε σκεφτήκαμε ξανά εσένα. Είσαι;"

"Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται", έλεγε με θυμό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέποταν να καθυστερεί το περιβόητο όνομα να δοθεί στη δημοσιότητα.
Στην Ευρώπη, οι απειλές για την μη εκταμίευση της 6ης δόσης, αν δεν υπαρξουν υπογραφές των Παπανδρέου - Σαμαρά σε εγγυητική επιστολή, ότι η "συγκατοίκηση" του κ. Παπαδήμου θα φέρει σε πέρας το "πακέτο" της 26ης Οκτωβρίου, δεν έχουν τελειωμό...

Τί κι αν ο νέος πρωθυπουργός είναι της αρεσκείας (αν "κατσει" η συμφωνία) των Βρυξελλών.
"Θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας καθώς και το σχέδιο διάσωσης της 27ης Οκτωβρίου", λέει σε κάθε ...δευτερόλεπτο που περνάει, με το δάχτυλο της προσβολής, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ...

Ο Αντώνης (όχι της κυρίας Κοκοβίκου), αντιδρά λέγοντας "no", δεν υπογράφω".
"Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία", επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ...

Όλα είναι σε εκκρεμότητα στην Ελλάδα της πτώχευσης ...αξιών και των "μικροπολιτικών τσαμπουκάδων!
Υυπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του κ. Πετσάλνικου, είχαν προειδοποιήσει τον κ. Παπανδρέου με την φράση : "Γιώργο δεν περνά"! Μετά την "απειλή" αυτή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άλλαξε γραμμή πλεύσης.
Μένει να δούμε και το αποτέλεσμά της.
Ή, μήπως, ΟΧΙ;

Ναυάγησε και η "Πετσαλνικιάδα"... Εκλογές ΤΩΡΑ.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
"Αναζητείται
αχυράνθρωπος για να εξυπηρετήσει τον κ. Βενιζέλο και να βάλει την υπογραφή του στο μνημόνιο που θα διαμορφώσει ο κ. Βενιζέλος". "Παπανδρέου-Βενιζέλος όπως Πούτιν-Μεντβέντεφ
". "Υπομονή. Αποδεικνύουν πόσο το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει του εθνικού". "Να μη ξεχνάμε ότι ΕΜΕΙΣ, με τη ψήφο μας, τους δώσαμε το δικαίωμα και τη δύναμη να μας διαλύσουν. Μη το ξεχνάμε!". Με αυτές τις φράσεις, ο κύριος Στέφανος Μάνος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, "χρωμάτισε" την "παλιά" νέα "συγκατοικημένη" κυβέρνηση που ήρθε προσωρινά για να... μείνει, με Φίλιππο Πετσάλνικο!
Και πριν κάτσει στην πρωθυπουργική καρέκλα, τον αποσύρουν!!!
Δεν έχει
προηγούμενο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟ: " 'Ημασταν σαν δυο καράβια που ναυαγήσαμε"...

Ακυβέρνητο "καράβι" η Ελλάδα
Ο χαμένος του παιχνιδιού στο "θέατρο του παραλόγου" που μας κυβερνά, είναι ο Ελληνικος λαός που θα συνεχίζει να πληρώνει το "μάρμαρο"...
Λυπάμαι εξαιρετικά", είπε ο κ. Καρατζαφέρης. "Δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα"...
"Κίνημα" από βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά της επίλογής αυτής * Απειλούν με καταψήφιση και ανεξαρτητοποίηση. Έτσι, σκέφτονται να αποσύρουν τον παρ΄ολίγον... "πρωθυπουργό"!

Τον "τρελό και καταθλιπτικό" (έτσι αποκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος τον Γιώργο Παπανδρέου σε προσωπική συζήτηση -που άκουσαν... όλοι οι δημοσιογράφοι- με τον Μπαράκ Ομπάμα), κο Γιώργο Παπανδρέου, ήταν να αντικατστήσει ο Φ. Πετσάλνικος στην μεταβατική περίοδο, μακράς πνοής (;) και στη "νέα" κυβέρνηση, μεχρι τις εκλογές, όποτε οι Ευρωπαίοι ετέροι μας αφήσουν να πράξουμε...

Ωσπου "μπαμ" ηκούσθη στον αέρα...
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η ... εκλογή!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Πέντε μερες περίμενε όλος ο πλανήτης να πάρει τη σκυτάλη από τον Γιώργο ο Φίλιππος και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, "ποτάμι" το μελάνι που χύθηκε στο ..."βωμό" της ονοματολογίας!

