Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Τσικνοπέμπτη των φτωχών *Στις ουρές για ένα κομμάτι κρέας!...

Ουρές για λίγο τσάμπα κρέας 
  "μαζί τα φάγαμε" κι άλλο ...δεν έχει...
"Θα τη βγάλουμε και σήμερα, αύριο ποιός εγγυάται πως δεν θα πεθάνουμε;", αναρωτιέται ο ταλαιπωρημένος άνθρωπος που περιμένει υπομονετικά στην ουρά, στη Βαρβάκειο αγορά, για ένα κομμάτι κρέας...
"Είμαι ότομο με ειδικές ανάγκες. Εγώ και τα δύο μου αδέλφια που έχασαν τη δουλειά τους, ζούμε με τα 600 ευρώ σύνταξη της μητέρας μου. Εσύ μπορείς να ζήσεις με 600 ευρώ το μήνα;", λέει μια κυρία και ξεσπά σε κλάματα... 
Ο διπλανός της τής χαϊδεύει την πλάτη...

"Είμαι άστεγος. Είχα μικρή επιχειρήση και τα έχασα όλα. Ακόμη και την οικογένειά μου. Ντρέπομαι να την αντικρίσω. Νιώθω άχρηστος που δεν μπορώ να τους προσφέρω", λέει ένας άλλος που είναι 10 μέτρα πιο κοντά από τους υπόλοιπους και σε λίγο θα έχει λίγα ψίχουλα ζωής για να περάσει τη μέρα του. Σκουπίζει τα δάκρυά του και εύχεται στην  "ουρά" ...καλή Τσικνοπέμπτη!!!

ΝΑΙ, είναι η Τσικνοπέμπτη των νεόφτωχων που το ποσοστό τους αυξάνεται ραγδαία στο βωμό της... ανάπτυξης και του Μνημονίου!
Κι είναι μέρα βροχερή... 
Κρατούν ομπρέλες και γίνονται ένα με την ατέλειωτη αλυσίδα της υπομονής! Ξέρουν πως στο τέλος της διαδρομής τούς περιμένει λίγο κρέας και λίγο κρασί για το καλό της μέρας!
http://oloigiaolous.gr/site/wp-content/uploads/kreas.jpgΕίναι και το έθιμο, βλέπεις...

2,5 τόνοι κρέατος και 100 λίτρα κρασί είναι στην προσφορά συνανθρώπων προς εκείνους  που δεν έχουν να αγοράσουν για την ξεχωριστή μέρα.
Διότι η 3κομματική δεν σκέφτηκε, κόβοντας το βιωτικό επίπεδο του Έλληνα, να ...καταργήσει και γιορτές που σε... ξοδεύουν! 

Δεν απλώνουν χέρια. 
Κρατούν ...σακούλες και περιμένουν. 
Γι όλους έχει...
Κι ελπίζουν στον άνθρωπο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία που αντικαθιστά το ανύπαρκτο κράτος! 
Αυτό που τρία χρόνια τους τιμωρεί γιατί "μαζί τα φάγαμε" κι άλλο ...δέν έχει...

ΙΕΡΙΣΣΟΣ: Πόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων *Τραυματίας ένας μαθητής

Πέντε κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.
Οι ''συλληφθέντες'' μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7 με 8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση, όπως πάμε για το Ξηροποτάμι.

Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι... κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας. 
Εκεί πάνοπλοι αστυνομικοί καταλαμβάνουν την Ιερισσό...
Γονείς τρομαγμένοι ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους... Πολλοί αναρωτιούνται αν τα χημικά "χτύπησαν" ακόμη και το σχολείο της περιοχής.
Σα χαμένοι, κρατώντας μαντήλια στα πρόσωπά τους που καίνε από τα δακρυγόνα και τα χημικά, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον "πόλεμο" που κήρυξε το σύστημα...
Στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ζητούν την παραίτηση του κυρίου Δένδια. 
 ''Η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέτρο και με τη στάση της να ρίχνει λάδι στη φωτιά'', σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει και κάνει λόγο πως οι κάτοικοι τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να γίνει μερική ρίψη δακρυγόνων.  

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι :  "400 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν-  απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013."


Πηγή: Twitter
 από το twitter

Μια κυρία ψάχνει τον πατέρα της.
- Πήραν κόσμο μέ την κλούβα, φωνάζει άλλη, έντρομη από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις από τα χημικά που πέφτουν ακόμη και πάνω στα σώματα των κατοίκων...
Μία γριούλα ξεσπά: -Τα παιδιά μας, αλήτες, δολοφόνοι...
Η φωνή της "παίρνει" της καρδιές όλων...
Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ιερισσό, παρουσία εισαγγελέα, και επιτέθηκαν στους κατοίκους. Στην περιοχή έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ δακρυγόνα έπεσαν ακόμη και στο σχολείο της πόλης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν και πέντε συλλήψεις, ενώ, όπως λέει στο koutipandoras.gr, ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα, Τόλης Παπαγεωργίου, από τα επεισόδια στο σχολείο έχει τραυματιστεί ένας 15χρονος μαθητής από κάλυκα δακρυγόνου, ο οποίος τον χτύπησε στο κεφάλι. 
Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για προβλήματα δύσπνοιας που αντιμετωπίζουν κι άλλοι μαθητές εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον Real FM ο Παναγιώτης Λέκκας, καθηγητής του σχολείου της Ιερισσού.