Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΙΕΡΙΣΣΟΣ "πόλεμος". Έφοδος και συλλήψεις μέσα στη νύχτα...

Ήταν λίγο μετά τις  03.00 τα ξημερώματα όταν άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν σε δύο σπίτια και συνέλαβαν μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους δύο άνδρες 44 και 33 ετών, οι
οποίοι είναι από τους 20 κατοίκους που κατηγορούνται για την επίθεση στις Σκουριές. Είχαν ένταλμα σύλληψης, αλλά οι δύο φερόμενοι ως κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να ανοίξουν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να "ξηλώσουν" τις πόρτες των σπιτιών και να τους συλλάβουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων... Αμέσως χτύπησαν οι καμπάνες της περιοχής... 
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν στο Α.Τ. Ιερισσού όπου και το έκαναν "καλοκαιρινό''... 
Οι δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό μεταφέρθηκαν στον Πολύγυρο, όπου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στην περιοχή εξακολουθεί να επικρατεί ένταση. Έξω από τα δικαστήρια το πλήθος κόσμου μένει και περιμένει το αποτέλεσμα των συλλήψεων...
Δυο πόρτε έχει η ζωή
παραβίασα και τις... δυο και μπούκαρα!...























Η ΕΛ.ΑΣ. με ενημέρωσή της προς τους αστυνομικούς συντάκτες, κάνει λόγο για εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές και για φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.



Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι των συλληφθέντων εκφράζουν την απορία τους για την επιχείρηση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι πελάτες τους ήταν στη διάθεση των Αρχών και παρουσιάστηκαν όποτε τους ζητήθηκε.



Η ανακοίνωση της αστυνομίας


Σήμερα (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη, από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κ.λπ..
Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν τις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών.
Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται σε όλη τη διαδικασία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα προκάλεσαν φθορές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

zougla.gr, seleo.gr, thesstoday.gr