Και τί δεν ακούσαμε για την υποψηφιότητα "Λουκάς Παπαδήμος"!
Ώσπου ήρθε η..."διάψευση"από Ευάγγελο:

"Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική "φούσκα" των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος", σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Κάγκελο" οι δημοσιογράφοι.
Αν θες κάνε κι αλλιώς!

Ποιά ήταν είδηση που τον εκνεύρισε;
υπουργός Οικονομικών, κος Ευάγγελος Βενιζέλος "έκοψε" τη φόρα στον κο Λουκά Παπαδήμο, επειδή "έβλεπε το όνομά του να μην είναι επιθυμητό στη νέα κυβέρνησή του"...

Τον κο Παπαγιώτη Ρουμελιώτη τον "ξέχασαν" νωρίς διότι είχε κάτι από...ΔΝΤ και ω εκ του οι συνειρμοί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και του ιδίου, θεωρήθηκαναν ανεπιθύμητοι, τουλάχιστον "στα φανερά"!

πήρχε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες αλλά καμία επαφή από τότε", φέρεται να είχε πει στο Reuters, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο οποίος "δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνεισφέρει αν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι"...

Όλες αυτές τις μέρες και τί δεν είδε το μάτι μας.
Την παρέλαση όλων σχεδών των πολιτικών στα κανάλια να λένε το "μακρύ και το κοντό" τους και να συναγωνίζονται, οι μεν άντρες ζελέ και γραβάτες, οι δε γυναίκες το κραγιόν της barbie... Στα χείλη τους επίσης και το πολιτικό γλυφιτσούρι που δεν λέει να"λιώσει": "Είμαστε εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό". Ξύλο που θέλουμε κι εμείς...

Η μία πληροφορία διαδέχεται την άλλη. Ανεβάζεις άρθρα και έχεις στη σκέψη σου μη σε κάνει ..."ρόμπα" το πολιτικό ψέμα αι το "μαγείρεμα"...

Μεταμεσονύχτια, η είδηση ήταν σαφής.
Ο Γιώργος κάνει κουβέντα για Φίλιππο Πετσάλνικο και Απόστολο Κακλαμάνη.
Μες στη νύχτα έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την ηλεκτονική έκδοση της εφημερίδας "το Βήμα".
Σημείωσε, σε άρθρο με τίτλο "Καλύτερα ο Γιώργος":

Ο πρωθυπουργός χαιρετά, μετά τον "διάγγελμα αποχαιρετισμού" του διακαναλικά, οδεύοντας προς το Προεδρικό Μέγαρο.

"Ξαφνικά τα μεσάνυχτα τα δεδομένα άλλαξαν.
Εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα επέβαλαν την απόρριψη της υποψηφιότητας του ακαδημαϊκού και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμου και προέκριναν πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού της συμπεφωνημένης κυβέρνησης συνεργασίας.
Κατά τις πληροφορίες, στις διαβουλεύσεις ακούστηκαν τα ονόματα του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου καθώς και εκείνο του κ. Απ. Κακλαμάνη.
Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούν. Ισως στην περίπτωση αυτή να είναι προτιμότερη η παραμονή του κ. Παπανδρέου".
Δεν μπορεί, λες... Κάτι παίζει εδώ...

"Ταύρος'' μαινόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κάνει δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Τον άφησαν μόνο του σε μία αίθουσα και οι τρεις (Παπούλιας-Παπανδρέου-Σαμαράς) συνομιλούσαν σε άλλη αίθουσα, μόνοι τους...

Και ναι... Φτάσαμε στην ώρα των "αποκαλυπτηρίων"...
Ο Γ. Παπανδρέου μας αποχαιρετά διακαναλικά και οδεύει προς Προεδρικό.
Αλέξης και Αλέκα, αρνούνται το "κωμικόν" της ιστορίας και δεν πάνε "Μέγαρο"...

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πηγαίνει και λίγα λεπτά μετά, αποχωρεί πετώντας "βόμβα" μπροστά στις κάμερες:
"Λυπάμαι εξαιρετικά", δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και την κάνει με ελαφρά...

Η συνάντηση των πολιτικών, αναβλήθηκε για την Πέμπτη, στις 10 το πρωί...
Αύριο, λένε, θα ανακοινώσουν και το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού.

Φίλιππος Πετσάλνικος: Από πρόεδρος Βουλής, πρωθυπουργός!

