Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ.


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Από τις λιγοστές αξίες στον τόπο που έχεις την τιμή και τη χαρά να υπάρχει στην ελληνική "συλλογή" σου!

του
Κώστα Βλουτή

Είναι από τις λίγες φορές
που ο Μίκης Θεοδωράκης βγαίνει, σε απ΄ευθείας σύνδεση και μιλά για όσα συμβαίνουν στον τόπο, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είτε ακαλουθείς τα πιστεύω του, είτε τα τραγούδια του, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την τεράστια αξία του. Είσαι αριστερός, είσαι δεξιός, είσαι καντρώος... έχεις ανάγκη από κάπου να πιαστείς για να μη σε πάρει ο βούρκος που έμπλεξαν στα πόδια σου.

Στον τόπο αυτό οι αξίες... σίγησαν ή άλλαξαν "γειτονιά"!
Μείναν λίγες στη "συλλογή" σου...

Οι δοσατζήδες που σου χτύπαγαν την πορτα κάποτε για να πληρώσεις τη δόση από το πλυντήριο, γερμανικής -κατά προτίμηση- κατασκευής, μεταλλάχτηκαν κι έγιναν επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας, με τις ευλογοφοφίες της τωρινής κυβέρνησης που κάθε τόσο σε φοβίζει για να σου τα πάρει και να τα δώσει στους ...δοσατζήδες... "νέας γενιάς"!

Πώς σε πονά, ρε φίλε, του νταβατζή σου η μαχαιριά...

Είναι καιρός να ξεσηκωθούν, ακόμη και οι πέτρες, για να δοθεί ένα τέλος σ΄αυτόν τον ατέλειωτο Γολγοθά που, ακόμη και η Ανάσταση τον αρνείται...

Σ΄αυτή τη χώρα που τις θέσεις πια κατέχουν μόνο φιναλίστ, ημιτασιόν, ο αποπροσανατολισμός και η απραξία...

"Η παρουσία της Τρόϊκας στην πατρίδα μας είναι παράνομη", λέει ο δικός σου επαναστάτης και συνεχίζει. "Η απόφαση της κυβέρνησης για το Μνημόνιο είναι άκυρη. Το δάνειο που πήραμε δεν πέρασε από τα 3/5 της Βουλής ούτε υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εθνική μας παντοδυναμία καταλύθηκε μόνο με υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου".

Κατάλαβες φίλε; Με την υπογραφή αυτού του κυρίου για την τύχη μιας χώρας που πίστεψε στην Δημοκρατία.

"Άλλη τέτοια σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Θα αναγκαστούμε να βγάλουμε στο σφυρί τα εθνικά μας μνημεία Ακρόπολη, Επίδαυρο, Ολυμπία. 100 χιλ. δις εκτίμησαν την Ακρόπολη. Αύριο μπορεί να την πουλήσουν ακόμα και στους Τούρκους και να δούμε την ημισέλινο να κυματίζει στην κορυφή της.

Όμως η εθνική κυριαρχία δεν παραδίδεται ούτε από τους 300 της Βουλής. Ούτε ακόμα ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να την παραδόσει. Το άρθρο 120 του Συντάγματος απαγορεύει τον σφεταιρισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Έχει συντελεστεί πραξικόπημα, είναι παράνομοι. Ακόμα και η Χούντα αφαίρεσε μόνο ορισμένα άρθρα του Συντάγματος. Αυτοί ΟΛΑ. Από τις πράξεις αυτές ας κρίνουν οι έλληνες πολίτες ποιοί είναι οι προδότες".

Πρόδωσαν την ιστορία μας, ξεπούλησαν τα όνειρά μας, μας ξεφτίλισαν...

Μας έδωσαν στεγνά στο όνομα της σωτηρίας της Ελλάδας, χωρίς τους Έλληνες!

