Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Τα ψέματα" του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Τον σέβομαι και τον αγαπώ. Έχω ερωτευτεί με τα τραγούδια του κι εχω κλάψει επίσης στους χωρισμούς μου, ακούγοντας στίχους που σου παίρνουν την ψυχή... Τον πρωτογνώρισα στο γραφείο του ιδιοκτήτη του περιοδικού "Τηλεθεατής", που είχε προγραμματιστεί ένα εξώφυλλό μου, με αφορμή την εκπομπή μου στην τηλεόραση για ΑμΕΑ και ο κύριος Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν εκεί με το κομπολογάκι του... Καθήσαμε και οι τρεις και κυρίως ακούγαμε εκείνον... Μαγεία ο λόγος του... Και η πείρα του... Όπως και η άποψή του, σήμερα, για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καταγράφει αλήθειες σε μια γωνιά στα ΝΕΑ και στις "Γνώμες" με τις "Ματιές" που ρίχνει στα γεγονότα... Ο αγαπημένος ποιητής και στιχουργός!

ΜΑΤΙΕΣ
Οι πολιτικοί "βάζανε μπρος τα μηχανάκια της ψευδολογίας, θόλωναν το ποτάμι, προκαλούσαν σύγχυση και αόρατοι, πίσω από τις βαριές κουρτίνες τους, προετοίμαζαν τις δικές τους «λύσεις». Τώρα, δεν βγάζουν μιλιά", γράφει στο άρθρο του ο Λ. Παπαδόπουλος και το δικιολογεί.

Δεν ντρέπονται καθόλου οι πολιτικοί. Ή μάλλον ορισμένοι πολιτικοί. Λένε συνεχώς ψέματα, όταν αυτό τους συμφέρει. Και δεν λογοδοτούν ποτέ! Τους βγάζουν στην τηλεοπτική σέντρα οι δημοσιογράφοι, τους καταγγέλλουν με στοιχεία και αυτοί «δεν καταλαβαίνουν τίποτα». Δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους! Και την άλλη μέρα, ψεύδονται και πάλι. Ενώ δηλώνουν δημόσια στον απλό κόσμο, τον ψηφοφόρο, ομνύοντας, ότι είναι ειλικρινείς!

Μας φλόμωσαν στο ψέμα την περασμένη εβδομάδα. Μας «πληροφορούσαν», κάθε λίγο και λιγάκι, ότι έχουν κάνει προτάσεις στον Παπαδήμο. Και δεν του είχαν πει τίποτα! Βάζανε μπρος τα μηχανάκια της ψευδολογίας, θόλωναν το ποτάμι, προκαλούσαν σύγχυση και αόρατοι, πίσω από τις βαριές κουρτίνες τους, προετοίμαζαν τις δικές τους «λύσεις». Τώρα, δεν βγάζουν μιλιά. Περιμένουν να χαμηλώσει κάπως το κύμα της οργής, για να βγουν έπειτα στις τηλεοράσεις και να πουλάνε τις φούσκες τους.

Καλά τούς «τα ‘χωσε» ο Κωστής Στεφανόπουλος – αυτός ο καθαρός άνθρωπος που ετίμησε τη χώρα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξοργισμένος, με το μάτι του να γυαλίζει, κατήγγειλε: «Εκαναν πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα! Γελοιοποίηση πλήρης! Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε υποψήφιους κυβερνήτες αυτά τα πρόσωπα. Επρεπε να αποφασίσουν αμέσως. Να μην εκθέσουν πρόσωπα και πράγματα, να αποφασίσουν αμέσως τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος βεβαίως από τους υποψηφίους, αλλά ταλαιπωρήθηκε κι αυτός αφάνταστα. Για τον κ. Παπαδήμο έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Τον γνώριζα πολύ όταν ήμουν Πρόεδρος. Είχε έρθει επανειλημμένως στο γραφείο μου. Τον καλώ να μη δεχθεί καινούργιους φόρους, διότι δεν τους αντέχει ο ελληνικός λαός – δεν μπορεί να υποφέρει πια».

Στο μεταξύ, καθώς περνάνε οι μέρες όλο και έρχονται καινούργιες λεπτομέρειες στο φως για τις αθλιότητες που γίνονταν στο παρασκήνιο εν ονόματι της επιλογής τού νέου Πρωθυπουργού. Κορυφαία αθλιότητα: ρεζιλεύτηκε ο Πετσάλνικος αλλά έφταιγε άλλος! Οπως δήλωσαν συνεργάτες του, ο πρόεδρος ουδέποτε επιδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, ούτε καν το είχε σκεφτεί. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης εκλήθη στο γραφείο του Πρωθυπουργού και ο Γ. Παπανδρέου τού ανακοίνωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά θα οδηγηθούμε σε μια θεσμική λύση που να ενώνει και του ζήτησε να αναλάβει την προεδρία αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης. Ο κ. Πετσάλνικος αποδέχτηκε την πρόταση αφού υπήρχε η σύμφωνη γνώμη ως προς το πρόσωπό του, αλλά και η επιμονή του Πρωθυπουργού!

Η επιμονή του Πρωθυπουργού. Από τους ανθρώπους του οποίου, προφανέστατα, ξεκίνησε η φημολογία ότι ο Παπαδήμος, για να αναλάβει, έθεσε τέσσερις όρους. Πράγμα που διέψευσε κατηγορηματικά στην πρώτη κιόλας δήλωσή του ο νέος Πρωθυπουργός!

τσι ενεργούσε η ανεύθυνη πολιτική ηγεσία της χώρας – και δεν εννοώ μονάχα τους πασόκους –, την ώρα που όλα τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν την είδηση ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να προμηθευτεί πετρέλαιο από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζαχστάν, γιατί οι ξένες τράπεζες αρνούνται να την πιστοδοτήσουν, επειδή φοβούνται ότι θα χρεοκοπήσει...

2 σχόλια:

iLiAs είπε...

αθλιοτητες το ολο σκηνικο που προηγηθηκε..αθλιοτητα και η δηθεν σωτηρια μας, απο τον τραπεζιτη.

καλη βδομαδα κ.Βλουτη! :)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

@ iLiAs

Τα "συστήματα" αλλάζουν, αλλάζει κι ηζωή μας.

Καλή εβδομάδα και σε σένα, Ηλία μου.