Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: "Το ένα ευρώ θα είναι 600 δραχμές αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη"

ΑΠΟΨΗ
Και ενώ ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα "καταφύγιο" για να σωθεί από τη "συντέλεια" που του ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα με το μαρτύριο της σταγόνας, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, παρεμβαίνει με άρθρο του στον κυριακάτικο τύπο για να "σώσει" τη χώρα, όσο είναι (ελάχιστος) καιρός...

SOS:"Κίνδυνος αποβολής από την Ευροζώνη - Ανάγκη εκτάκτων διαδικασιών"

Τον τέως πρωθυπουργό, κύριο Κώστα Σημίτη, τον έχουν κατηγορήσει για πολλά. Τον θεωρούν, δηλαδή, σε μεγάλο ποσοστό "υπεύθυνο" για το χάλι που έχει σήμερα η χώρα. Είναι ο άνθρωπος, που "εγκαινίασε" το ευρώ, αποχαιρετώντας το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή.
Φλας, κάμερες, υπεροψία...

«Είναι η ιστορία μιας πλάνης με συνέπειες: Ότι δήθεν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ; Κι όμως, 10 χρόνια μετά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την άνοιξη του 2010, το ευρώ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξετίας της Ελλλάδας", αναφέρει η εφημερίδα Bild σε σχετικό άρθρο της, που δεν έχει και την καλύτερη σκέψη για μας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

"Στην προεδρική παλάμη το νόμισμα του 1 ευρώ με την "Aθηναία Γλαύκα" και των 2 ευρώ με την "Aρπαγή της Eυρώπης". O George W. Bush έβαλε τα γυαλιά του για να δει καλύτερα τις αρχαίες ελληνικές παραστάσεις. Xρήσιμη προσφορά και για έναν πλανητάρχη για να αποτυπωθεί στο στιγμιότυπο με τον ΄Eλληνα πρωθυπουργό κ. Kώστα Σημίτη να δίνει τα ευρωφώτα και τον YΠEΞ, κύριο Γιώργο A. Παπανδρέου να παρακολουθεί".

Είναι ο άνθρωπος που "παρότρυνε" τους Έλληνες να παίξουν στο Χρηματιστήριο, με διαφημιστικά σποτάκια και δηλώσεις, δια στόματος υποψηφίων βουλευτών του σε προεκλογική περίοδο: "Σήμερα 1.000.000 επενδυτές, όπως και όλοι οι Έλληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο έχουν αξία" (Κ. Λαλιώτης, 9 Ιουνίου 1999). Όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτής της "φούσκας" πολιτικής που έστειλε πολλούς "επενδυτές" στον άλλον κόσμο...

Στο σκάνδαλο της Siemens, ο κύριος Χάρης Καστανίδης
, κατηγόρησε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- τον Κ. Σημίτη ως πολιτικά υπεύθυνο για τη διαφθορά στις προμήθειες του Δημοσίου από...την περίοδο 1996 - 1997, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αρνήθηκε τη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες του Δημοσίου, στην Ολομέλεια της Βουλής και δημοσιοποιώντας αλληλογραφία του με τον πρώην πρωθυπουργό, προτού οδηγηθεί στην παραίτησή του από το υπουργείο Μεταφορών, το 1997.

Τώρα, ο κύριος Σημίτης, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας και με την εξαθλιώση ενός λαού που πληρώνει λάθος πολιτικές στρατηγικές του παρελθόντος, παρεμβαίνει με άρθρο του στην εφημερίδα "Καθημερινή", εκπέμποντα SOS και με τίτλο:"Κίνδυνος αποβολής από την Ευροζώνη - Ανάγκη εκτάκτων διαδικασιών"...

Τί λέει ο πρώην πρωθυπουργός στο άρθρο του:
"Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση", ενώ εκτιμά ότι "το αργότερο έως το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".
"Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας", επισημαίνει.
"Ο βέβαιος πανικός", συνεχίζει στο άρθρο του, "δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη, η οργή ανάλογη της χωρίς προηγούμενο φτώχειας και ανεργίας".
Στη συνέχεια, ο κος Σημίτης, εκτιμά ότι "όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη".
Και καταλήγει: "Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, έξωση, θα πραγματοποιηθεί, ίσως με υποσχέσεις για σύντομη επάνοδο στο ευρώ. Παρ’ όλα αυτά θα είναι πιθανότατα εξίσου δραματική με τη μη ελεγχόμενη...
...Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα" αναφέρει παράλληλα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι "εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς"...

Ένα πράγμα ξέσασε να επισημάνει ο Κώστας Σημίτης. Τί φταίει ο Ελληνικός λαός να πληρώνει αποφάσεις άλλων και ερήμην του, που ΠΟΤΕ δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να διαλέξει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ που του ΑΞΙΖΕΙ!!!

vloutis1@gmail.com