Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ο πρωθυπουργός μεταβατικής περιόδου

Το ρεζιλίκι συνεχίζεται. Η Ελλαδα διασύρεται και ο Έλληνας παρακολουθεί τις εξελίξεις, περιμένοντας ποιός θα συνεχίσει την "καταδίκη" του με τα χαράτσια και τις μειώσεις σε μισθό και σύνταξη... Παρακολουθεί τους επικοινωνιακούς αριβισμούς και μένει άλαλος με ένα ακόμη "ψέμα" του Γιώργου Παπανδρέου "χρειάστηκε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας", ενω το BBC "ράβει" κουστουμάκι πρωθυπουργού για τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει... πρωθυπουργός!
Δ
εν παραιτείται από πρωθυπουργός και θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μετά τις 5 το απόγευμα θα μιλήσει στην Ολομέλεια...

Πριν λίγα λεπτά, το ΒΒC, μετέδωσε πως πρωθυπουργός της μεταβατικής περιόδου θα είναι ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος.

Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ότι έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Πρόκειται για τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι προεδρικοί της κόμματος αντιδρούν έντονα και η Ευρώπη ετοιμάζεται να ζήσει χωρίς την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η χώρα μοιάζει "καράβι σε Βιβλική θύελλα"...

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παραιτείται από πρωθυπουργός και θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο όρος που έχει θέσει, όπως έγραψε νωρίτερα το INSIDER, είναι ότι "η νέα κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί μόνο με την επανδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα".

Δεν θα είναι δηλαδή κυβέρνηση μερικών μηνών, αλλά θα αναλάβει με μακροπρόθεσμους στόχους.

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος, γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1947 στην Αθήνα. Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Από το 2006 είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Σπούδασε φυσική στο ΜΙΤ, παίρνοντας το πτυχίο του το 1970.

Το 1972 τελείωσε το μεταπτυχιακό του στην ηλεκτρολογία-μηχανολογία και το 1977 πήρε το διδακτορικό του στα οικονομικά.

Ξεκίνησε ως βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ως Ανώτερος Οικονομολόγος στην Federal Reserve Bank της Βοστώνης το 1980. Ήρθε στην Τράπεζα της Ελλάδος το 1985, έγινε αντιπρόεδρος το 1993 και Διοικητής το 1994. Θεωρείται ότι βοήθησε σημαντικά στην πορεία της Ελλάδος προς την ΟΝΕ, καταπολεμώντας τον πληθωρισμό, αξιοποιώντας την αυτονομία που κέρδισε σιγά σιγά η Τράπεζα της Ελλάδος από την κυβέρνηση. Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Από το 2002 εως το 2010 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Το 2006 εξελέγη Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2010 είναι άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: