Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παραίτηση Παπανδρέου. Αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος (;)

"Παραδίδω σήμερα την σκυτάλη για να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης".
Με αυτές τις λέξεις ο πρωθυπουργός άνοιξε και επισήμως το θέμα της παραίτησής του και βεβαίως έβαλε "τίτλους τέλους" στον παπανδρεϊσμό που, επί πολλά χρόνια, κυβέρνησε αυτόν τον τόπο.

Μένει να δούμε τί κεφάλαιο θα αφιερώσει η Ιστορία της Ελλάδας για τον εγγονό και γιο των Παπανδρέου.


Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Δεν τους είπε ονόματα, σε ότι αφορά στο πρόσωπο του διαδόχου του, αλλά τους ανακοίνωσε πως σε λίγη ώρα θα υπάρξει συνάντηση Παπούλια- Παπανδρέου- Σαμαρά. Αυτή καθορίζεται γύρω στις 20.30, στο Προεδρικό Μέγαρο...

Περιμένοντας το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης που θα δοθεί το στίγμα της αμέσως μετά το τέλος της συνομιλίας των δύο πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς όλη την μέρα δεχόταν πιέσεις να αφήσει, κατά μέρος, την αντιμνημονιακή του στάση.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μαύρες μέρες περιμένουν τον Έλληνα, με το νέο μνημόνιο και τα αιματηρά μέτρα, σε ορίζοντα 10ετίας...

Μεταβατικός πρωθυπουργός, μέχρι αυτήν την ώρα που γράφω αυτές τις λέξεις, θα είναι ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος...

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, βιογραφικό

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε] υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.

Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Το όνομα του κυρίου Παπαδήμου το είχα αναφέρει σε άρθρο μου στις 3 του μήνα. Κάνε κλικ ...εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: