Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος απογόρευσε στο ΠΑΣΟΚ το "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες"

Με επιστολή του...
''δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες' "
Κι ενώ οι Αγανακτισμένοι για 38 μέρα, επιμένουν ελληνικά και πατριωτικά, αψηφώντας κάθε είδους τρομοκρατία, να μαζεύονται στο χώρο όπου τους ανήκει, άλλο ένα ηχηρό χαστούκι ήρθε να προστεθεί με εκείνο της Μυρσίνης, κόρης του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου, που απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ, να μη χρησιμοποιεί στις συγκεντρώσεις του το "Καλημέρα Ήλιε"

Ενα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ΠαΣοΚ στις κομματικές του συγκεντρώσεις. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή του απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες»...


Αναλυτικά η δήλωση του συνθέτη έχει ως εξής:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.

»Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

»Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».