Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ...Ε.Σ.Υ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή ξημερώματα
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
15χρονος νεκρός απο σφαίρα αστυνομικού
* H είδηση έχει κάνει το γύρω του κόσμου, μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Ένας ανήλικος, 15 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα λίγο μετά τις 9 το βράδυ από τα πυρά αστυνομικού στα Εξάρχεια.

Περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων στο οποίο επέβαιναν δύο ειδικοί φρουροί, ηλικίας 31 και 37 ετών, ανέβαινε τη Χαριλάου Τρικούπη, κατευθυνόμενο προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να επιληφθεί περιστατικoύ μετά από τηλεφωνική κλήση. Στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το περιπολικό δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα. Οι δύο ειδικοί φρουροί απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες. Εκείνοι όμως όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους.Ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς, που αποτελούσαν το πλήρωμα του περιπολικού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πυροβόλησε εναντίον των νεαρών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 15χρονος. Αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το νεαρό στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

"Βομβαρδισμένο" τοπίο: Το κέντρο της Αθήνας μοιάζει με "βομβαρδισμένο" τοπίο. Με το πρώτο φως της ημέρας γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής και οι καταστηματάρχες στις οδούς Σταδίου, Ακαδημίας και Ερμού μετρούν τις πληγές τους. Περισσότερα από τριάντα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή από την Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου μέχρι το Μοναστηράκι έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές από βόμβες μολότοφ που πέταγαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων. Μεγάλες καταστροφές υπέστη πολυώροφο κατάστημα με ρούχα στην Καπνικαρέα, εναντίον του οποίου ομάδες νεαρών πέταξαν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά και να καταστραφούν ολοσχερώς τρεις όροφοι. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί 16 υποκαταστήματα τραπεζών και περίπου 20 αυτοκίνητα έχουν πυρποληθεί ή έχουν υποστεί φθορές.

Πορείες σε όλη τη χώρα: Χιλιάδες άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που θα γίνουν το μεσημέρι στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η πορεία θα ξεκινήσει στη 1.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο με κατεύθυνση τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στη Θεσσαλονίκη μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα ξεκινήσουν πορεία στις 12.00 από την περιοχή Καμάρα.Στη 1.00 μετά το μεσημέρι πορείες θα πραγματοποιηθούν και στην Πάτρα, τα Γιάννενα και την Τρίπολη. Νωρίτερα, στις 11:00 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Πρωτούλη και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ, όπου θα προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού.

Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για το θάνατο του 15χρονου και για τα επεισόδια που σημειώνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


ΥΓΕΙΑ
ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος υπέγραψε συλλογική σύμβαση με τους συνδικαλιστές και η οποία προβλέπει μαζική προαγωγή, περίπου, 6.000 γιατρών σε θέσεις διευθυντού.

Επιπλέον, καθιστάται αδύνατο για έναν ικανό γιατρό που εργάζεται σε ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό, να διεκδικήσει θέση επιμελητή Α' ή διευθυντή.
Το θέμα πάει στη βουλή και με την πιθανή κύρωσή της, τα νοσοκομεία θα έχουν περισσότερους διευθυντές από από απλούς γιατρούς.

Ο κ. Γιάννης Δατσέρης, Πυρηνικός γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" κανει λόγο για ολέθριες εξελίξεις και συνεχίζει :

- Είναι αδύνατο επιχείρηση, οργανισμός ή σύστημα υπηρεσιών χωρίς επένδυση, επί πέντε χρόνια... Αυτό έχει συμβεί με το ΕΣΥ!!!

Το υπάρχον προσωπικό μειώθηκε και δεν ανανεώθηκε. Οι υποδομές δεν συντηρούνται. Αντιθέτως, με πολιτικές αποφάσεις και διοικητικές πράξεις, πόροι από το Δημόσιο διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος διογκώνεται υπέρμετρα και δεν ελέγχεται. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι η μακροβιότερη της μεταπολίτευσης. Θα συνδυάσει, δυστυχώς, το ρεκόρ αυτό με την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Το τελευταίο διάστημα, με τρεις αποφάσεις της, επιταχύνει τις ολέθριες εξελίξεις. Με τη συγκεντροποίηση των προμηθειών αυξάνει τη γραφειοκρατία. Με τη συναίνεσή της στην κατάργηση των ειδικών λογαριασμών των απογευματινών ιατρείων στερεί τα Νοσοκομεία από την τελευταία στοιχειώδη οικονομική ρευστότητα.

Με το «πολυδιευθυντικό» σύστημα 6.000 γιατροί αναβαθμίζονται σε διευθυντές. Σε σύνολο 12.000 γιατρών ΕΣΥ θα έχουμε 8.000 διευθυντές... Από το 2009 το ΕΣΥ θα πάψει να υπάρχει ουσιαστικά. Μπορούμε στο εξής να προσδοκούμε μόνο στην επανασύσταση, από το μηδέν, ενός νέου δημόσιου συστήματος υγείας.

Εσύ ικανοποιείσαι με το "πολυδιευθυντικό" ΕΣΥ;

* Το θέμα βρίσκεται πρωτοσέλιδο από τα ξημερώματα Κυριακής.

**********************************************


ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
Διήμερο bazaar για καλό σκοπό.

Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, το ξεblogάρισμα, διοργανώνει ένα διήμερο bazaar στη δημοτική αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα) και μας καλεί να διασκεδάσουμε με πολύ μουσική, εκλεκτό φαγητό και αύθονο ποτό.

Ο σκοπός είναι ιερός...

Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να βρουν, τις άγιες τούτες ημέρες, το χαμόγελο αθώες ψυχές που οι μητέρες τους είναι φυλακισμένες.
Η έκρηξη ανθρωπιάς έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.
'Οσοι σκέπτεσθε να προσφέρετε παιχνίδια, ρουχαλάκια και οτιδήποτε είναι χρήσιμο στα παιδιά, δεν έχετε παρά να προσφέρετε το δέμα σας στην εκδήλωση...
Για να νοιώσουν λίγη ζεστασιά αυτά τα πλασματάκια που σε τίποτα δεν φταίνε.

Για περισσότερες πληροφορίες, κλικάρετε στην πιο πάνω διεύθυνση.