Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΥΡΟΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ: ο Έλληνας που ξεσηκώνει Λονδίνο και Αγανακτισμένους

O Σπύρος καλεί ''τους Ελληνες αγανακτισμένους να οργανωθούν ανεξάρτητα από κόμματα και συνδικάτα και να έρθουν σε επαφή με τους Λονδρέζους Αγανακτισμένους και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις σε Ισπανία και Αμερική".

...Ενώ Έλληνες φητητές τα "έχωσαν" στον Τρισέ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Χάμπολτ στο Βερολίνο.

Ο Σπύρος Λημναίος έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του βρετανικού κινήματος "Occupy London", αντίστοιχου των κινημάτων σε όλον κόσμο, όπως το "Occupy Wall Street" της Νέας Υόρκης.

Ο 28χρονος Ελληνας γεννήθηκε στον Πειραιά και από το 2003 ζει στο Λονδίνο. Σπούδασε media και δημόσιες σχέσεις, και σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία. Οι τελευταίες όμως εξελίξεις τον οδήγησαν να ασχοληθεί ενεργά με το κίνημα των Αγανακτισμένων του Λονδίνου.

"Παρακολουθούσα από κοντά τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως και στη Βρετανία. Αγανακτισμένος, όπως και πολλοί άλλοι, με αυτά που διάβαζα και εμπνεόμενος από την ιδέα του Occupy Wall Street σκέφτηκα ότι κάτι παρόμοιο ίσως είχε απήχηση και στη Βρετανία", αποκαλύπτει ο Έλληνας στο "Εθνος της Κυριακής".

Ξεκίνησε έτσι μια σελίδα στο Facebook για να οργανώσει το κίνημα και να έρθει σε επαφή με τον κόσμο: "Παράλληλα υπήρχαν και κάποιες παρόμοιες σελίδες με τον ίδιο στόχο. Επικοινώνησα με τους ιδρυτές τους και συνεργαστήκαμε. Ημασταν πέντε άτομα που αποφασίσαμε να ανοιχτούμε και να το προσπαθήσουμε".

"Αν πραγματικά θέλουμε αλλαγή πρέπει να αγγίξουμε τον μέσο πολίτη'', επισημαίνει ο Σπύρος.

Και συνεχίζει: ''Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο σε ένα κίνημα το οποίο είναι τόσο ανοιχτό και ο καθένας φέρνει τη δική του ατζέντα".

Η σελίδα αποκτά όλο και περισσότερα μέλη, μέχρι τώρα έχει πάνω από 25.000, και καλεί όλους ''τους Ελληνες αγανακτισμένους να οργανωθούν ανεξάρτητα από κόμματα και συνδικάτα και να έρθουν σε επαφή με τους Λονδρέζους διαμαρτυρόμενους και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις σε Ισπανία και Αμερική".


166910_273868745980530_264223386945066_909246_2028983301_n


Στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ

"Κύριε Τρισέ θα ζούσατε εσείς με 470 ευρώ το μήνα;"

Ο Ζαν Κλωντ Τρισέ, στο τέλος της θητείας του, έμελλε να τα ακούσει από τους έλληνες φοιτητές κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Χάμπολτ στο Βερολίνο.



Μία ομάδα ελλήνων φοιτητών εισέβαλαν στην αίθουσα και ανήρτησαν πανό με το οποίο έγραφαν "Έξω η τρόικα από την Ελλάδα" και "πείτε όχι στην τυραννία του χρέους".

Οι φοιτητές όμως πέρα από τα πανό φώναζαν δυνατά και ρωτούσαν τον κ. Τρισέ "πόσο ακόμα θα υποκρίνεστε; θα ζούσατε εσείς με 470 ευρώ το μήνα;".

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ δεν φάνηκε να ενοχλείτε ιδιαίτερα και συνέχισε κανονικά την ομιλία του, σημειώνοντας ξανά την άποψή του ότι πρέπει να ιδρυθεί υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης που θα εποπτεύει κυρίως τις απείθαρχες χώρες όπως η Ελλάδα.