Και τώρα ο Μίκης ξεσπαθώνει: "Χρειάζεται επαναστατική κυβέρνηση, ειρηνική επανάσταση όλου του λαού για την κατάργηση αυτών των συμβάσεων. Το χρέος είναι ειδεχθές να κάνουμε ότι και ο Ισημερινός.

Να τιμωρηθούν όλοι όσοι λήστεψαν το δημόσιο και παραβίασαν τους νόμους του κράτους.

Από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα ο λαός τα έχασε. Έχει σοκαριστεί. Όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια έφεραν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Οι νέοι δεν έχουν πάψει να ενδιαφέρονται. Έχουν πέσει σε λήθαργο.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα Παλλαϊκό Μέτωπο ενάντια στο πραξικόπημα που έγινε με γάντια και γραβάτες, για να καθαρίσουμε τα πράγματα από την κόπρο του Αυγείου.

Δεν είμαι μια προσωπικότητα. Είμαι ένας έλληνα πατριώτης. Ξεφτιλίζουν την πατρίδα μας. Μας λένε κοπρίτες, ανεύθυνους, ότι τα φάγαμε μαζί".

Μπορεί να πει υβριστή τον Μίκη τώρα ο κύριος Πάγκαλος, όταν ΚΑΙ η ιστορία αντιτίθεται στις ύβρεις που ξεστόμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα μούτρα ενός ολόκληρου λαού που πληρώνει ξένους λογαριασμούς; Ποιά Δικαιοσύνη, ποιά Δημοκρατία στον κόσμο το δέχεται αυτό; Και δεν υπάρχει υπεράσπιση για τις πισόπλατες μαχαιριές που δέχεται, αυτός ο λαός, πιστεύοντας έναν λαοπλάνο πρωθυπουργό!

"Συνομωτούν", λέει ο Μίκης, "για να κλέψουν τον πλούτο της χώρας μας. Γιατί δεν φτιάχουν ΑΟΖ; Τολμούν και λένε ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Μεσόγειο. Όχι είναι δικό μας!

Τι λένε οι έλληνες πιλότοι και τα πληρώματα του ναυτικού μας, όταν δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από το Αιγαίο, ή όταν φτάνουν οι τούρκικες φρεγάτες στο Σούνιο;

Ο Στρατός και η Αστυνομία έχουν θέση μαζί μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο.

Εγώ βγήκα στο κουρμπέτι γιατί προέχει η σωτηρία της χώρας μας.

Όταν είχαμε τους Γερμανούς, όταν είχαμε χούντα, ξέραμε ποιος ήταν ο εχθρός μας. Τώρα; Η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη και δρα παράνομα και προδοτικά. Γιαυτό δεν έχω μόνο πάθος αλλά και αηδία για ότι συντελείται. Ίσως βιολογικά δεν έχω πολύ χρόνο. Δεν μπορώ να βλέπω να βρίζουν την χώρα μου. Κατεδαφίζουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ιστορία, τον λαό ολόκληρο. Πού είναι η κουλτούρα του 1960; Ο Χατζηδάκις; Πώς μπορώ να είμαι ήσυχος εγώ σε μια τέτοια κατάσταση.

Ντρέπομαι σαν κρητικός για την χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας, για την καταστροφή του Ιράκ, του Αφγανιστάν και τώρα της Λιβύης. Έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με αυτούς τους λαούς; Γιατί πρέπει να φεύγουν τα αεροπλάνα από την Σούδα, γιατί πρέπει το γαλλικό αεροπλανοφόρο να βρίσκεται στα νερά μας;

Απαιτώ από τον Γ. Παπανδρέου να κλείσει την βάση της Σούδας, όπως ο πατέρας του έκλεισε την βάση της Νέας Μάκρης τότε.

Καλώ τον λαό της Κρήτης να κλείσει την βάση της Σούδας. Το επιχείρημα ότι έτσι θα σώσουμε τους Λίβυους είναι σαθρό. Πάνε να πάρουν τα πετρέλαια της Λιβύης. Δεν σώζουν τους άμαχους, τους σκοτώνουν.