"Αναζητείται αχυράνθρωπος για να εξυπηρετήσει τον κ. Βενιζέλο και να βάλει την υπογραφή του στο μνημόνιο που θα διαμορφώσει ο κ. Βενιζέλος". "Παπανδρέου-Βενιζέλος όπως Πούτιν-Μεντβέντεφ". "Υπομονή. Αποδεικνύουν πόσο το προσωπικό συμφέρον υπερισχύει του εθνικού". "Να μη ξεχνάμε ότι ΕΜΕΙΣ, με τη ψήφο μας, τους δώσαμε το δικαίωμα και τη δύναμη να μας διαλύσουν. Μη το ξεχνάμε!". Με αυτές τις φράσεις, ο κύριος Στέφανος Μάνος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, "χρωμάτισε" την "παλιά" νέα "συγκατοικημένη" κυβέρνηση που ήρθε προσωρινά για να... μείνει, με Φίλιππο Πετσάλνικο!

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!
Εκείνοι βρήκαν πρωθυπουργό και νοιώθουν κερδισμένοι. Ο μόνος χαμένος είναι ο Ελληνικος λαός που θα συνεχίζει να πληρώνει το "μάρμαρο"...
Λυπάμαι εξαιρετικά", είπε ο κ. Καρατζαφέρης. "Δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα"...
"Κίνημα" από βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά της επίλογής αυτής * Απειλούν με καταψήφιση και ανεξαρτητοποίηση

Τον "τρελό και καταθλιπτικό" (έτσι αποκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος τον Γιώργο Παπανδρέου σε προσωπική συζήτηση -που άκουσαν... όλοι οι δημοσιογράφοι- με τον Μπαράκ Ομπάμα), κο Γιώργο Παπανδρέου, αντικαθιστά στην μεταβατική περίοδο, μακράς πνοής (;) και στη "νέα" κυβέρνηση, μεχρι τις εκλογές, όποτε οι Ευρωπαίοι ετέροι μας αφήσουν να πράξουμε...

Πέντε μερες περίμενε όλος ο πλανήτης να αντικατασταθεί ο Γιώργος από τον Φίλιππο και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, "ποτάμι" το μελάνι που χύθηκε στο ..."βωμό" της ονοματολογίας!

Και τί δεν ακούσαμε για την υποψηφιότητα "Λουκάς Παπαδήμος"!
Ώσπου ήρθε η..."διάψευση"από Ευάγγελο:

"Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική "φούσκα" των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής: Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος", σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Κάγκελο" οι δημοσιογράφοι.
Αν θες κάνε κι αλλιώς!

Ποιά ήταν είδηση που τον εκνεύρισε;
υπουργός Οικονομικών
, κος Ευάγγελος Βενιζέλος "έκοψε" τη φόρα στον κο Λουκά Παπαδήμο, επειδή "έβλεπε το όνομά του να μην είναι επιθυμητό στη νέα κυβέρνησή του"...

Τον κο Παπαγιώτη Ρουμελιώτη τον "ξέχασαν" νωρίς διότι είχε κάτι από...ΔΝΤ και ω εκ του οι συνειρμοί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και του ιδίου, θεωρήθηκαναν ανεπιθύμητοι, τουλάχιστον "στα φανερά"!

πήρχε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες αλλά καμία επαφή από τότε", φέρεται να είχε πει στο Reuters, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο οποίος "δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνεισφέρει αν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι"...

Όλες αυτές τις μέρες και τί δεν είδε το μάτι μας.
Την παρέλαση όλων σχεδών των πολιτικών στα κανάλια να λένε το "μακρύ και το κοντό" τους και να συναγωνίζονται, οι μεν άντρες ζελέ και γραβάτες, οι δε γυναίκες το κραγιόν της barbie... Στα χείλη τους επίσης και το πολιτικό γλυφιτσούρι που δεν λέει να"λιώσει": "Είμαστε εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό". Ξύλο που θέλουμε κι εμείς...

Η μία πληροφορία διαδέχεται την άλλη. Ανεβάζεις άρθρα και έχεις στη σκέψη σου μη σε κάνει ..."ρόμπα" το πολιτικό ψέμα αι το "μαγείρεμα"...

Μεταμεσονύχτια, η είδηση ήταν σαφής.
Ο Γιώργος κάνει κουβέντα για Φίλιππο Πετσάλνικο και Απόστολο Κακλαμάνη.
Μες στη νύχτα έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την ηλεκτονική έκδοση της εφημερίδας "το Βήμα".
Σημείωσε, σε άρθρο με τίτλο "Καλύτερα ο Γιώργος":

"Ξαφνικά τα μεσάνυχτα τα δεδομένα άλλαξαν.
Εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα επέβαλαν την απόρριψη της υποψηφιότητας του ακαδημαϊκού και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμου και προέκριναν πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού της συμπεφωνημένης κυβέρνησης συνεργασίας.
Κατά τις πληροφορίες, στις διαβουλεύσεις ακούστηκαν τα ονόματα του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου καθώς και εκείνο του κ. Απ. Κακλαμάνη.
Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούν. Ισως στην περίπτωση αυτή να είναι προτιμότερη η παραμονή του κ. Παπανδρέου".
Δεν μπορεί, λες... Κάτι παίζει εδώ...

