Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΟΛΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Η επόμενη μέρα, μετά την "ιστορική" συμφωνία συγκατοίκησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, βρίσκει τους Έλληνες ζαλισμένους με το πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του. Το σύνθημα της πλατείας "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετ' από δω" σύγισε για λίγο... Η νέα κυβέρνηση της "αποκριάς" ψάχνει από τους παλιούς, νέους "εκτελεστές" ονείρων, για να ψηφίσουν τα επόμενα σκληρότερα μέτρα που "κρύβει'' η διανειακή σύμβαση, με διευριμένη πλειοψηφία.


Ιστορικό ντοκουμέντο από τη συνεργασία δύο κομμάτων για το αδιέξοδο του 2011. Στο πλάνο, Γιώργος Παπανδρέου, Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς. Από το κλικ λείπει ο κυρίαρχος λαός...

Ο Παπανδρέου θέλει πρωθυπουργό τον Νικηφόρο Διαμαντούρο
19 Φεβρουαρίου 2012 πάμε για εκλογές, αν το θελήσουν οι δανειστές "μας"
Η απόφαση εξεδόθη από το... υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Προεδρία της Δημοκρατίας

"Μεγάλη" Δευτέρα είναι η σημερινή, για τους Έλληνες πολίτες που ξεμέρωσαν για να δουν τον Γολγοθά που τους περιμένει, χωρίς Ανάσταση. Μέχρι τις 21 Ιουνίου 2012 πρέπει, η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί, να υπογράψει ότι της υπαγορευθεί από το ξένο συμφέρον.

Η συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μέρκελ - Σαρκοζί.
Στο μαντρί, πλέον πια, βρίσκεται ο -πάλαι ποτέ- αντιμνημονιακός, Αντώνης Σαμαράς.
Η συναίνεση επετεύχθη, τεχνηέντως...

Αυτή την ώρα μοιράζουν υπουργεία, οι δύο πλευρές.
Πολλά τα ονόματα στο γαλαζοπράσινο τραπέζι.
Λουκας Παπαδήμος στο τιμόνι.
Η πλευρά Παπανδρέου θέλει πρωθυπουργό τον Νικηφόρο Διαμαντούρο...
Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Δήμας στην αντιπροεδρία.

Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα: Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Από το πλάνο της Ιστορίας, σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου, λείπει ο "κυρίαρχος" λαός και πάλι... Το νόημα της Δημοκρατίας "αρκέστηκε" να μπει σε κορνίζα της προγιαγιάς μας, να έχουμε να θυμόμαστε πως κάποτε στην Ελλάδα υπήρξαν στιγμές με Δημοκρατία!

Η νέα κυβέρνηση "Ζολώτα" στήνεται...

Ιστορικό ντοκουμέντο από την συνεργασία κομμάτων για το αδιέξοδο του 1989: Στο πλάνο, Χαρίλαος Φλωράκης, ανδρέας Παπανδρέου, Ξενοφών Ζολώτα και Κωνσταντινος Μητσοτάκης. Από το κλικ λείπει ο κυρίαρχος λαός...

Όλοι θυμόμαστε την περίοδο της ακυβερνησίας της χώρας που κατέληξε σε "συμφωνία"οικουμενικής των Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Μητσοτάκη και Χαρίλαου Φλωράκη που είπαν το "ναι", το 1989, να στηρίξουν την κυβέρνηση του ακαδημαϊκού Ξενοφώντα Ζολώτα.
Ήταν η πρώτη φορά, στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα, που συναντήθηκαν, σε κυβερνητικό σχήμα, το ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία.
Ογδόντα ημέρες αργότερα το σχήμα θα κατέρρεε υπό το βάρος της παραλυτικής ακυβερνησίας που το σημάδεψε...

Η σύντομη ιστορία των κυβερνήσεων συνεργασίας της περιόδου εκείνης άρχισε με την κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη, μιας σύμπραξης που δεν είχε το προηγούμενό της.
Ορκίστηκε στις 2 Ιουλίου 1989, αφού στις εκλογές της 18ης Ιουνίου κανένα κόμμα δεν κατόρθωσε να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία. Εθεσε προτεραιότητα την κάθαρση του πολιτικού κόσμου από τα σκάνδαλα. Στην πραγματικότητα οι δύο εταίροι της επεδίωκαν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν όψει των επόμενων εκλογών.

Ολα αποφασίζονταν σε μυστικές διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η οικουμενική κυβέρνηση έπαψε να υπάρχει όταν ο Κώστας Μητσοτάκης εκτίμησε πως μπορούσε να διεκδικήσει με βεβαιότητα την εξουσία. Και το πράττει για 3 χρόνια...

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει :
"Μόνο η διακοπή της ανοχής μας προς τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας και τη νομιμοποίηση της επαίσχυντης πώλησης του ΟΤΕ".
Αμέσως μετά, ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Συμπιλίδης και πέφτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έφερε και πάλι σε αδιέξοδο τη χώρα και την "κατοχή" σε 11.000.000 απελπισμένους Έλληνες...

Το "πλοίο" βουλιάζει...

Ο κόσμος ζητάει εκλογές για να πέσει η κυβερνητική τυρρανία, με το πιο ύπουλα πολιτικά ψέματα και διλλήματα που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, ο βασανισμένος...

Ο Αντώνης Σαμαράς, με τη Νέα Δημοκρατία, αντιστέκεται των Μνημονίων επί της αρχής και ...ψηφίζει επιμέρους άρθρα...
Σχεδόν τα.. μισά των "παραγγελιών" των δανειστών "μας"!


Ζητά από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί για να μη βουλιάξει η χώρα...
Απορρίπτει κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους δανειστές...

Ώσπου έρχεται η "ιστορική" στιγμή του "αναποφεύκτου"...
"Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, όλα θα πάρουν το δρόμο τους", λέει και ανοίγει τον δρόμο για συγκατοίκηση...
Από το πλάνο της Ιστορίας λείπει και πάλι ο "κυρίαρχος" λαός.
Οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν είναι μέσα στην αβεβαιότητα και το πολιτικό σκοτάδι για το λαό.
Η ερώτηση που υπάρχει σε κάθε Έλληνα είναι:
"Γιατί ο κύριος Σαμαράς, πριν βάλει το κέφαλι μας στην καρμανιόλα ο κύριος Παπανδρέου, δεν προσπάθησε να συνενοηθεί ώστε να μην παρθούν από τους δανειστές μέτρα-θηλιά για το λαό και άφησε να κυλήσει ο χρόνος που μας πάει στον γκρεμό;"
Στις μέρες που έρχονται, την απάντηση θα τη δώσει ο ...κυρίαρχος λαός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: