Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΟ AIDS. Ενημερώσου και Ζήσε...

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS η σημερινή και τα στοιχεία του φονικού ιού είναι εφιαλτικά...
Έχει κοστίσει τη ζωή 25 εκατομμυρίων ατόμων, από το 1981 μέχρι σήμερα.
Δεν υπάρχει εμβόλιο, μέχρι στιγμής, για την καταπολέμηση του ιού...
Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στο 87% των ανθρώπων που μολύνονται από τον ιό HIV και εκδηλώνονται 2 - 4 εβδομάδες μετά την μόλυνση, ενώ μοιάζουν με τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης (πυρετός, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, υπνηλία, εξάντληση).

Ενώ η Ελλάδα έχει μόνο 7,4 μολύνσεις από τον HIV ανά 100.000 κατοίκους, σε σύγκριση με 10 ανά 100.000 κατοίκους στη Βρετανία ή 27,3 στην Εσθονία, τα ποσοστά έχουν αυξηθεί μετά το 2011 στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρήστες ναρκωτικών.


 
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Ζήσε τις στιγμές με προστασία
Από το 2007 ως το 2010, υπήρχαν μόνο 10 ως 15 κρούσματα μόλυνσης από τον HIV το χρόνο μεταξύ των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών. Όμως στη διάρκεια του 2011, υπήρξαν 256 τέτοια κρούσματα, ή 27% του συνόλου. Άλλα 314 αναφέρθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2012, τα περισσότερα στην Αθήνα.
Μια μεγάλη και ταχέως αυξανόμενη επιδημία AIDS εξελίσσεται στην Ελλάδα, με τα "θύματα" της να είναι κυρίως οι χρηστές ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός των νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό μεταξύ των χρηστών αυξήθηκε κατά 35 φορές μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Η επιδημία μεταξύ των χρηστών περιορίζεται προς το παρόν στην Αθηνά, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 3000 άτομα που χρησιμοποιούν σύριγγες.

Κυρίαρχος παράγοντας αναδεικνύεται η οικονομική κρίση αφού οι χρήστες αντιμετωπίζουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας με αποτέλεσμα να κάνουν κοινή χρήση συριγγών αλλά και να έχουν αυξήσει την ενδοφλέβια χρήση νοθευμένων ή νέων πιο φθηνών ουσιών.

Για την αναχαίτιση της επιδημίας ο διευθυντής του ευρωπαϊκού κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, συστήνει εντατικοποίηση του προγράμματος δωρεάν διανομής συριγγών και βελόνων στους χρήστες.

 ΕΝΑ από τα πιο δημοφιλή άρθρα μου
, όταν πρωτοξεκίνησα να σου γράφω και να επικοινωνούμε, ήταν τον Νοέμβριο του 2008, αφιερωμένο στο πρόωρα χαμένο Μπίλι Μπο, χτυπημένος από την νόσο... Κάνε μια "βόλτα", πίσω στο χρόνο, να τον θυμηθούμε και πάλι (
ΟΧΙ ΑΛΛΟ... AIDS... Μπίλι Μπο) με την ευχή να βρουν το δρόμο οι άνθρωποι προστατεύοντας το πιο πολίτιμο αγαθό που έχουν: Τη ζωή τους!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.