Και ναι... Φτάσαμε στην ώρα των "αποκαλυπτηρίων"...
Ο Γ. Παπανδρέου μας αποχαιρετά διακαναλικά και οδεύει προς Προεδρικό. Αλέξης και Αλέκα, αρνούνται το "κωμικόν" της ιστορίας και δεν πάνε "Μέγαρο"...
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πηγαίνει και λίγα λεπτά μετά, αποχωρεί πετώντας "βόμβα" μπροστά στις κάμερες:
"Λυπάμαι εξαιρετικά", δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και την κάνει με ελαφρά...
Δεν μένει να ακούσουμε και επίσημα πια, το όνομα που θα πάρει τη σκυτάλη για τα βασανιστήρια που περιμένουν τον ελληνικό λαό!!!

Φ. Πετσάλνικος, μεταβατικός πρωθυπουργός; Πόσο θα μας εξευτελίσετε πια!

Είχα μεταφέρει την είδηση, αργά χθες βράδυ, ύστερα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκα από πολύ σημαντικό πρόσωπο που ξέρει το "πολιτικό παιχνίδι"... Και μάλιστα, η η πληροφορία του επιβεβαιώθηκε όταν διάβασα από την ηλεκτρονική εφημερίδα "το Βήμα" την ανησύχια που εξέφραζε με την "υποψηφιότητα" του πολιτικού ανδρός στο πρωθυπουργικό θώκο! Πληροφορίες επαναφέρουν στο προσκήνιο της "νύχτας τα καμώματα"! Μόνο που η μέρα και ο Έλληνας δεν μπορεί να γελάσει με αυτά. Το "μαγείρεμα" του κόβει κάθε όρεξη!

ΣΕΙΣΜΟΣ πολλών Ρίχτερ στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, η υποψηφιότητα Πετσάλνικου
Στα ξαφνικά έπεσε το site του νέου (όπως όλα δείχνουν) πρωθυπουργού, πρών προέδρου της Βουλής! Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ακονισμένα δόντια, είναι σε πλήρη αναμονή.... Τσίπρας, Παπαρήγα δεν πάνε Μέγαρο. "Χαλαρό" και απόλυτα αναμενόμενο το "διάγελμα αποχαιρετισμού'' του Γιώργου Παπανδρέου... Τώρα αναλαμβάνει την "συντέλεια" του ελληνικού ο επόμενος!

Σ
το χθεσινοβραδινό
μου άρθρο έγραψα:
ρίν από λίγο, έφτασε η πληροφορία πως νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της "συγκυβέρνησης" θα είναι ο κύριος Φ. Πετσάλνικος.

Με τον κο Πετσάλνικο άλλαξε κάτι; Ο εφιάλτης του λαού, συνεχίζεται...

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!"
Η εφημερίδα "το ΒΗΜΑ" επευσε να ανακοινώσει:

"Ξαφνικά τα μεσάνυχτα τα δεδομένα άλλαξαν.

Εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα επέβαλαν την απόρριψη της υποψηφιότητας του ακαδημαϊκού και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμου και προέκριναν πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού της συμπεφωνημένης κυβέρνησης συνεργασίας.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να προτείνει τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο , αν και νωρίτερα είχε μεταδοθεί ως επικρατέστερος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούν.
Ισως στην περίπτωση αυτή να είναι προτιμότερη η παραμονή του κ.Παπανδρέου".
(Διάβασέ το κι ΕΔΩ)


Η Τετάρτη που ξημερώνει θα έχει πολύ τρέξιμο...
Όπως φαίνεται αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες, οπότε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια.

Όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα, από το διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Ελενόπουλο, αμέσως μετά την συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το όνομα του επικεφαλής της και νέου πρωθυπουργού.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ελλάδα."
Μένει να (ξανα)δούμε το μέγεθος της κοροϊδίας στο πρόσωπο του Ελληνικού λαού που, για μια ακόμη φορά, τον έχουν στην απ΄εξω...
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, από το βράδυ της Τρίτης ήταν μεταξύ αυτών των προσώπων που είχαν θεωρηθεί φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ ισχυρές πιθανότητες συγκέντρωσε και ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που -απ΄ότι φαίνεται- παραμένει στο Οικονομικών.

Τα πρώτα ονόματα του ΠΑΣΟΚ, αντιδρούν με αυτή την υποψηφιότητα...
Ανάσα δηλώνει η ΝΔ, με την εκλογή.

ΠΟΙΟΝ κοροϊδεύουν;