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν ψηφίστηκε. Είναι τυπικά ψηφισμένη, όχι ουσιαστικά. Είναι κυβέρνηση του 20%. Μαζί τα δύο μεγάλα κόμματα του 35%. Δεν έχει δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις για δυο τρεις γενιές. 2.000.000 ψηφοφόροι έφυγαν από την Νέα Δημοκρατία, 1.000.000 από το ΠΑΣΟΚ. Ποιοί λοιπόν κυβερνούν σήμερα; Όσοι φεύγουν σήμερα γίνονται ανεξάρτητοι.

Η αριστερά δεν έχει αναποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Πρέπει να εγκαταλείψει την βουλή γιατί δίνει με την παραμονή της, νομιμοφάνεια στην κυβέρνηση.

Έχουμε φτιάξει 200-300 Σπίθες. Είναι ακόμα πυρήνες. Στην γενική απεργία ξεκίνησαν 200 σπιθίτες από το Μινιόν και κατέληξαν 2000 στην Βουλή. Πού είναι τα κόμματα της αριστεράς να ενωθούμε και να δώσουμε λύσεις;

Έχω ένα σιδηρούν παραπέτασμα γύρω μου. Ας μου δώσουν μισή ώρα να μιλήσω σε μεγάλους σταθμούς να δείτε πως θα ακολουθήσει η νεολαία. Δεν με αφήνουν να μιλήσω, με έχουν φιμώσει. Στην ηλικία που είμαι αναγκάζομαι να πηγαίνω παντού.

Με την διακήρυξη της 1ης Δεκέμβρη είχαμε 370.000 χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. ΘΕΛΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.

Αν έκανα κόμμα, θα το ονόμαζα ΠΑΤΡΙΔΑ. Θέλω να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μόνο τους φασίστες και τους χουντικούς δεν θέλω.

Βρισκόμαστε σε ένα μαγγανοπήγαδο, ο λαός μοιάζει με μουλάρι που φορά παρωπίδες. Γυρίζουμε γύρω-γύρω. Δεν πρέπει λοιπόν να χρεωνόμαστε άλλο γιατί πληρώνουμε τόκους. Ξεκινήσαμε επί Καραμανλή με το 32% του ΑΕΠ, μετά το πήγαν στο 112%, στο 132% και τώρα ο Γιώργος το έφτασε στο 142%. Ποτέ δεν θα το ξεχρεώσουμε αν δεν κάνουμε επαναστατικές πράξεις. Μα χρωστούν οι τράπεζες. Δεν τους χρωστάμε. Μας χρωστά η Γερμανία. Χάριν των προδοτών που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, δεν διεκδικήσαμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Είχαμε 1.000.000 νεκρούς. Δεν έχουμε εξωτερική πολιτική. Κυβέρνηση και βουλευτές δεν έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους.

Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται ήρωες. Οι συνθήκες τους κάνουν ΗΡΩΕΣ. Οι κυβενώντες κυβερνούν με ξένα κόλυβα. Θα μετανιώσουν πικρά γι΄αυτό που κάνουν σήμερα".

Επιτέλους. Άρχισα να βλέπω λίιιγο φως στη στενωπό που μας βάλανε. Σήμερα ένιωσα να μαλακώνει η ψυχή μου και συγκρατημένα να αισιοδοξώ.

Και η κυρία Βασιλική που ξέρει απ΄την καλή κι απ΄την ανάποδη τα κατοχικά τα χρόνια, που τις ΕΠΕΒΑΛΑΝ να ζήσει στις μέρες μας κάτι από το χτες κόβοντας τη μισή από τη σύνταξη του άντρα της που παίρνει, αναφώνησε με όση φωνή τις άφησε το εγκεφαλικό: "Να μου ζήσεις λεβέντη μου"!

vloutis1@otenet.gr